Vajda, a kis hamis, mint az ajánlólistája

2022. 06 10. 12:00

A rászoruló ellenzéki erkölcsbajnok

Egy valóban rászoruló ember… Nem a kedvezményekre, hanem az erkölcsi megtisztulásra.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Olvasom, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának élére kinevezett MSZP-s Vajda Zoltán korábban uniós pénzekkel trükközött; saját cégének igényelt több mint hárommillió forintot egy angoltanfolyam-pályázatra úgy, hogy magát is rátette a listára. Holott előzőleg évekig élt Amerikában és Angliában, felsőfokon beszélte a nyelvet, sőt egy egyetemen angolul oktatott.

tovább olvasom...

„Elemi érdek, hogy minél előbb béke legyen”

2022. 06 10. 09:30

A közszolgálati televízióban beszélt elképzeléseiről Novák Katalin

Az M1 aktuális csatornáján Lánczi Tamás kérdezte Novák Katalin köztársasági elnököt.

Elemi érdek, hogy minél előbb béke legyen és az ukrajnai háború ne eszkalálódjon – mondta Novák Katalin köztársasági elnök az M1 aktuális csatornának nyilatkozva; a csütörtökön sugárzott beszélgetésben azt hangsúlyozta: a Kárpátalján élő magyarok ne csak élhessenek a szülőföldjükön még száz év múlva is, hanem legyen ott valóban magyar élet.

tovább olvasom...

Keller Iván az első új játékos

2022. 06 10. 09:06

Keller Iván már több bajnoki és kupaéremmel rendelkezik.

Ahogy korábban is elhangzott, az új vezetőedző kinevezése után előbb a magyar mag megtalálása jelenti a prioritást az új szezonra a Zalakerámia – ZTE KK-nál. Első nyári igazolásuk Keller Iván, aki az elmúlt két szezont a Szeged együttesében töltötte. A Keller név a magyar kosárlabdázásban jól hangzik, a válogatott centere, Keller Ákos mellett öccse, immár Keller Iván is markáns teljesítményt nyújt évről évre. (A középső Keller testvér, Vidor, a Dávid Kornél nevével fémjelzett kosársuli, a DKKA NB II-es csapatában játszik).

tovább olvasom...

Zala Megye Címere Emlékplakettet kapott Egri Gyula

2022. 06 10. 08:43

Egri Gyulának dr. Pál Attila adta át az elismerést.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közelmúltban nyugállományba vonult igazgatója részére a Zala Megyei Közgyűlés 2022. június 9-i ülésén a katasztrófavédelem területén több évtizeden keresztül hivatástudattal végzett kiemelkedő szakmai és példaértékű munkájáért Zala Megye Címere Emlékplakettet adott át dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

tovább olvasom...

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkájáról is tárgyaltak

2022. 06 10. 08:34

Ülést tartott a Zala Megyei Közgyűlés

Takács Ottó Alajos (balról) szóbeli kiegészítést adott. Mellette (balról) Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre, Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnökei, dr. Pál Attila és dr. Mester László főjegyző.

2022. június 9-én, csütörtökön tartotta soron következő – idei harmadik – ülését a Zala Megyei Közgyűlés. A testület egyperces néma felállással emlékezett meg elhunyt egykori tagjára (2002-2006), Targuba Árpádra.

tovább olvasom...

Majtényi szelektív emlékezete

2022. 06 09. 13:39

Majtényi László is tagja volt a Demszky-féle maoista körnek.
Fotó: MTI/Mónus Márton

A magyar értelmiség és a közbeszéd hajlamos az állami hazugságokat közösségi hazugságokká transzformálni, az Orbán-rendszer hazugságait is így tesszük magunkévá valamiféle kollektív gyávaságtól vezérelve – magyarázta minap Majtényi László a Klubrádióban.

tovább olvasom...

Segédanyag a mai európai helyzet megértéséhez

2022. 06 08. 10:03

A segédanyagot a leendő történész hallgatóknak ajánljuk, ha lesz jövő. És sör…

Egy német bemegy egy bárba, és sört rendel. A csapos azt mondja neki:

– 100 euró.

tovább olvasom...

A plébánia mellett is árultak drogot

2022. 06 08. 09:48

Immár jogerős a döntés.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa jogerős döntést hozott azzal a férfivel szemben, aki a párjával együtt több mint egy éven keresztül úgynevezett herbál értékesítéséből biztosította a megélhetésüket.

tovább olvasom...

„Nagyon motivált vagyok!”

2022. 06 03. 13:18

Balról: Bencze Tamás, Sebastjan Krasovec és Baki Gergely.

Sajtótájékoztatón mutatták be a Zalakerámia ZTE KK új vezetőedzőjét, a szlovén Sebastjan Krasovecet, aki négy oroszlányi év után döntött a váltás mellett.

tovább olvasom...

Az el nem évülő fájdalom

2022. 06 03. 08:28

A Nagy-Magyarország emlékmű Nagykanizsán.

1920. június 4-én, a versaillesi Kis-Trianon kastélyban aláírták azt a békeszerződésnek titulált diktátumot, amely végérvényesen megpecsételte a háborúból vesztesen kikerülő Magyarország sorsát. Az ország elveszítette területének kétharmadát és lakosságának több mint felét.

tovább olvasom...