Mézeskalács-készítés Pakodon

2022. 03 02. 08:30

A szakkör tagjai…

Magyarország Kormányának és a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzsnek köszönhetően a Nemzeti Művelődési Intézet lehetőséget kapott közel 3000 szakkör támogatására azért, hogy a világjárvány közösségi életet érintő hátrányos hatásait enyhítse.

tovább olvasom...

Bűncselekmény gyanúja merült fel

2022. 03 02. 08:11

Holtan találtak meg egy eltűnt férfit Zalában

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés elkövetése miatt indított eljárást.
Fotó: Zalatáj

Elfogták a feltételezett elkövetőt is, miután kedden holtan találtak meg Zalában egy hónapok óta eltűntként keresett férfit, és halálával kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merült fel – közölte a police.hu oldalon a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

A Bundeswehr nem tudja megvédeni Németországot

2022. 03 01. 12:01

Anastasia Biefangot, a Bundeswehr első transgender parancsnokát új bevetési helyére egyszarvúval búcsúztatja az egysége.
Fotó: neokohn

Erre figyelmeztetnek német vezető katonai parancsnokok. Az ukrán válság következtében Scholz kancellár példátlan lépésre szánta el magát. A Bundeswehr még ebben az évben 100 milliárd eurót kap az eddig tudatosan szétzilált hadsereg modernizálására.

tovább olvasom...

Gyűjtemény Márki-Zay hazugságairól

2022. 03 01. 11:51

Márki-Zay Péter egyre mélyebbre süllyed…
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Abszurd, képtelen hazugságok sorozatával próbálja támadni a kormányt Márki-Zay Péter az orosz-ukrán háború kapcsán. Gyurcsány jelöltje miközben magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, nevetséges módon Orbán Viktort nevezte egyszemélyi felelősnek a háborúért. A Mediaworks Hírcentruma összeállításában szembesíti Márki-Zayt a valósággal.

tovább olvasom...

Tornacsarnokot avattak a megyeszékhelyi Dózsa-iskolában

2022. 03 01. 10:37

Az új tornacsarnok madártávlatból.

Ünnepélyes keretek között adták át február utolsó napján Zalaegerszegen a Dózsa György Általános Iskola új tornacsarnokát, ami az intézmény történetének fontos állomása.

tovább olvasom...

Falubuszt adtak át Dötkön

2022. 03 01. 08:21

Nincs magyar jövő magyar vidék nélkül

Gaal Gergely (b), Takácsné Martincsevics Veronika (k) és Nagy Bálint, a falugondnoki busz átadóünnepségén.

A magyar jövő elképzelhetetlen a magyar vidék nélkül, a települések és az ott élők megerősítésére szolgál a Magyar Falu Program (MFP) – jelentette ki a Miniszterelnökség helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítésért felelős miniszteri biztosa hétfőn a Zala megyei Dötkön.

tovább olvasom...

Igazi menekültek

2022. 02 28. 13:33

Rendőrök segítik a Magyarországra érkező ukrajnai menekülteket.
Fotó: police.hu

Az ukrán válság fájdalmas fotóit nézve az ember előtt markánsan kirajzolódik, milyen is egy igazi menekültáradat. Sokatmondó és leleplező a látvány: menekülő asszonyok, apró gyermekek, idős férfiak – a családfő nincs köztük. Hogyan is lenne? Ő otthon maradt harcolni, ellenállni, hogy legyen majd hová visszatérni… Talán. És milyen érdekes, minden menekültnél van irat, igazolvány, efféle, még ha sok helyütt nem is kérik tőlük.

tovább olvasom...

Szeretni bölcsen a hazát

2022. 02 25. 12:19

Márki-Zay Péter magyar katonákat küldene Ukrajnába. Ő az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szívszorító képsorokra ébredt csütörtökön a világ. Minden remény odalett, hogy az orosz agresszió elkerülhető a szuverén Ukrajnával szemben. Szörnyű, ami történik, szörnyű minden civil haláleset, szörnyű a fenyegetettség. S rettenetes, hogy a kárpátaljai magyarok a szomszéd megyéből fegyverropogást hallanak, a túlélők számára is örök trauma ez. Az is érthető, természetes emberi reflex, hogy az ember szolidaritását fejezi ki a megtámadottakkal szemben. A rászoruló embereken való segítség cselekvő gesztusa pedig kötelező. A Kárpátaljáról érkezőknek vendéghajlékot kell adni.

tovább olvasom...

Egyre több a szabadtéri tűz Zalában

2022. 02 25. 11:31

Aki tüzet észlel, azonnal jelezze!

Február 24-én, csütörtökön négy alkalommal riasztották a zalai tűzoltókat szabadtéri tűzhöz. Bánokszentgyörgyön, a Kossuth út egyik családi házának hátsó udvarában kommunális hulladék égett néhány négyzetméteren délelőtt. A tűz a közeli aljnövényzetre is átterjedt, ám mire a letenyei hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a mintegy négyszáz négyzetmétert érintő tűz kialudt.

tovább olvasom...

Egy letűnt rendszer bűnei

2022. 02 25. 10:54

Ma van a kommunizmus áldozatainak emléknapja

A mai napon emlékezünk arra a több mint 100 millió emberre, akik világszerte (a Szovjetunióban, Kínában, Észak-Koreában, Kubában, Közép- és Kelet Európában, hazánkban Magyarországon, stb.) áldozatául estek a kommunista diktatúráknak, és azokra is, akik szenvedtek, akiket örökre tönkretettek.

tovább olvasom...