Omega Szimfonik emlékkoncert Keszthelyen

2022. 07 14. 08:01

Naplemente címmel rendeznek Omega emlékkoncertet a keszthelyi Festetics-kastély parkjában július 24-én. A szimfonikus koncerten egy különleges, szabadtéri helyszínen tisztelegnek a legendás hazai együttes előtt. A koncerten fellép az Omega Szimfonik, a Bolyki Soul & Gospel Kórus és Lepés Gábor „Lepe”, valamint olyan vendégek lesznek, mint Miklósa Erika, Király Linda, Dolhai Attila, Szabó Győző vagy Roby Lakatos. Az est házigazdája: Jordán Tamás.

tovább olvasom...

Muszil Ágnes kétszeres országos bajnok

2022. 07 13. 10:56

Az egerszegi atléták edzőikkel.

Miskolcon rendezték meg az U20-as és U23-as korosztályok országos atlétikai egyéni bajnokságát. A Zalaszám-ZAC versenyzői közül Muszil Ágnes az első napon magabiztosan nyerte a 400 méteres síkfutást, majd másnap, fő számában 800 méteren is rajt-cél győzelmet aratott. Góczán István tanítványa elmaradt a VB kiküldetési szinttől, de edző és tanítványa is bízik benne, hogy a pápai Szuper-liga versenyen a kisebb lábfej-fájdalom ellenére sikerül megfutni a kiküldetési szintet.

tovább olvasom...

Évtizedek pillanatfelvételei (1.)

2022. 07 13. 10:41

Interjú Mészáros T. Lászlóval

A kép a 27 éves Mészáros T. Lászlót ábrázolja, önarckép borotválkozás után. Érdekessége és egyedisége, hogy ki kell találni, hol a gép. Akkor, 1987-ben nem volt számítógép és photoshop, és nincs semmi képretusálás, csak az alapötlet, amúgy a gép teljesen szemben van a tükörrel…

Szobaszomszédok és sorstársak voltunk… A Zalai Hírlap zalaegerszegi szerkesztőségében, az 1980-90-es években. Még az időbeosztásunk is stimmelt, hiszen az esti órákban az ügyeletes szerkesztőén kívül a fotó- és a sportrovat szobájában égett a villany. S persze a portásfülkében, ahol Jóska bácsi várta, hogy a szerkesztő a kezébe nyomja az újabb megszerkesztett oldalt, s levigye az akkori Gorkij utcában lévő Zalai Megyei Nyomdaipari Vállalathoz, ahol a gépszedő még ólomba szedett, híre sem volt a fényszedésnek.

tovább olvasom...

Remekelt a keszthelyi sportlövő

2022. 07 12. 10:34

Major Veronika bronzérmes a világkupán

Major Veronika a bronzéremmel.

A nők 10 méteres légpisztolyos számában Major Veronika, a Keszthelyi Erdész Lövészklub sportolója bronzérmet nyert a sportlövők dél-koreai világkupa-versenyén, Csangvonban.

tovább olvasom...

Magyar festmény óriási sikere Nyugaton

2022. 07 12. 10:19

– avagy A rőzsehordó nő lehet a megoldás az energiaválság leküzdésére

A rőzsehordás hatásos fegyver lehet Putyinék ellen. Csak nehogy Szibériában kelljen szedni.
Kép: Munkácsy Mihály: A rőzsehordó nő

Értesülésünk szerint óriási népszerűségnek örvend az EU nyugati országaiban a magyar festőzseni, Munkácsy Mihály „A rőzsehordó nő” című alkotása.

tovább olvasom...

Ez a vélemény vonalon kívülre ment

2022. 07 12. 10:09

Novak Djokovics a világ egyik legjobb teniszezője, ám az egészséges Nadal ellen nem mehetett volna biztosra…
Fotó: AFP

Furcsa megjegyzést tett Köves Gábor (egykori válogatott teniszező) a vasárnapi wimbledoni tenisztorna férfi egyes döntője után, amit Novak Djokovics és Nick Kyrgios vívott. Azt találta mondani, hogy Djokoviccsal ezen a délután Rafael Nadal sem tudott volna mit kezdeni.

tovább olvasom...

A sportok királynőjének szolgálatában (4.)

2022. 07 12. 09:51

Szakály István 75 éves lett

Szakály István feleségével és leányával.

Tulajdonképpen kollégaként is köszönthetem Szakály Istvánt, a zalaegerszegi, zalai atlétika kiemelkedő versenyzőjét és sportvezetőjét. Erre bizonyíték, hogy „Géza bácsi” (ahogy barátai becézik) a Zalatáj sportmellékletének, a Zalai Sportrevünek állandó szerzője volt. Interjúkat készített kiváló zalai sportolókkal, s ezeknek az írásoknak – azon kívül, hogy formailag is rendben voltak – az volt a legfőbb erősségük, hogy Szakály István belülről ismerte a versenysport világát aktív versenyzőként és vezetőként is.

tovább olvasom...

Egy nagy nevettető

2022. 07 12. 09:37

Pulai András még a tegnapi meccs eredményét sem lenne képes utólag eltalálni.
Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Pulai András közvélemény-kutató a tavaszi választások előtt könnyesre nevettetett bennünket.

tovább olvasom...

Petar Rakicevic az ötödik légiós a ZTE-nél

2022. 07 11. 13:03

Újabb játékos írt alá a Zalakerámia-ZTE KK-hoz, a szerb Petar Rakicevic is elkötelezte magát az együtteshez. Érkezésével gyakorlatilag kialakult Sebastjan Krasovec vezetőedző kerete a következő szezonra.

tovább olvasom...

Kinőtte a Liszt-iskola udvarát

2022. 07 11. 08:52

Óriási sikere volt a filmzene-koncertnek

Zsúfolásig megtelt a Dísz tér.

A tavalyi népszerű koncert után, amit Kertvárosban, a közösségi térré alakított korábbi kertmoziban (a felújított Liszt iskola udvarán) tartottak, az idei előadás a Dísz térre költözött a hatalmas érdeklődés miatt.

tovább olvasom...