Csatlakozásunk pillanatnyilag hasonlítható a párhuzamosokéra

2021. 08 12. 15:36

Euró: igen vagy nem? Ha igen, mikor?

Gyurcsányné ebbe a klubba kíván minket, ráadásul ógörög módra, ajándékként becipelni.

Hazai globalista körökben egyre növekszik a vágyakozás az euró hazai bevezetése iránt.

Az európai egyesült államokat mint elérendő politikai célt többször hangoztató Gyurcsányné legutóbb meg is ígérte nekünk, leendő miniszterelnökként elintézi, hogy az eurót fizetőeszközként hazánkban is minél előbb bevezessék. Mi sem természetesebb, hiszen Klára asszony tálalásában, hazánk is egyik tartománya lenne a vágyott európai egyesült államoknak (benne hazai globalistáinkkal mint tartományi kormányzósági adminisztrációval).

tovább olvasom...

Zala megyében magas a szociális intézményekben az átoltottság

2021. 08 12. 14:03

Egy nővér beadja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját egy nőnek a Zalaegerszegi Gondozási Központban 2021. augusztus 12-én.
Fotó: MTI/Varga György

Zala megyében magas a szociális otthonokban a gondozottak és a gondozók átoltottsága, és sokan kérik a harmadik vakcinát is a megye 63 intézményében – közölte a zalai kormánymegbízott csütörtökön az MTI-vel.

tovább olvasom...

Folytatódik az M 76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése

2021. 08 12. 09:25

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) a közbeszerzési közlönyben 2021. augusztus 6-án közzétette az M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út Zalaegerszeg és Fenékpuszta közötti szakasz kivitelezési feladataira vonatkozó felhívást.

tovább olvasom...

Jelentősen nőtt a foglalkoztatottság a nagykanizsai ipari parkban

2021. 08 12. 08:08

A nagykanizsai ipari park bejárata.

A nagykanizsai ipari parkban lévő vállalkozások 2010-ben még mindössze 200 embert foglalkoztattak, mára ez a szám 2500-ra emelkedett – közölte a város és térségének fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón Nagykanizsán.

tovább olvasom...

Eredményesen zárult a falu- és tanyagondnoki képzés a megyei önkormányzat szervezésében

2021. 08 11. 08:39

Sikeres vizsgát tettek.
Fotó: Zala Megyei Önkormányzat

A 2021. január 1-jével hatályba lépett jogszabályváltozás óta az országban elsőként Zala megyében, a megyei önkormányzat szervezésében valósult meg falu-és tanyagondnoki képzés és vizsga. A résztvevők 2021. augusztus 10-én adtak számot felkészültségükről egy a szakminisztérium által kibocsátott oktatási programmal összhangban kijelölt három tagú vizsgabizottság előtt.

tovább olvasom...

Búcsú Ambrus Zoltántól

2021. 08 10. 12:49

Ambrus Zoltán kapura lő egy ZTE-Pécs mérkőzésen.

Gyászol a ZTE… 74 éves korában meghalt Ambrus Zoltán, a klub NB I-es csapatának egykori labdarúgója.

tovább olvasom...

Emlékezés Czotter Bélára

2021. 08 10. 12:37

Az 1968-as bajnokcsapatban, felső sorban balról a negyedik Czotter Béla.

A közelmúltban elhunyt Czotter Béla, a ZTE egykori labdarúgója.

tovább olvasom...

Ez már a vég kezdete!

2021. 08 10. 10:06

Rasszizmusra hivatkozva távolíttattak el egy sziklát egy amerikai egyetemről

Már a kő is gyanús… A geológus emlékét idéző szikla.
Fotó: Az üzlet

Rasszizmusra hivatkozva távolíttattak el egy sziklát a Wisconsini Egyetem madisoni kampuszáról, miután az egyetem fekete diákmozgalma és más diákszervezetek tiltakoztak az ellen, hogy a sziklát mintegy 100 évvel ezelőtti odaszállításakor „négerfejnek” nevezték – jelentette a Fox News amerikai hírcsatorna.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 08 10. 09:31

Üzenet egykori diákvárosomnak (2.)

A régi Dózsa-iskola épülete napjainkban. Az Iskola-közben lévő szárny földszintjén volt az osztálytermünk. Fotó: Zalatáj

A sorozat első részének megjelenése után többen is megkérdezték, hogy mi a célom ezzel az írással. Egyszerű a válasz… Mindkét város meghatározó szerepet tölt, töltött be életemben. Nagykanizsa nem csak azért fontos, mert a középiskolát, a vegyipari technikumot itt végeztem el, hanem azért is, mert újságíróként azóta is figyelemmel kísérem a dél-zalai városban történteket, gyakran megfordulok itt.

tovább olvasom...

A baloldal Nagykanizsán se venné át az arénát?

2021. 08 09. 11:29


Tatabánya
példáját követve a nagykanizsai önkormányzat baloldali többsége is fontolgatja, hogy visszaadja a kormányprojektként helyben épülő multifunkciós aréna és rendezvényközpont működtetési lehetőségét. Képviselőik állítják: még nem döntöttek.

tovább olvasom...