Nyalják a fagylaltot…

2023. 06 22. 08:31

A forradalmároknak is jár a pihenés

A barikádot elhagyó Lehoczki Noémi szerint nyáron kellemesebb a fagyizás.
Fotó: Twitter

Lehoczki Noémi nem bír ki még egy pedagógustüntetést. Ezt ő maga, a Szikra Mozgalom elnökségi tagja írja a Mérce.hu hasábjain. „Magyarország utolsó, még egyelőre szabad, de már támadás alatt álló alkalmazottai harcoltak és vesztettek – kesereg a barikádról lekecmergő leányzó. – A dolgozók megfigyelésére is eszközt teremtő státustörvény elfogadásával nemsokára talán ők is el fognak hallgatni. Példamutató magatartásuk lehetett volna a mindent borító első dominó, de nem lett az. Miért? Miért vagyunk egyedül?” Az a baj, magyarázza szikrácska, hogy az „általános sztrájk” és a „szakmák összefogása” pusztába kiáltott szavakká lettek, az ellenzék utolsó reménye, az összefogás is megbukott, letargia lett úrrá az országon. „A társadalom felső rétege a belenyugvást és a menekvést választotta, az alsóbb rétegei pedig eddig is csöndben voltak.”

tovább olvasom...

Konferencia-liga - Eszékre látogat a ZTE

2023. 06 21. 14:05

Az új eszéki stadion.

A magyar csapatok közül a Zalaegerszegnek jutott a legnehezebb ellenfél a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második körében: a kupagyőztes a horvát bajnoki bronzérmes NK Osijekkel találkozik.

tovább olvasom...

A szürke 71 árnyalata

2023. 06 21. 10:15

A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország – Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Van egy magyar labdarúgó, aki Litvánia ellen szerepelt hetvenegyedik alkalommal a válogatottban.

tovább olvasom...

Testvérgyilkosság miatt ítéltek el egy zalai férfit

2023. 06 21. 09:05

Az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.
Fotó: police hu

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék nem jogerősen egy újudvari férfit, aki tavaly ősszel egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét – tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Hangok az árnyékból…

2023. 06 21. 08:55

A szöveg még demagógiának is gyenge

Árnyékasszony olyant tud nyújtani, amire szüksége van az országnak. Különös megítélése van az értékekről Klára asszonynak.
Fotó: Kurucz Árpád

Egészen lenyűgöző Dobrev Klára aktivitása, leleplez, érvel, agitál, utat mutat a demokratikus asszonyka. Vehemenciáját még lábjegyzettel is ellátta: „Az, amit én tudok, amit én képviselek, amit én nyújtani tudok, arra ennek az országnak szüksége van.” (Hogy ezt milyen felmérések támasztják alá, nem tudni – talán Pulai cége mérte…) A kommentelők zöme másként látja. Még a visszafogottabbak is ilyeneket írnak: „Hanghordozása, gesztikulációja a frászt hozza az emberre. Hát még amit mond… ” Minap a minimálbér kapcsán intézett éles szózatot övéihez az árnyékasszony.

tovább olvasom...

Novák Katalin: A magyar és szerb kapcsolatokban újabb fejezet nyílt

2023. 06 21. 08:38

Novák Katalin köztársasági elnök (b, elöl) és Aleksandar Vucic szerb elnök (j, elöl) a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács ülése után együttműködési megállapodásokat írnak alá Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Ana Brnabic szerb kormányfő (j, hátul) jelenlétében.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A magyar és szerb kapcsolat aranykorának újabb fejezetéhez értünk – mondta Novák Katalin köztársasági elnök kedden a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Palicson.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Magyarországnak egy rendezett és fejlett Szerbia az érdeke

2023. 06 21. 08:07

 

Novák Katalin köztársasági elnök (j2) és Orbán Viktor kormányfő (j), valamint Aleksandar Vucic szerb államfő (b2) és Ana Brnabic szerb miniszterelnök (b) tárgyalása a Magyar-Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács plenáris ülése előtt.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Magyarországnak egy rendezett és fejlett Szerbia az érdeke – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Palicson, ahol megalakult a Magyar Szerb Stratégiai Együttműködési Tanács.

tovább olvasom...

Feröeri csapattal találkozik a Ferencváros

2023. 06 20. 15:47

Sztanyiszlav Csercseszov: – Azonnal nekikezdünk az előkészületi munkáknak.
Fotó: Török Attila

A feröeri KÍ Klaksvík lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

tovább olvasom...

Egy különleges zenei élmény – lenyűgöző környezetben

2023. 06 20. 15:26

Örvényesvölgy Fesztivál Zalacsányban

A Gipsy Kings Diego Baliardo vezetésével nagyszerű hangulatot varázsolt.

2023. június 9-17 között, öt napig tartott Magyarország legújabb fesztiválja, az Örvényesvölgy Fesztivál. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával létrejött eseményen fellépett többek között a Gipsy Kings by Diego Baliardo, Candy Dulfer, Kevin Davy White,  a Ferenc Nemeth Freedom Trio, Gilad Hekselmannal és Seamus Blake-el, illetve a Deladap.  A magyar előadók közül a közönség a Juhász Gábor Triót, Karosi Júliát, a Gyárfás István Triót, a Csík Zenekart és az Anima Sound System-et láthatta a színpadon.

tovább olvasom...

Az Union Berlin is a ZTE ellenfele lesz

2023. 06 20. 10:37

Schäfer András (balról) együttese is megmérkőzik a ZTE-vel.
Fotó: AFP

A ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata június 19-én megkezdte a felkészülést a 2023/24-es idényre. Az előszezon során Boér Gábor legénységére hat edzőmérkőzés és egy szlovéniai edzőtábor vár. A kék-fehérek július 15.-én a Bundesliga negyedik helyezettjével, az Union Berlinnel is megmérkőznek. A nemzetközi kupában is induló német fővárosi csapatban szerepel a magyar válogatott tagja, Schäfer András is. A program:

tovább olvasom...