Búcsú Bognár Györgytől

2021. 11 23. 10:41

Igazi kapocs volt a játékosok és a vezetők között a ZTE gyúrója

Feszült figyelem a kispadon. Balról Madár Gábor, Szőcs János, Lang József, dr. Bánhegyi Béla, Bognár György és Szimacsek Tibor.
Fotó: archív

Hetvenhárom éves korában, hosszú és súlyos betegség után elhunyt Bognár György, a ZTE labdarúgócsapatának egykori gyúrója.

tovább olvasom...

Egerszegi Advent

2021. 11 23. 09:17

A karácsonyi várakozással összefüggő rendezvények már csütörtökön megkezdődnek Zalaegerszegen.

Az Advent a karácsony első napját (december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól (idén november 28-tól) a karácsonyig tartó időszak, de a zalai megyeszékhelyen már november 25-én, csütörtökön megkezdődik az Egerszegi Advent elnevezésű programsorozat – jelentette be Zalaegerszeg polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Nem emelkednek a díjak 2022-ben Zalaegerszegen

2021. 11 19. 11:57

Balaicz Zoltán bejelentése szerint nem emelkednek jövőre az önkormányzat alapján megállapított díjak.

A Zalaegerszegi Képviselő-testület ismét számos fontos előterjesztést tárgyalt meg november 18-án, jórészt egyhangú döntésekkel, korrekt szakmai hozzászólásokkal. A fontosabb döntésekről a Városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester.

tovább olvasom...

Egyre gyakoribbak a lakástüzek

2021. 11 19. 11:07

„Társasházak napja” – online konzultáció Zalában is

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne halálos áldozata a lakástűznek.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

tovább olvasom...

Több tízezer álcázott „önkéntes” az államapparátusokban

2021. 11 19. 10:37

A magán világpénz kiterjedt infrastruktúrája (2.)

Donald Trump szerette volna megszüntetni a pénz-világbirodalom korlátlan hatalmát.
Fotó: AFP

Az előző részben reményeim szerint sikerült tisztázni, korunk globalizmusát minden korábbi korok ilyen típusú törekvéseitől az különbözeti meg, hogy korábban államok saját erőforrásaikra támaszkodva fogtak birodalmak építésébe, míg korunk – mára egyre több nemzetállammal konfliktusba került – globalizmusa nem kötődik konkrét államokhoz, hanem működtetését a világméretűre duzzadt magánpénz és a pénz mögött álló személytelenségbe burkolódzó tulajdonosok végzik a közvéleménytől gondosan elzárva, saját létüket is szenvedélyesen tagadva.

tovább olvasom...

Ránk vigyorgó utcanevek

2021. 11 19. 09:45

Mi ez, ha nem mulasztásos törvénysértés?

Kommunista utcanevek az egyik magyarországi településen.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hosszú évek óta eltökélt harcot folytat a még mindig létező kommunista utcanevek ellen a Magyar Patrióták Közössége. Van dolguk, hiszen – az érvényes jogszabályok dacára – ma is számolatlanul találkozhatunk a címeres gazemberekről elnevezett közterületekkel. (Néhány „húzónév” a gyalázatos lajstromból: Dimitrov, Fürst Sándor, Kállai Éva, Kilián György, Kun Béla, Marx, Rajk László, Szabó Ervin, Szamuely Tibor, Vorosilov, Zalka Máté…) Három évtizeddel a rendszerváltozás után joggal mondható, hogy elég, elfogyott a türelem. Ezt megváltoztatni az az erkölcsi minimum lenne, amivel tartozunk az áldozatok emlékének és a jövő nemzedékeknek, akiknek joguk van olyan országban felnőni, ahol nem tömeggyilkosokat, elnyomókat és árulókat állítanak eléjük példaképként az utcanévtáblák.

tovább olvasom...

Oltási akcióhét következik

2021. 11 19. 09:09

Öt helyszínen lehet Zala megyében előzetes időpontfoglalás nélkül oltakozni.
Fotó: MTI/Varga György

Ezúton figyelmükbe ajánljuk a Miniszterelnökség alábbi linken megjelentett közleményét a jövő héten megvalósuló oltási akcióhéttel kapcsolatban:

tovább olvasom...

A Jobbik „Láthatatlan embere”

2021. 11 18. 12:03

A parlamenti „előadások” után megéhezik Jakab Péter. Parizerre  és Piros aranyra még futja…
Fotó: Facebook

A Jobbik elnöke tagadja, hogy összejátszik annak a lakásnak a tulajdonosával, amelynek a bérleti díját az Országgyűlés Hivatala fizeti, és állítja, ő lakik abban az ingatlanban.

tovább olvasom...

Megint euróznak

2021. 11 17. 12:50

Cseh Katalin aztán igazán ért az euróhoz. Az azzal való ügyeskedéshez is.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Miközben már a kisegítő iskolások is betéve tudják, hogy az euró bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel, a hazai ellenzék időről időre azt harsogja: aki ellenzi, az a magyarság esküdt ellensége.

tovább olvasom...

Isten ments az ilyen biztosoktól!

2021. 11 17. 09:39

Természetesen Márki-Zay Péter volt Didier Reynders egyik hiteles hírforrása a magyarországi helyzetről. Hasonszőrűek jól megértik egymást.
Kép: Facebook

Magyarországon egyértelműen érzékelhető azoknak az embereknek a diszkriminációja, akiknek eltérő a szexuális orientációjuk – jelentette ki az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa nemrég Budapesten, sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...