Júliustól az önkormányzatok is örökölhetnek a helyi lakosok után

2023. 07 04. 08:06

Örökös híján nem az állam, hanem az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat örököl.

Július 1-jétől, ha nincs fellelhető örököse az elhunytnak, akkor a belföldi ingatlanja és az ott található ingóságok is a települési önkormányzaté lesznek – közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hétfőn az MTI-vel.

tovább olvasom...

Migránslázadás: már lincselnek a bevándorlók Franciaországban

2023. 07 03. 12:00

Franciaország élhetetlenné vált.

„Nem a szegénység, nem a (nemlétező) rendőri erőszak, hanem az engedékeny bevándorláspolitika okozza a véres és pusztító francia migránslázadást, ez derül ki Yves Thréard, a Le Figaro főszerkesztő-helyettesének – francia viszonyok között – meglepően bátor írásából”, amelyet az Origo.hu szemlézett hétfőn. A portál szerint a ma éjszakai pusztítás után (a szerző) sorai még inkább aktuálisak. Szerinte óriási a baj Franciaországban.

tovább olvasom...

Szabadtéri kamarakoncert Egerszegen (is)

2023. 07 03. 10:50

Szabadtéri kamarakoncert Egerszegen (is)

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara művészeinek kamarakoncertje a zenekar Zenélő Magyarország ingyenes szabadtéri koncertsorozat részeként a zalaegerszegi Dísz térre is ellátogatott 2023. július 2-án. Idén július első hétvégéjén 16 városba látogat a Zenélő Magyarország programsorozat: a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara immár negyedik alkalommal viszi házhoz a legszebb klasszikus és filmzenei dallamokat.

tovább olvasom...

Ujhelyi, mint brüsszeli tudósító

2023. 07 03. 09:07

Az MSZP reménybeli megújítója – miután nem lesz jövőre EP-képviselő – új feladatot keres magának. Tudósítani szeretne Brüsszelből. Az első anyagát még Drágabolgárúr sem értékelte…
Fotó: MTI/Kovács Attila

„A magyar miniszterelnök tényleg elment a falig, de ott nem fordult meg ölelkezni, hanem jól beleverték a kobakját a brüsszeli betonba, meg is szédült tőle, azóta pedig csak árnyékbokszolva próbál pozíciót fogni” – írja Ujhelyi István független EP-képviselő a vasárnapi nyílt levelében. Szerinte a kormányfő elvesztette nagyjátékos-jellegét, és az uniótól kapott pofonok után elkezdett valahogy sodródni.

tovább olvasom...

Zsarol az ÉVE  Kanizsán, vagy csak egyezkedni akar?

2023. 07 03. 08:32

„Egyszer majd én is kérek valamit…”

Bajza u. 2., a társulás székhelye. Még…
Fotó: Facebook

A június 26.-án tartott közgyűlést követően fogalmazta meg gondolatait közösségi oldalán Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Tette ezt azután, hogy a többségben lévő ÉVE-frakció úgy döntött: kilép a térségi társulásból.

tovább olvasom...

Bordélyházat működtettek Keszthelyen

2023. 07 03. 08:11

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

Az 50 éves gyenesdiási férfi – I. rendű vádlott – 2007 óta bérelt egy keszthelyi ingatlant, ahol night club-ot üzemeltetett. A bárban táncoslányokat alkalmazott, akik a vendégek részére italt kínáltak, nekik táncoltak, illetve prostituáltként a vendégek rendelkezésére álltak, velük igény esetén pénzért szexuális cselekményt végeztek. Ehhez a vádlott az épületrész földszinti részén lévő 3 szobát biztosította.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: hova lett a pénz az uniós költségvetésből?

2023. 06 30. 10:59

„… majdnem minden európai uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a zsebében.”

Az Európai Bizottságnak nagyon súlyos kérdésekre kell válaszolnia az Európai Tanács ülésén: választ kell adnia arra, hogy hova lett a pénz az uniós költségvetésből, és ki felelős azért, hogy 2,5-3 év elteltével lényegében pénzügyileg a csőd szélére sodorták az Európai Uniót – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

„Műtét” felforrósított kapával

2023. 06 30. 09:02

– avagy a gyűrűsi lólopás

Hogy mi lett a többi lóval? Homály fedi a történetet…
Fotó: Zalatáj

A Zalatáj számolt be annak idején arról, hogy az őshonos lovakból álló gyűrűsi ménesből több állat is eltűnt. Az akkori információk több ló ellopásáról szóltak. Ám a rendőrségi nyomozás során arra a megállapításra jutottak, hogy csak egyetlen lovat lovasított meg egy helybéli férfi.

tovább olvasom...

Egy szigorú prókátor „értékítélete”

2023. 06 30. 08:57

Hétpróbás zsiványok egész sorát próbálta kimosdatni a bíróság előtt prókátor uram.
Fotó: képernyőfotó

A távozó igazságügyi miniszter, Varga Judit munkásságát értékelte minap a Népszavában egyik hajdani elődje, Bárándy Péter. Aki némi kollegialitásra, visszafogott megítélésre számított utóbbi részéről, tévedett, a Medgyessy-kormány tárcavezetője alaposan leszólta Judit asszonyt.

tovább olvasom...

Jövőre 83 milliárd forint jut az önkormányzatok rezsitámogatására

2023. 06 30. 08:52

Balról Balaicz Zoltán, jobbról Balogh László, középen dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

A kormány jelentős támogatást nyújtott és nyújt ahhoz, hogy a rezsiár növekedése miatti terheket a települések kigazdálkodhassák, jövőre 83 milliárd forintot különített el az önkormányzatok rezsitámogatására – mondta Gulyás Gergely a Megyei Jogú Város Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön, Esztergomban.

tovább olvasom...