Skandalum

2021. 08 27. 07:58

Jobbról Pikó András, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A fővárosi közállapotokról írt cikket az Index hasábjain Pikó András. Józsefváros polgármestere arról győzködi az olvasót, hogy Budapest gyorsan romló állapota mögött tudatos politikai szándék húzódik meg, a kormánypártok a „minél rosszabb, annál jobb” politikáját követik. A hangsúlyt a szociális válságra, a hajléktalanokra, a droghasználókra és a pszichiátriai betegekre helyezik, míg a politikai felelősséget az új polgármesterekre és a civil segítő szervezetekre tolják. Ahelyett, hogy a rendőrkapitányok vagy a belügyminiszter lemondását követelnék, az ellenzéki kerületvezetők és Karácsony alkalmatlanságát sulykolják. Skandalum.

tovább olvasom...

Torpedó az atlétikai VB-nek?

2021. 08 26. 13:31

Karácsony azt javasolja, hogy a főváros ne támogassa a rendezést

Rombolni csak pontosan, szépen. Ehhez értek én, hiperpasszív Gergely…
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A főpolgármester azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulását.

tovább olvasom...

Baracskai József esete egy DK-közeli sajtókiadvánnyal

2021. 08 26. 08:37

Véletlenül a gyurcsányista zalaszentgróti polgármesterbe rúgott a Nyugati Fény, törölték is a cikket

Baracskai József (balról) önkormányzati választások kampányidőszakában nem DK-s színekben szokott tündökölni.
Fotó: Facebook

A DK-közeli pártlap nagy elánnal szállt bele Baracskai Józsefbe, Zalaszentgrót DK-s polgármesterébe. Az írást azóta elérhetetlenné tették, de mi elmeséljük Önöknek a lényeget.

tovább olvasom...

A tervezett ütemben épül a Lynx harcjármű-gyár Zalaegerszegen

2021. 08 26. 08:06

Palkovics László (jobbról a második) elmondta, hogy hamarosan eléri legmagasabb pontját az épületegyüttes.
Fotó: ITM

Megfelelő ütemben halad a Rheinmetall-csoport és a magyar állam közös beruházásában megvalósuló harcjárműgyár építése Zalaegerszegen. A 2023-ban üzembe álló épületegyüttes a koronavírus-járvány ellenére is folyamatosan épül, hamarosan eléri legmagasabb pontját – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel, miután Palkovics László miniszter látogatást tett a helyszínen.

tovább olvasom...

Koltai Tibor újra színre lép (1.)

2021. 08 25. 09:57

Koltai Tibor: – Engem akkor árulónak neveztek…

Nagy megdöbbenést, vitát és haragot váltott ki a Magyar Szocialista Párt zalaegerszegi tagságában, hogy a 2014-es önkormányzati választások előtt nem sokkal visszalépett a megmérettetéstől jelöltjük, ifj. Koltai Tibor. Ő akkor ezt úgy indokolta, hogy sokkal nagyobb esély lenne a győzelemre a 10-es számú választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, ha összefognának az ellenzéki pártok. Mivel erre nem volt hajlandóság az MSZP részéről, ifj. Koltai Tibor visszalépett az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, az Együtt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje, Simon Erika javára. (A választást egyébként a fideszes Bognár Ákos nyerte.) Döntését nagy megdöbbenéssel fogadták az MSZP körében. Voltak, akik úgy fogalmaztak, hogy ifj. Koltai Tibor elárulta, cserbenhagyta pártját. Az exjelölt ekkor úgy döntött, hogy felhagy az aktív politizálással, s a pártnak sem maradt a tagja.

tovább olvasom...

Megkezdődnek a Gébárti Fazekas Napok Zalaegerszegen

2021. 08 25. 08:38

A kézműves alkotóház…

Megkezdődnek a Gébárti Fazekas Napok Zalaegerszegen szerdán.

tovább olvasom...

Maga esett bele

2021. 08 25. 08:09

Egy aljas politikus Ujhelyi (jobbról), balról Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.
Fotó: MTI/Soós Lajos

A magyar egészségügyről kesergett közösségi oldalán az MSZP EP-képviselője, írásához fotót is mellékelt: „A kormány persze csak tolja a hazug propagandát, de a valóság az, hogy általános ellátási bajok vannak az egészségügyben.” A bejegyzés szépséghibája (a Vadhajtások.hu szúrta ki), hogy a kép nem idehaza, hanem egy lepukkant thaiföldi kórházban készült. Vagyis a hazugságról szavaló szerző, Ujhelyi István maga „tolja a hazug propagandát”. Igaz, nincs ebben semmi meglepő, az ellenzéknél napi gyakorlat a kamukép, kamuhír, kamuriport. Elég csak a bülbülszavú Korózs Lajos „nagyszerű asszonyára”, az álmentő Athinára gondolni. (Kórházi „illusztrációval” legutóbb az LMP-s Schmuck Erzsike bukott meg, ő az oroszországi Balashikha szakadt rendelőjének folyosóját „magyarosította”.)

tovább olvasom...

Keszthely a vadászati világkiállítás egyik kiemelt vidéki helyszíne

2021. 08 24. 09:25

A keszthelyi Vadászati Múzeum megújult kiállítása az új épületszárnyban az átadóünnepsége napján, 2021. augusztus 23-án.
Fotók: MTI/Varga György

Teljességre törekvéssel jellemezte az egy hónap múlva nyíló vadászati világkiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Keszthelyen hétfőn.

tovább olvasom...

Az idő kereke

2021. 08 24. 09:11

Mihail Gorbacsov
Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Harminc éve, 1991. augusztus 19-én, egy nappal azelőtt, hogy a szovjet tagköztársaságok aláírták volna az eresztékeiben recsegő birodalom egyben tartását szolgáló megállapodásukat, a hadsereg néhány agg tábornoka puccsot kísérelt meg Mihail Gorbacsov ellen. A begyepesedett főkatonák – a Rendkívüli Állapot Állami Bizottsága – krími nyaralójában őrizetbe vették a Szovjetunió első (és utolsó) elnökét, majd megpróbálták rábeszélni, hogy „a nemzeti katasztrófa elkerülése érdekében” mondjon le. Gorbacsov persze határozottan beintett nekik, mire a megszeppent veteránok jobb híján egy közleményt adtak ki: „Mihail Gorbacsov elvtárs orvosi kezelés alatt áll, egészségi állapota miatt nem képes ellátni kötelezettségeit, teendőit az alelnök, Gennagyij Janajev veszi át”.

tovább olvasom...

A nemzettest még több ápolásra szorul

2021. 08 23. 09:28

Ha nincsenek családok, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök egy konferencián.
Fotó: MTI/Botár Gergely

Oda jutottunk, hogy itt-ott már azzal a „progresszív” igénnyel is találkozunk, hogy az eddigi történelemnek is kompletten a kukában a helye, minden fellelhető szellemi és tárgyi örökségével együtt.

tovább olvasom...