Lépett a Gazdasági Versenyhivatal

2023. 10 25. 08:25

Terítéken az online szállásfoglalás visszásságai

A bizottság ülésen Rigó Csaba Balázs ismertette a nemzeti versenyhatóság vizsgálatának eredményeit.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gyorsan hasznosulhatnak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) javaslatai az online szállásfoglalási piacon – közölte a versenyhatóság annak kapcsán, hogy az Országgyűlés Gazdasági bizottsága napirendre vette és megtárgyalta kedden a hivatal gyorsított ágazati vizsgálatát az online szállásfoglalási piacról.

tovább olvasom...

A TV Maci ismét munkát vállalt

2023. 10 25. 08:15

Hivatalosan is MTVA-dolgozó lett a közmédia emblematikus figurája

Papp Dániel belépőkártyát akaszt a TV Maci, mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” nyakába a figura 60. „születésnapja” alkalmából tartott megemlékezésen a közmédia székházában.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Belépőkártyát kapott az Esti mese legendás fogmosó barnamedvéje, a TV Maci mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától. Papp Dániel kedden a közmédia székházában a figura 60. „születésnapja” alkalmából akasztotta a kártyát a TV Maci nyakába.

tovább olvasom...

Mike Oldfield és a Tubular Bells három koncerten Magyarországon

2023. 10 24. 10:48

Veszprém, Debrecen és Budapest a három helyszín

Mike Oldfield sajátos műfajt alkotott.
Fotó: Getty Images

Mike Oldfield negyedszázad elteltével ismét Magyarországon koncertezik. A világhírű brit rockzenész 50 éve jelentette meg ma már klasszikus albumát, a Tubular Bells-t, amelyet a jubileumi turnén jövő februárban Veszprémben, Debrecenben és Budapesten is bemutatnak.

tovább olvasom...

Megütötte a polgármestert a városnapi rendezvényen

2023. 10 24. 10:10

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

Egy Zala vármegyei kisváros (Pacsáról van szó a Zalatáj értesülése szerint – a szerk.) szervezésében 2022. szeptember 2-3. napján városnapi rendezvénysorozat megtartására került sor a helyi könyvtárban, valamint az önkormányzat könyvtárral szomszédos szabadtéri közterületen. A kisváros polgármestere a rendezvénysorozat alatt a szervező önkormányzat képviseletében, a képviselő-testület vezetőjeként és tagjaként aktívan közreműködött a rendezvény lebonyolításában és a biztonság fenntartásában, mely feladatát a ruházatán viselt – a sértett nevét, a rendezvény elnevezését, az önkormányzat megjelölését és a szervezői minőséget feltüntető – kitűzője is jelezte.

tovább olvasom...

Rigó Csaba nemzetközi tisztsége

2023. 10 24. 09:34

A világ versenyhatóságait irányító testület állandó tagjává választották a GVH elnökét

A kelet-közép-európai régióból Rigó Csaba az első választott tag.
Fotó: Gazdasági Versenyhivatal

A világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) irányító testületének állandó tagjává választották Rigó Csabát, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökét a szervezet éves barcelonai konferenciáján – tájékoztatta az MTI-t a GVH.

tovább olvasom...

Éjszaka már lőttek

2023. 10 24. 09:08

Aztán nagy hidegek jöttek…
Fotó: AFP

Hatévesen éltem meg „az ötvenhatot”. Első elemibe jártam azon az őszön. Illetve hát addig jártam, jártunk, amíg lehetett… Viszont kis túlzással mindenre emlékszem, ami akkor körülöttem történt. A nagy idők koraéretté teszik a gyerekembert. A négyemeletes, visszhangos, körfolyosós Kertész utcai bérházban, ahol laktunk, a reggeli kapunyitástól az ószeres-rikoltozáson át a sűrű gyereksírásig eseménytelenül mentek a napok, ám egyszerre megváltozott minden. Mint amikor a színházban új felvonás következik, a szereplők ugyanazok, csak éppen mást adnak elő, mint előtte.

tovább olvasom...

„A történelem legtisztább forradalma”

2023. 10 20. 11:17

Az országot átjárta a szabadság tiszta levegője

A lyukas zászló… Szimbólum lett.

1956. október 24. Azon az őszi reggelen arra ébredt az ország, hogy a megszokott reggeli műsorok helyett egészen mást hall a rádióból. A lakosság nagyobbik része még csak az úgynevezett néprádióval rendelkezett.

tovább olvasom...

A kiszabaduló kutya gazdája a felelős a balesetért

2023. 10 20. 10:58

Közvetítői eljárásra kerül sor

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés történt…

A 20 éves nagykanizsai férfi a lakóhelyéhez közeli településen (a Zalatáj értesülése szerint Gelsén – a szerk.) működtette vállalkozását. A cég telephelyén, egy 170 cm magas kerítéssel körülvett területen 2022 júniusától tartotta és gondozott a férfi egy nagytestű, fekete, hosszú szőrű, keverék kutyát. 2022. június 22. napján 16 óra 55 perc körüli időben a kutya ismeretlen módon kijutott a telep bekerített területéről és kiszökött a telephez bevezető mellékúra, ahol éppen két személygépkocsi közlekedett.

tovább olvasom...

Bravúr lenne a ZTE győzelme a Paks ellen

2023. 10 20. 10:55

Telt házas rangadóra utazik az FTC a Diósgyőrhöz

2023. május 26-án 1-1-re végződött Zalaegerszegen a ZTE-Paks mérkőzés. Az egy pontnál most többre lenne szükség.
Fotó: Horváth Krisztián/ztefc.hu

A címvédő és listavezető Ferencváros a Diósgyőr vendégeként zárja vasárnap késő délután a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulóját.

tovább olvasom...

Közgyűlés után…

2023. 10 20. 10:03

Huszonhárom napirendi pontot tárgyaltak.

A zalaegerszegi közgyűlés soros ülése után a városházán a szokásos sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester részletesen beszámolt a képviselő-testület döntéseiről. Az eseményen részt vett Benke Richárd önkormányzati képviselő (Jobbik – Konzervatívok – a szerk.) is, aki saját előterjesztést nyújtott be, amiről beszámolt és amit a polgármester is támogatott, s a közgyűlés is egyhangúlag elfogadott.

tovább olvasom...