Két újabb légióssal bővült a keret

2022. 06 27. 10:52

Két külföldi játékossal gyarapodott a Zalakerámia-ZTE KK kerete: az amerikai Mitchell Daniel Smith a 4-es és 5-ös poszton bevethető kosaras az egyik.

tovább olvasom...

Végtelenül aljas és becstelen…

2022. 06 27. 09:38

Ilyen egész egyszerűen nincs

Patrice Lumumba, a Kongói Köztársaság egykori miniszterelnöke.
Fotó: MTI/FR

Egészen szürreális esemény színhelye volt minap a brüsszeli Egmont Palota, ami egyébként belga állami rendezvényeknek, protokolláris rendezvényeknek szokott helyt adni. Történt ugyanis, hogy a belga állam ünnepélyes keretek között, egy kis világoskék dobozkában visszaadta a családnak Patrice Lumumba aranyfogát.

tovább olvasom...

Polgár Judit módszerét tanítják Nagykanizsán és térségében

2022. 06 27. 08:25

Polgár Judit módszerét a pedagógusok ingyen sajátíthatják el.

Polgár Judit képességfejlesztő módszerét sajátítják el és használják szeptembertől Nagykanizsán és térségében tanító pedagógusok, akiket a sokszoros bajnok nagykanizsai sakkcsapat jóvoltából képeznek a jövő héten.

tovább olvasom...

Zalában hat faluban választottak polgármestert

2022. 06 27. 08:11

Háromban képviselőket is

A járványhelyzet miatt most lehetett időközi választást tartani.

Zala megyében hat faluban választottak vasárnap új polgármestert, ezek közül három településen képviselő-testületi tagokra is lehetett szavazni.

tovább olvasom...

Manninger Jenő lett Keszthely polgármestere

2022. 06 27. 08:07

Manninger Jenő polgármester, Bánhegyi Renáta képviselő lett.

Az egyetlen jelöltként induló Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a térség korábbi fideszes országgyűlési képviselője lett vasárnap Keszthely polgármestere.

tovább olvasom...

Időközi polgármester-választás három zalai faluban

2022. 06 23. 08:23

Hottón négy független jelölt közül választanak polgármestert.

Lemondás és halálesetek miatt választanak polgármestert három zalai településen. Hottón a korábbi polgármester lemondása, Zalaköveskúton és Pusztaapátiban a településvezetők halála miatt választanak polgármestert vasárnap.

tovább olvasom...

A nemzetközi magánpénzhatalom zsoldjában

2022. 06 23. 08:13

Nem a mi háborúnk (4.)

Az élőerőt az ukránoknak kell állniuk.
Fotó: twitter

Ami a február 24-én kezdődő háború nemzetközileg beverklizett formai kritériumait illeti, minden rendben van. Oroszország megtámadta Ukrajnát, azaz agressziót hajtott végre egy független állam ellen. Az orosz fél azonban már a hadművelet elnevezésén keresztül is kifejezte, hogy ezzel nem ért egyet. Nem volt hadüzenet, és az orosz terminológia szerint különleges katonai műveletekről van szó. Függetlenül a fegyveres konfliktus különböző megítéléseitől, ez háború a javából két hadviselő fél között. Ilyen két háborúzó felet érintő konfliktus a közelmúltban is volt néhány, elég az India és Pakisztán közöttit vagy éppen egy korábbit, az Egyesült Királyság és Argentína közöttit megemlíteni, ami a Falkland-szigetekért folyt.

tovább olvasom...

Múzeumok éjszakája Zala megyében

2022. 06 23. 08:05

Tárlatvezetés, nyitott restaurátorműhelyek és fényjáték

Gazdag program várja látogatókat a felújított Göcseji Múzeumban.

Rendhagyó tárlatvezetéssel, nyitott műhelyekkel, kalandjátékokkal, koncertekkel, lovasprogramokkal és fényjátékkal várják a látogatókat Zala megyében a Múzeumok éjszakáján.

tovább olvasom...

Külügyminisztert alakított a Városháza fantomja

2022. 06 23. 07:57

Karácsony Gergely és Ljubov Nepop ukrán nagykövet. Most külügyminiszternek hitte magát a főpolgármester.
Fotó: Facebook/karacsonygergely

Változatlanul kóros szereptévesztésben szenved Karácsony Gergely. A főpolgármester, aki eredetileg Budapest vezetésére vállalkozott, de eddig inkább csak biciklisávfestéssel, méhlegelő-tervezéssel és szivárványzászló-lengetéssel múlatta az idejét, minap külügyminisztert alakított; városházi rezidenciáján fogadta Ljubov Nepop ukrán nagykövetet. (Emlékezetes, ez a tűzrőlpattant asszonyka volt az, aki március idusán imigyen szólt be Orbán Viktor miniszterelnöknek:

tovább olvasom...

Újabb utánpótlás-válogatott játékos érkezett a ZTE-hez

2022. 06 22. 13:16

Klausz Milán Zalaegerszegen folytatja pályafutását

Dragóner Attila sportigazgató az új játékossal, Klausz Milánnal.

A ZTE FC továbbra is igyekszik hazánk tehetségeit felkutatni, így egy újabb jó képességű, gólerős támadót sikerült Zalaegerszegre csábítani. Az U17-es válogatott alapembere Győrből teszi át a székhelyét Zalaegerszegre. A 2005-ös születésű középcsatár fiatal kora ellenére már hat alkalommal pályára léphetett az ETO felnőtt csapatában és ezeken a találkozókon két alkalommal eredményes is volt.

tovább olvasom...