Az ÉVE a tavalyi fejlesztésekről tájékoztatott Nagykanizsán

2023. 01 06. 13:29

Horváth Jácint: „Békében lehet építkezni, mi ebben vagyunk érdekeltek”

Dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint egy korábbi sajtótájékoztatón.
Fotó: Facebook

Az ÉVE-frakció az elmúlt évben a város anyagi lehetőségének függvényében tudta megvalósítani terveit, elképzeléseit. Szoros gazdasági korlátok között, beszűkült anyagi lehetőségekkel, a Sberbank-ban ragadt pénzükkel és sajnos Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) áskálódásai ellenében is sikerült eredményeket elérni – fogalmazott dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! nagykanizsai közgyűlési frakciójának vezetője a Horváth Jácinttal, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnökével pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

tovább olvasom...

Ferenc pápával találkozott Novák Katalin

2023. 01 06. 08:50

A Vatikáni Média által készített képen Ferenc pápa fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséje előtt a Vatikánvárosban 2023. január 5-én. Jobbról Novák Katalin férje, Veres István.
Fotó: MTI/Sándor-palota/Vatikáni Média

Novák Katalin köztársasági elnököt és férjét, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest is fogadta Ferenc pápa. A magyar delegáció Novák Katalin vezetésével XVI. Benedek emeritus pápa gyászmiséjére érkezett a Vatikánba.

tovább olvasom...

Magyarország Európa egyik legalacsonyabb háztartási rezsiköltségeivel zárta az évet

2023. 01 06. 08:41

Európában a gáznál a legalacsonyabb, villanynál a második legalacsonyabb volt a rezsicsökkentett ár a háztartásoknál.
Fotó: illusztráció

A magyar háztartások villamosenergia- és földgázköltségei az év utolsó hónapjában is az egyik legkedvezőbbek voltak Európában – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata eredményét csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Bukott miniszterelnök oktat kormányzásról, „verőlegény” erkölcsről

2023. 01 06. 08:25

Keltenék a hangulatot

A nemzet gratulációjára számít a momentumos EP-képviselő asszonyka, akinek családi cégét sokmilliárdos sikkasztással hozták hírbe.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Nem az a baj, hogy kritikát kap a kormányzat. Ez normális, sőt elengedhetetlen, a demokrácia része. Az ember akkor szisszen fel, ha bukott miniszterelnök magyarázza, hogyan kell országot kormányozni; ha „verőlegény” oktat ki erkölcsről, illemről; ha ateista kvízmester tart bibliaórát; ha bukott pénzügyminiszterek magyarázzák, hogyan kell költségvetést készíteni stb.

tovább olvasom...

Európa-szerte betöréseket elkövető román bűnbandát lepleztek le Zalaegerszegen

2023. 01 05. 14:31

A sikeres akciót bejelentő sajtótájékoztató.

Európa több országában is az áruházak falát megbontva nagy értékű műszaki cikkeket zsákmányolt az a négy román férfi, akit a zalai rendőrök lepleztek le nemzetközi együttműködésben.

tovább olvasom...

Pápának kijáró ceremóniával vettek végső búcsút a volt egyházfőtől

2023. 01 05. 14:07

A 95 esztendős korában elhunyt emeritus pápát, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra.

Noha már nem volt a katolikus egyház feje, pápának kijáró ceremóniával vettek végső búcsút csütörtökön Rómában XVI. Benedek nyugalmazott pápától, aki az óév utolsó napján, 95 évesen hunyt el egy vatikáni kolostorban.

tovább olvasom...

Beteljesedett!

2023. 01 05. 11:14

A foci „régi” örömjátékát őrizte Pelé

Sorrendet emlegetni Pelé esetében felesleges lenne.

Mert Anglia volt az aktuális világbajnok, Bobby Charlton, Jackie Charlton, Bobby Moore nevét hallottam 1967–1968-ban kezdő futballimádóként állandóan, ám nagy áhítattal mégis Peléét ejtették ki néhány évvel idősebb társaim, hiszen legjobbként a brazilt tartották számon, ez nem volt vitás.

tovább olvasom...

XVI. Benedek nemes népnek tartotta a magyarokat

2023. 01 05. 09:01

XVI. Benedek pápa megáldja a híveket a vatikáni Szent Péter téren 2011. december 31-én. XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, 2022. december 31-én, 95 éves korában elhunyt.
Forrás: MTI/AP/Pier Paolo Cito

Írásai tükrözték kristálytisztán megfogalmazott mély hitét, végtelen nagy tudását és prófétai meglátásait is – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Vertse Márta, a Vatikáni Rádió magyar szekciójának korábbi főszerkesztője, aki többször személyesen is találkozott a múlt héten elhunyt XVI. Benedek pápával. Vertse Márta felidézte ezeket a találkozókat és azt is, hogy milyen kapcsolat fűzte Magyarországhoz a néhai pápát.

tovább olvasom...

Végállomás, nem megy tovább?

2023. 01 05. 08:33

Lejárt a jegyük

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, mellette Kunhalmi Ágnes társelnök 2022. október 23-án. A végelgyengülést mutató párt élharcosai.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Tovább erőltetné az előválasztást és az összefogást a végelgyengülés jeleit mutató MSZP. Komjáthi Imre társelnök szerint több, korábban felbomlott alapszervezetük is újjáalakult, és sorra lépnek be új tagok a pártba – ehhez képest évek óta a parlamenti küszöb alá mérik a felekezetet, tavaly nyáron egyes kutatások csupán egy-két százalékos támogatottságot mutattak.

tovább olvasom...

Az „Arany Könyv” Bagodba is eljutott

2023. 01 05. 08:07

Emlékezés XVI. Benedek pápára

Polgár József és az „Arany Könyv” 2016. szeptemberében.

Ahogy arról az év utolsó napjának délelőttjén a híradásokból értesülhettünk, 95 éves korában elhunyt a 2013-ban leköszönt szentatya, XVI. Benedek.

tovább olvasom...