Időseket lopott meg és bántalmazott egy zalai nő

2023. 09 21. 09:26

Többéves börtönbüntetésre ítélt a Keszthelyi Járásbíróság egy büntetett előéletű zalai nőt, aki több idős asszonyt is meglopott az otthonában, egyiküket súlyosan bántalmazva – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Második gyermekkor

2023. 09 21. 09:12

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója. „A szórakoztatóiparban kéne inkább elhelyezkednie.”
Fotó: Teknős Miklós

Elemzést nem, de egy humoreszket megérdemel Vona Gábor, aki alighanem azért alapított új pártot a minap – Második Reformkor (2RK) –, hogy pár napig róla beszéljenek. (Második Gyermekkor.)

tovább olvasom...

Novák Katalin együttműködést sürgetett

2023. 09 21. 09:09

Magyarország kész részt venni az ukrajnai békekezdeményezésben

Novák Katalin felszólalt az ENSZ Biztonsági Tanácsában, amire magyar államfő részéről évtizedek óta nem volt példa.

Magyarország támogat, és kész részt venni bármely békekezdeményezésben, ami megteremti egy tartós tűzszünet lehetőségét Ukrajnában, és utat nyit egy fenntartható és igazságos béke felé – jelentette ki Novák Katalin, köztársasági elnök szerdán New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsában elmondott felszólalásában, amire magyar államfő részéről évtizedek óta nem volt példa.

tovább olvasom...

Megtalálták az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának maradványait

2023. 09 21. 08:52

Vándor László, Orha Zoltán és Havasi Bálint (b-j) az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának feltárásán.

Megtalálták az egykori egerszegi vár északnyugati bástyájának maradványait. A 17. századi leletegyüttesre a tervezett mérlegház és parkoló területén végzett ásatás során bukkantak rá – jelentették be a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Végső forgalomba helyezés az egerszegi Kosztolányi utca felújítása I. ütemén

2023. 09 21. 07:59

Hétfőtől kétirányú lesz a Kosztolányi utca.
Fotó: Zalatáj

Végéhez ér Zalaegerszegen a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsítása I. ütemének projektje, 2023. szeptember 25-én elindul a kétirányú forgalom a felújított utca Balatoni út – Béke ligeti csomópont közötti szakaszán.

tovább olvasom...

Zalaegerszegről szervezték az akciót

2023. 09 20. 11:18

400 millió forint a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány

Pszichoaktív szerek online belföldi kereskedelmével foglalkoztak. Költségvetési csalás büntette miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség.
Fotó: Zalatáj

Gazdálkodással összefüggő kiemelt bűncselekmény miatt áll a Zalaegerszegi Törvényszék elé az a két vádlott, akik 2017 novembere és 2021 októbere közötti időszakban tiltólistán nem szereplő pszichoaktív szerek online belföldi kereskedelmével szerzett egymilliárd forintos jövedelmüket eltitkolták az adóhatóság elől.

tovább olvasom...

Megkezdődött a Bajnokok Ligája csoportköre

2023. 09 20. 08:52

Kapus a kapusnak… Ezzel a góllal egyenlített a Lazio.
Fotó: Getty Images

A Lazio házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden.

tovább olvasom...

A rendőrség a hibás

2023. 09 20. 08:42

De mi lesz a lefoglalt korrupciós eurószázezrekkel?

A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög szocialista párti képviselő, az Európai Parlament volt alelnöke az uniós törvényhozás plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 11-én.
Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Fogóddzunk erősen! Nem azt kellene vizsgálni, miként kerültek eurószázezrek Eva ­Kaili birtokába, hanem azt, honnan vette a bátorságot a belga rendőrség ahhoz, hogy az uniós parlament beleegyezése nélkül fülelje le a görög EP-képviselőt, egykori baloldali alelnököt – legalábbis Kaili ügyvédjei szerint.

tovább olvasom...

Forgalmi rend változása a zalaegerszegi Ady utcában

2023. 09 20. 08:23

Várhatóan két héten keresztül kell számolni a forgalmi rend megváltozásával.
Fotó: Seres Péter

Zalaegerszegen, az Ady utcában 2023. szeptember 21-től, csütörtöktől, előreláthatólag két héten át, csapadékcsatorna-építés befejező munkálatok zajlanak a Tompa utca és Eötvös utca közötti szakaszon, ahol a kivitelezés idején, a gépjárművel közlekedőknek a forgalmi rend megváltozásával kell számolni.

tovább olvasom...

Novák Katalin: a békének nincs alternatívája

2023. 09 20. 08:12

A magyar államfő beszéde az ENSZ közgyűlésén

Novák Katalin: „Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban.”
Fotó: Timothy A. Clary/AFP

„A békének nincs alternatívája” – hangsúlyozta az államfő, és megállapította: „Ez a háború, minket, magyarokat közvetlenül is érint. Nem egyszerűen a szomszédunkban van, hanem Ukrajna területén élő magyar apák és fiúk is adják életüket a lövészárokban.”

tovább olvasom...