Emberkereskedelem miatt ítéltek szabadságvesztésre egy zalai párt

2021. 11 24. 09:19

Jogerős a Pécsi Ítélőtábla döntése.

Emberkereskedelem miatt jogerősen két és fél, illetve két év szabadságvesztésre ítéltek egy zalai párt, mert egy náluk élő, korlátozottan cselekvőképes lány prostitúciós tevékenységét szervezték meg harmadik társuk segítségével – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a Pécsi Ítélőtábla döntéséről kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Zavarták a magyarok

2021. 11 23. 12:55

Leonyid Iljics Brezsnyev és Gustáv Husák.
Fotó: FLICKR

Eszembe nem jutna Gustáv Husákról írni, ha a harminc éve elhunyt csehszlovák kommunista vezér nem tett volna annyi aljasságot a felvidéki magyarság ellen. De tett. Kulcsszerepet játszott a honfitársaink kollektív bűnösségét kimondó 1945-ös kassai kormányprogram megvalósításában. (A gyalázatos iromány kimondta a felvidéki magyarság jogfosztását, vagyonelkobzását, majd kitelepítését.)

tovább olvasom...

Búcsú Bognár Györgytől

2021. 11 23. 10:41

Igazi kapocs volt a játékosok és a vezetők között a ZTE gyúrója

Feszült figyelem a kispadon. Balról Madár Gábor, Szőcs János, Lang József, dr. Bánhegyi Béla, Bognár György és Szimacsek Tibor.
Fotó: archív

Hetvenhárom éves korában, hosszú és súlyos betegség után elhunyt Bognár György, a ZTE labdarúgócsapatának egykori gyúrója.

tovább olvasom...

Egerszegi Advent

2021. 11 23. 09:17

A karácsonyi várakozással összefüggő rendezvények már csütörtökön megkezdődnek Zalaegerszegen.

Az Advent a karácsony első napját (december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól (idén november 28-tól) a karácsonyig tartó időszak, de a zalai megyeszékhelyen már november 25-én, csütörtökön megkezdődik az Egerszegi Advent elnevezésű programsorozat – jelentette be Zalaegerszeg polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Nem emelkednek a díjak 2022-ben Zalaegerszegen

2021. 11 19. 11:57

Balaicz Zoltán bejelentése szerint nem emelkednek jövőre az önkormányzat alapján megállapított díjak.

A Zalaegerszegi Képviselő-testület ismét számos fontos előterjesztést tárgyalt meg november 18-án, jórészt egyhangú döntésekkel, korrekt szakmai hozzászólásokkal. A fontosabb döntésekről a Városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester.

tovább olvasom...

Egyre gyakoribbak a lakástüzek

2021. 11 19. 11:07

„Társasházak napja” – online konzultáció Zalában is

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne halálos áldozata a lakástűznek.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

tovább olvasom...

Több tízezer álcázott „önkéntes” az államapparátusokban

2021. 11 19. 10:37

A magán világpénz kiterjedt infrastruktúrája (2.)

Donald Trump szerette volna megszüntetni a pénz-világbirodalom korlátlan hatalmát.
Fotó: AFP

Az előző részben reményeim szerint sikerült tisztázni, korunk globalizmusát minden korábbi korok ilyen típusú törekvéseitől az különbözeti meg, hogy korábban államok saját erőforrásaikra támaszkodva fogtak birodalmak építésébe, míg korunk – mára egyre több nemzetállammal konfliktusba került – globalizmusa nem kötődik konkrét államokhoz, hanem működtetését a világméretűre duzzadt magánpénz és a pénz mögött álló személytelenségbe burkolódzó tulajdonosok végzik a közvéleménytől gondosan elzárva, saját létüket is szenvedélyesen tagadva.

tovább olvasom...

Ránk vigyorgó utcanevek

2021. 11 19. 09:45

Mi ez, ha nem mulasztásos törvénysértés?

Kommunista utcanevek az egyik magyarországi településen.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hosszú évek óta eltökélt harcot folytat a még mindig létező kommunista utcanevek ellen a Magyar Patrióták Közössége. Van dolguk, hiszen – az érvényes jogszabályok dacára – ma is számolatlanul találkozhatunk a címeres gazemberekről elnevezett közterületekkel. (Néhány „húzónév” a gyalázatos lajstromból: Dimitrov, Fürst Sándor, Kállai Éva, Kilián György, Kun Béla, Marx, Rajk László, Szabó Ervin, Szamuely Tibor, Vorosilov, Zalka Máté…) Három évtizeddel a rendszerváltozás után joggal mondható, hogy elég, elfogyott a türelem. Ezt megváltoztatni az az erkölcsi minimum lenne, amivel tartozunk az áldozatok emlékének és a jövő nemzedékeknek, akiknek joguk van olyan országban felnőni, ahol nem tömeggyilkosokat, elnyomókat és árulókat állítanak eléjük példaképként az utcanévtáblák.

tovább olvasom...

Oltási akcióhét következik

2021. 11 19. 09:09

Öt helyszínen lehet Zala megyében előzetes időpontfoglalás nélkül oltakozni.
Fotó: MTI/Varga György

Ezúton figyelmükbe ajánljuk a Miniszterelnökség alábbi linken megjelentett közleményét a jövő héten megvalósuló oltási akcióhéttel kapcsolatban:

tovább olvasom...

A Jobbik „Láthatatlan embere”

2021. 11 18. 12:03

A parlamenti „előadások” után megéhezik Jakab Péter. Parizerre  és Piros aranyra még futja…
Fotó: Facebook

A Jobbik elnöke tagadja, hogy összejátszik annak a lakásnak a tulajdonosával, amelynek a bérleti díját az Országgyűlés Hivatala fizeti, és állítja, ő lakik abban az ingatlanban.

tovább olvasom...