Elektromos buszokat adtak át Zalaegerszegen

2023. 06 01. 08:52

Krenner Lászlóa (b), Pafféri Zoltán (b2), Koncz Zsófia (b3), Balaicz Zoltán (b4) és Vigh László (j) az egyik átadott új elektromos autóbuszon.

Tizenegy új elektromos autóbuszt helyeztek forgalomba szerdán Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Zalakarosi Fürdő

2023. 05 31. 10:31

tovább olvasom...

Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

2023. 05 31. 10:20

tovább olvasom...

Törökszakértő is a lódoktor

2023. 05 31. 09:26

A sokoldalú néptribun képes koldustól alamizsnát kunyerálni.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos közéleti munkássága rendkívül szerteágazó. Mindenütt ott van, mindenről nyilatkozik, képernyő, mikrofon és újságcikkek nélkül el sem tudná képzelni a mindennapjait. Számára olyan a kamera, mint borjúnak a csecs vagy Bokros Lajosnak a megszorítás. (Nem ő az egyetlen ilyen. Láriferi óta komoly pszichiátriai irodalmuk van ezeknek az elváltozásoknak.) A parlamenti munka viszont nem az erőssége a független képviselőnek. Volt év, hogy csupán kétszer járt az Országházban (fölvett érte 15 millió forint tiszteletdíjat); abban a négyéves ciklusban összesen háromszor emelkedett szólásra – kétszer saját mentelmi ügye miatt. Szenvedélye a „molinózás”. Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe, majd – számlaszámát mellékelve – az adófizetőkhöz fordult, fizetnék ki az emiatt kiszabott büntetését. Négymillió mélyszegény országában (ellenzéki adat) egy milliós jövedelmű honatya a nép közé jár kalapozni. Koldustól alamizsnát?

tovább olvasom...

Ötnaposra bővül az Örvényesvölgy Fesztivál

2023. 05 31. 09:18

Világsztárokkal indul a nyár Zalacsányban

A gyerekekre is várnak programot.

A tervezettnél is hosszabb lesz, öt napig tart Magyarország legújabb kulturális seregszemléje, az Örvényesvölgy Fesztivál! A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával megvalósuló, már eddig is izgalmas gyerekprogramokban bővelkedő eseménysorozatot a szervezők egy további gyereknappal bővítik: június 11-én vasárnap bábszínházi előadásokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket a zalai dombok közé.

tovább olvasom...

Gyenesdiás

2023. 05 31. 08:51

tovább olvasom...

Telt ház lesz Litvánia ellen

2023. 05 31. 08:26

A magyar válogatott 2015. 06. 05.-én 4-0-ra nyert Litvánia ellen. Ha nem is ilyen különbséggel, de most is győzelemben reménykedünk.

Kedd délutánra minden jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott következő hazai Európa-bajnoki selejtezőjére, melyen Litvánia nemzeti csapata lesz a vendég a Puskás Arénában.

tovább olvasom...

Nem vicc: Horn hazaárulózik

2023. 05 30. 10:43

Mit is mondott Horn az SZDSZ országlásakor? „Fontosabb az, hogy mi lesz az SZDSZ-szel, annál, hogy mi lesz az országgal.”
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Nincs megelégedve az Orbán-kormány munkájával Horn Gábor SZDSZ-alapember. (Ez jó hír, képzeljük el, mi lenne, ha tetszene a hajdani országprivatizáló embernek.) A Republikon Intézet vezetője a Hírklikk érdeklődésére beszélt fejfájásairól.

tovább olvasom...

„És megkapjátok a Szentlélek ajándékát”

2023. 05 26. 10:42

Az egyház születésnapja

Tiziano: A Szentlélek eljövetele.

Miután Jézus a feltámadását követő negyvenedik napon felment a mennybe, az apostolok a Mester egykori követőiként magukra maradtak az ellenséges környezetben. Azon a bizonyos ötvenedik napon bezárkózva voltak egyikük házában, testben és lélekben egyaránt megnyomorodva élték rosszsorsukat.

tovább olvasom...

Csónakkal szállítottak migránsokat külföldi embercsempészek Zalába

2023. 05 26. 10:30

Vádat emelt a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Vádat emeltek egy Lengyelországban élő tunéziai férfi ellen, aki társaival a Mura folyón át, csónakkal is csempészett migránsokat Magyarországra – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

tovább olvasom...