Magyarország a világ tíz legnagyobb vetőmag előállító országa között van

2023. 09 14. 14:05

Erős, nagy hagyományokkal rendelkező ágazat.

Magyarország a világ tíz legnagyobb vetőmag előállító országa között van – hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Bayer Hungaria Kft. nagyigmándi vetőmagüzemének új automata csomagoló gépsorának csütörtöki átadóján.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a családpártiság legyen nemzeti minimum!

2023. 09 14. 13:45

Orbán Viktor miniszterelnök (b) érkezik az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napjára a Szépművészeti Múzeumba 2023. szeptember 14-én. Mellette Baán László, a múzeum főigazgatója.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A családpártiság legyen nemzeti minimum! – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön, a Budapesti Demográfiai Csúcs nyitónapján a Szépművészeti Múzeumban.

tovább olvasom...

Partizánok

2023. 09 14. 08:26

Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom alapítója felszólal a mozgalom választási nagygyűlésén Budapesten, a Gödör Klubban 2017. november 18-án.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Egy meglepő mém keringett a közelmúltban az interneten. Nem azért volt meglepő, mert készítői szerint az ellenzéki összefogás 2026-ban is padlót fog, hanem mert azt sugallta, hogy mindez a botrányaktivistából médiavállalkozóvá lett Gulyás Márton lelkes közreműködésével történik majd. A képeken Gulyás Partizán-műsorának néhány meghívottja látható: az SZDSZ-es pedofilmosdató Kőszeg Ferenc, az Ukrajnába akár katonákat is küldő Márki-Zay Péter, illetve az interjút végigmakogó, kétségbeejtő Fekete-Győr András. Produkciójuknál kell-e magasabb labda a 2026-os zakóhoz?

tovább olvasom...

Egerszegen emeltek vádat

2023. 09 13. 10:45

Álwebáruházat működtetett egy borsodi férfi

Az ügyészség 185 rendbeli csalás büntette miatt emelt vádat.

Csaknem kétszáz embert csapott be egy valójában nem létező webáruházat létrehozó borsodi férfi, aki ellen csalás miatt Zalaegerszegen emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Egy balsorsszakértő

2023. 09 13. 10:29

Író úr a hazaszeretettel is így lehetett. Kidobta az ablakon.
Fotó Facebook

„Szegény Magyarország képtelen feldolgozni balsorsát. Képtelen megérteni, hogy a huszadik századi urai – mostohaapái, ha úgy tetszik –, Horthy és a Kádár bántalmazó szörnyetegek voltak, gusztustalan pokolfajzatok” – kesereg közösségi oldalán Péterfy Gergely író. Még szerencsénk, hogy neki konkrét javaslata van a magyarság problémájára: „Le kéne kattanni a múltról és a jövőre kellene koncentrálni – ja, hogy azt épp most lopták el a magyarok orra elől? Micsoda pech.”

tovább olvasom...

Mi, megvezethető magyarok

2023. 09 13. 09:24

Kertész Balázs egy újabb monetáris ajvékoló a balliberális sajtóban.
Fotó: konyvesmagazin.hu

A pénzügyi vészharangozók közül ezúttal a sajtóban ritkán szereplő Kertész Balázs közgazdászt kérdezte minap a Népszava. Sokkal okosabb nem lett, aki elolvasta az interjút – ugyanazt kapta, amit a többi monetáris ajvékolótól szokott: Orbán Viktor kormányának harangoztak, game over. (Csak a nyelvezetben volt egy kis blikkfang: Varga Mihály pénzügyminisztert nemes egyszerűséggel „csak egy szobadísznek” nevezte Kertész közgazda.) Megtudtuk, a Fidesz gazdaságpolitikai koncepciója szétesett, meghaladta az idő.

tovább olvasom...

Sokat segítenek a sikeres pályázatok

2023. 09 13. 09:16

Beszélgetés Gyerkó Gáborral, Egervár polgármesterével

A kerékpárút fontos beruházás volt.

Egerváron az elmúlt években a sikeres pályázatoknak köszönhetően a bel- és külterületen számos út- és járdafelújításra került sor.

tovább olvasom...

DK-osztályozó Keszthelyen

2023. 09 13. 08:56

A nagykanizsai Füle Mátyás a Davis Kupa-keretben

A sajtótájékoztatón balról Füle Mátyás, Nagy Zoltán és Piros Zsombor.
Fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Nagy Zoltán, a magyar Davis Kupa-csapat szövetségi kapitánya arra készíti fel a játékosait, hogy kemény ellenállásra számítsanak a törökök elleni, keszthelyi tenisz DK-osztályozón.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a családközpontú gondolkodás Mekkája Magyarország

2023. 09 13. 08:07

Novák Katalin több témát is érintett a holnap kezdődő demográfiai csúcs kapcsán.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A családközpontú gondolkodásnak ma Magyarország a Mekkája, mert mi vagyunk az a hely, ahol érdemes találkozni annak érdekében, hogy a családokat érintő legfontosabb kérdésekről közösen gondolkodjunk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az InfoRádió Aréna című műsorában kedden.

tovább olvasom...

Putyin és a gereblyék

2023. 09 12. 13:25

Hiba volt tankokat küldeni Budapestre és Prágába

Vlagyimir Putyin: – Nekik nincsenek barátaik, csak érdekeik…
Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

Hibás politika volt tankokat küldeni 1956-ban Magyarországra és 1968-ban Csehszlovákiába – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Vlagyivosztokban, a Keleti Gazdasági Fórum plenáris ülésén.

tovább olvasom...