Halad a korral

2023. 08 09. 09:24

 

Szakmailag valószínűleg minden rendben van. Önmagán kezdhette a praxist és túlélte…
Forrás: Facebook

tovább olvasom...

Lentiből buszsofőrrel küldte az eurót Budapestre

2023. 08 09. 09:01

Lebuktak az illegális valutaváltók

A népligeti buszpályaudvar volt a végállomás.
Fotó: Facebook

Menetrend szerinti buszjárat sofőrjével szállíttatott tízmilliós nagyságrendben forintot és eurót Budapest és Lenti között az a két illegális pénzváltó, akiket a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának nyomozói értek tetten – közölte a police.hu oldalon kedden a zalai rendőr-főkapitányság.

tovább olvasom...

A hordó tetején

2023. 08 09. 08:46

Magát államférfiként aposztrofálja a csörgősipkás ifjú.
Fotó: Teknős Miklós

A neki javasolt szántóföldi kapálás helyett ezúttal önjelölt miniszterelnöki programszervezőként tülekszik a nyilvánosság elé a Momentum túlmozgásos frontembere, Gelencsér Ferenc: „Írásbeli kérdéssel fordultunk Tompos Mártonnal a magyar miniszterelnökhöz. Hazánk miniszterelnöke és külügyminisztere 2022. február 24-e óta ugyanis nem talált módot arra, hogy a megtámadott ország fővárosába, Kijevbe látogasson. Ez a lépés tovább nem odázható.”

tovább olvasom...

Postai kézbesítéssel rendelte a kannabisz magokat a cserszegtomaji férfi

2023. 08 09. 08:39

Az ügyészség kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat.

Egy 48 éves cserszegtomaji férfi 2022 októberében, azzal a céllal, hogy otthonában kábítószert termesszen, interneten keresztül, Hollandiából kannabisz magokat rendelt postai kézbesítéssel. A férfi által megrendelt 20 db mag postai küldeményben 2022. október 27-én megérkezett Magyarország területére, amikor az import küldemények ellenőrzésekor a Magyar Posta Zrt. forgalmában a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren a NAV Repülőtéri Igazgatósága kiválasztotta és visszatartotta a csomagot.

tovább olvasom...

Lázár János kedvező híre Nagykanizsának

2023. 08 08. 13:44

Balogh László: – Közel 55 milliárd forint felhasználásával fejlődött Nagykanizsa és a térség a kormányzatnak is köszönhetően.

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere minap levelet kapott Lázár János minisztertől, melyben arról is biztosította, hogy a baloldali ÉVE-frakció a városnak károkat okozó híresztelései ellenére nemcsak hogy folytatódik a délkeleti elkerülő út kialakítása, de a 74-es főút négysávosra történő bővítése is napirenden marad.

tovább olvasom...

Megújul a Zrínyi-gimnázium Egerszegen

2023. 08 08. 13:27

Balaicz Zoltán, Vigh László országgyűlési képviselő, ifj. Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Kajári Attila tankerületi igazgató és Schneider János, a gimnázium igazgatója vett részt a sajtótájékoztatón.

Bár már 10 éve, 2013. január 1-je óta az iskolák nem az önkormányzat, hanem az állam fenntartásában működnek, mégis fontos Zalaegerszegnek, hogy milyen állapotban vannak azok az intézmények, ahol a jövő generációját tanítják és nevelik.

tovább olvasom...

„…megígérem, hogy  nem lesz szép nap augusztus 20.án”

2023. 08 08. 11:23

Bőr Kokó akciót hirdetett

Ha betiltják a tűzijátékot, Pethőhenyén sem tartanak. (A fotó illusztráció.)

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket a közösségi oldalon megjelent bejegyzésre, amit az ünnepi tűzijátékok kapcsán jelentetett meg Bőr Kokó (valószínűleg nem ez az úr valódi neve).

tovább olvasom...

Nem kérnek a lumpenproli bandából

2023. 08 08. 10:27

A csöves külsejű Jámbor személye összefonódik az antifás előemberbandával.
Forrás: MTI/Soós Lajos

Értetlenkedik a Szikra Mozgalom aktivistája, amiért a Bodajki Falutábor a minap visszamondta a gyülekezet többnapos rendezvényét. Vajon mit értetlenkedik az aktivista hülyegyerek? Nem tudja, hogy Bodajk évszázadok óta búcsújáró hely, a katolikus hit ikonikus helyszíne? Mit keresne itt a bolsevikszédelgő, Lenin egykori lapjának a nevét viselő Szikra Mozgalom? Egyáltalán mit akar nálunk ez a rosszarcú banda?

tovább olvasom...

Védekezési munkák zajlanak Zalában a Mura áradása miatt

2023. 08 08. 10:02

A felvételek Letenyénél készültek az áradó Muráról.
Fotók: Mirkó Imre

Négy zalai településen zajlanak védekezési munkálatok a Mura áradása miatt, amelynek tetőzését hétfő éjszaka várták – közölte honlapján a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

tovább olvasom...

Klára asszony árnyékos szövegei

2023. 08 08. 09:29

„Tiszta Láriferi! Hazudik reggel, éjjel meg este.”
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Az európai jólétnek Magyarországon egyetlen nagy akadálya van: Orbán rendszere” – tájékoztatta híveit a közösségi oldalán Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, Brüsszelbe delegált szamaritánus nővér a minap. „Ami biztos, hogy ez a rendszer is meg fog bukni. Mi pedig készülünk erre, és ígérem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a nemzetvesztő politika minél hamarabb megbukjon.”

tovább olvasom...