Csütörtökön kezdődik az Egerszegi Advent

2022. 11 23. 08:34

Az összefogás újabb szép példája

Gazdag programkínálattal is készülnek.

Az összefogásnak köszönhetően gazdag programkínálattal készülnek a csütörtökön kezdődő Egerszegi Adventre a zalai megyeszékhelyen – közölték a programismertető sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Börtönbüntetést kapott három férfi egy nagykanizsai valutázó kirablása miatt

2022. 11 23. 08:19

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék első fokon meghozott határozatát.

Hét, négy, illetve három és fél év börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla keddi jogerős határozatával három férfire, amiért fegyverrel, magukat rendőrnek kiadva raboltak ki Nagykanizsán egy illegális pénzváltással foglalkozó férfit 2019 nyarán – tájékoztatta táblabíróság az MTI-t.

tovább olvasom...

Kőolajat talált a Mol Vecsés határában

2022. 11 22. 09:19

Drónfelvétel a vecsési olajmezőről.
Fotó: Mol

Jelentős mennyiségű kőolajat talált a Mol Vecsés határában, 2100 méter mélyen, a társaság júliusban kezdett kutatófúrásba a területen, ahol a szükséges tesztek elvégzése után bebizonyosodott, hogy eddig ismeretlen kőolajmezőt sikerült felfedezni – közölte az olajtársaság az MTI-vel.

tovább olvasom...

Elhunyt Mészöly Kálmán

2022. 11 22. 08:57

Mészöly Kálmán szövetségi kapitányként (jobbról) az 1981-es Magyarország-Románia világbajnoki selejtező mérkőzésen a Népstadionban.
Fotó: MTI/Németh Ferenc

Nyolcvanegy éves korában hétfőn elhunyt Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, aki szövetségi kapitányként három időszakban irányította a magyar nemzeti együttest.

tovább olvasom...

A zalai alapító büszke a frisshirek.hu-ra

2022. 11 21. 11:16

Föőr Gábor cáfolja, hogy közük lenne a külföldről érkezett pénzhez

Előbb-utóbb bizonyára kiderül, hogy a frisshirek.hu elindításához közük van-e a Márki-Zay Péter mozgalmához érkezett külföldi pénzeknek.

Türelem választ terem, vagyis megérkezett Föőr Gábortól, a Genesis Médiacsoport létrehozójától a reagálás a Zalatáj kérdéseire. Változtatás nélkül közöljük Föőr Gábor mondatait, kihangsúlyozva, hogy csak az interjú kérdései származnak a Zalatájtól.

tovább olvasom...

Meseország – az Európai Parlamentben habosítva

2022. 11 21. 10:58

Malin Björk, a svéd Baloldali Párt képviselője. Szerinte ez a könyv minden szülő álma.
Forrás: Facebook/Malin Björk

Illetékes helyen jó ideje kiadták a jelszót a világ felforgatására. Ennek részeként Malin Björk és Gwendoline Delbos-Corfield baloldali képviselők közreműködésével az Európai Parlamentben is bemutatták a Meseország mindenkié című magyar LMBTQ-mesekönyvet, annak apropóján, hogy immár a tizedik európai nyelvre fordították le.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: Magyarország nem hagyja magát!

2022. 11 18. 11:35

Orbán Viktor a nemzeti konzultáció fontosságáról is szólt.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormánynak a válságos időszakokat nem kibekkelni kell, hanem cselekedni és enyhíteni a bajt, abból kell kiindulni, hogy Magyarország nem hagyja magát – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol az ukrajnai háborúval kapcsolatban tűzszünetre és béketárgyalásra szólított fel és elutasította a szankciós politikát.

tovább olvasom...

A „Trófeák földjén” - Keszthelyen

2022. 11 18. 08:19

Megjelent a vadászati világkiállításon bemutatott több mint kétezer magyar trófea katalógusa

Kovács Zoltán (j2) beszél a katalógus bemutatóján. Mellette Pálinkás Róbert (b2), Kókai Márton, a Nimród vadászújság szerkesztője (b) és Kiss Gergely, az albumban szereplő fotók készítője.

Trófeák földjén címmel megjelent az Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállításon bemutatott több mint kétezer magyar trófea katalógusa; a kiadványt csütörtökön a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban mutatták be a sajtónak.

tovább olvasom...

Új magyar ügyvezető került a Tungsram élére

2022. 11 17. 15:46

Megoldást remélnek a jövőt illetően.
Fotó: MTI/Faludi Imre

Képes Kálmán személyében új ügyvezető igazgató került a csődeljárás alatt álló Tungsram Operations Kft., valamint a Tungsram-csoport több tagvállalata élére; Jörg Bauer eddigi elnök-vezérigazgató leköszön ezekről az ügyvezetői pozíciókról – tájékoztatta a Tungsram csütörtökön az MTI-t.

tovább olvasom...

Európai szintű egészségcentrummá vált Lenti

2022. 11 17. 15:11

Felavatták a Balance Medical Centert

Navracsics Tibor szerint a beruházás sikeréhez a helyben élők ötletgazdagsága és elszántsága is szükséges. Lentiben évek óta szisztematikus építkezés folyik.

Évtizedek alatt, lépésről lépésre mára európai szintű, regionális szerepet betöltő egészségcentrummá vált Lenti – fogalmazott a területfejlesztési miniszter a csütörtökön, a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark egészségturisztikai fejlesztésének ünnepélyes átadásán.

tovább olvasom...