Kordon közé zárt momentumos kordonbontók

2023. 10 25. 10:27

„Vér” folyt a fővárosban október 23-án

A három forradalmár „államférfi” és az „államhölgy”…

Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője közismert környezetvédő. Olyannyira, hogy egyenesen Zala vármegyébe szaladt felfedni az egykori zajdai laktanyában felhalmozott autógumik titkát. Mert ugye a háttérben egy magasrangú fideszes rokona áll.

tovább olvasom...

H I R D E T M É N Y

2023. 10 25. 09:17

Lenti Város Kitüntetései

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a kitüntető címek, valamint díjak alapításáról és adományozásáról, továbbá a „Lenti Város Tiszteletbeli Polgára” cím adományozásáról szóló 27/2012. (III.29.) önkormányzati rendelettel módosított 23/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelete értelmében

tovább olvasom...

SZDSZ-antré

2023. 10 25. 08:33

Részlet a Blokád című magyar filmből, az előtérben Göncz Árpád szerepében Gáspár Tibor, mellette jobbra a háttérben Seress Zoltán, aki Antall Józsefet alakítja.
Fotó: Szvacsek Attila

Ma harminchárom éve kezdődött a taxisblokádnak nevezett SZDSZ-puccskísérlet a regnáló Antall-kormány ellen.

tovább olvasom...

Lépett a Gazdasági Versenyhivatal

2023. 10 25. 08:25

Terítéken az online szállásfoglalás visszásságai

A bizottság ülésen Rigó Csaba Balázs ismertette a nemzeti versenyhatóság vizsgálatának eredményeit.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gyorsan hasznosulhatnak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) javaslatai az online szállásfoglalási piacon – közölte a versenyhatóság annak kapcsán, hogy az Országgyűlés Gazdasági bizottsága napirendre vette és megtárgyalta kedden a hivatal gyorsított ágazati vizsgálatát az online szállásfoglalási piacról.

tovább olvasom...

A TV Maci ismét munkát vállalt

2023. 10 25. 08:15

Hivatalosan is MTVA-dolgozó lett a közmédia emblematikus figurája

Papp Dániel belépőkártyát akaszt a TV Maci, mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” nyakába a figura 60. „születésnapja” alkalmából tartott megemlékezésen a közmédia székházában.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Belépőkártyát kapott az Esti mese legendás fogmosó barnamedvéje, a TV Maci mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától. Papp Dániel kedden a közmédia székházában a figura 60. „születésnapja” alkalmából akasztotta a kártyát a TV Maci nyakába.

tovább olvasom...

Mike Oldfield és a Tubular Bells három koncerten Magyarországon

2023. 10 24. 10:48

Veszprém, Debrecen és Budapest a három helyszín

Mike Oldfield sajátos műfajt alkotott.
Fotó: Getty Images

Mike Oldfield negyedszázad elteltével ismét Magyarországon koncertezik. A világhírű brit rockzenész 50 éve jelentette meg ma már klasszikus albumát, a Tubular Bells-t, amelyet a jubileumi turnén jövő februárban Veszprémben, Debrecenben és Budapesten is bemutatnak.

tovább olvasom...

Megütötte a polgármestert a városnapi rendezvényen

2023. 10 24. 10:10

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Egy Zala vármegyei kisváros (Pacsáról van szó a Zalatáj értesülése szerint – a szerk.) szervezésében 2022. szeptember 2-3. napján városnapi rendezvénysorozat megtartására került sor a helyi könyvtárban, valamint az önkormányzat könyvtárral szomszédos szabadtéri közterületen. A kisváros polgármestere a rendezvénysorozat alatt a szervező önkormányzat képviseletében, a képviselő-testület vezetőjeként és tagjaként aktívan közreműködött a rendezvény lebonyolításában és a biztonság fenntartásában, mely feladatát a ruházatán viselt – a sértett nevét, a rendezvény elnevezését, az önkormányzat megjelölését és a szervezői minőséget feltüntető – kitűzője is jelezte.

tovább olvasom...

Rigó Csaba nemzetközi tisztsége

2023. 10 24. 09:34

A világ versenyhatóságait irányító testület állandó tagjává választották a GVH elnökét

A kelet-közép-európai régióból Rigó Csaba az első választott tag.
Fotó: Gazdasági Versenyhivatal

A világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csabát, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét a szervezet éves barcelonai konferenciáján – tájékoztatta az MTI-t a GVH.

tovább olvasom...

Éjszaka már lőttek

2023. 10 24. 09:08

Aztán nagy hidegek jöttek…
Fotó: AFP

Hatévesen éltem meg „az ötvenhatot”. Első elemibe jártam azon az őszön. Illetve hát addig jártam, jártunk, amíg lehetett… Viszont kis túlzással mindenre emlékszem, ami akkor körülöttem történt. A nagy idők koraéretté teszik a gyerekembert. A négyemeletes, visszhangos, körfolyosós Kertész utcai bérházban, ahol laktunk, a reggeli kapunyitástól az ószeres-rikoltozáson át a sűrű gyereksírásig eseménytelenül mentek a napok, ám egyszerre megváltozott minden. Mint amikor a színházban új felvonás következik, a szereplők ugyanazok, csak éppen mást adnak elő, mint előtte.

tovább olvasom...

„A történelem legtisztább forradalma”

2023. 10 20. 11:17

Az országot átjárta a szabadság tiszta levegője

A lyukas zászló… Szimbólum lett.

1956. október 24. Azon az őszi reggelen arra ébredt az ország, hogy a megszokott reggeli műsorok helyett egészen mást hall a rádióból. A lakosság nagyobbik része még csak az úgynevezett néprádióval rendelkezett.

tovább olvasom...