A miniszter hazánk hidrogénstratégiáját is említette Zalaegerszegen

2021. 09 27. 08:26

Palkovics: az új technológiák a magyar gazdaságot szolgálják

Palkovics László előadásában ismertette, hogy több, a gazdaság zöldítését szolgáló projekt indult vagy indul.

Az a célunk, hogy a világ ipari termelését meghatározó technológiai trendek Magyarországon ne csak megjelenjenek, a fejlesztés és a gyártás is itt valósuljon meg, hogy mindez a magyar gazdaságot szolgálja – közölte Palkovics László szeptember 24-én Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

A fenntarthatósági szintről is szólt az agrárminiszter Egerszegen

2021. 09 27. 08:08

Nagy István: az agrárium a legnagyobb szövetségese a teremtett világ megőrzésének

Nagy István az öntözés fontosságára is felhívta a figyelmet.
Fotó: MTI/Varga György

Sokszor vádolják a mezőgazdaságot, hogy a fő károsítója a természetnek, de tudatosítani kell, hogy az agrárium és az abban dolgozók a teremtett világ megőrzésének küzdelmében a legnagyobb szövetségesek – jelentette ki az agrárminiszter a zalaegerszegi GreenTech 2021 Zöld Energia és Fenntarthatóság Szakkiállítás, Konferencia keretében.

tovább olvasom...

Új pálya a kerékpározás szerelmeseinek

2021. 09 24. 10:26

Szeptember 23-án, csütörtökön átadták Zalaegerszegen, az Alsóerdőnél a „pump track”, azaz hullámpályát a kerékpározás szerelmeseinek.

tovább olvasom...

Különleges felfedezés Zalaszentgróton

2021. 09 24. 09:59

Példamutató a házaspár törvénytisztelő magatartása

Szeptember 22-én, szerdán egy zalaszentgróti házaspár hívta fel a zalaegerszegi Göcseji Múzeumot, és egy különleges felfedezésről számoltak be. Balázs Gábor és Balázs Dorina nemrég vásárolták meg azt a házat, aminek felújítása során az udvaron egy trezort találtak. Elsősorban zsidó liturgikus tárgyak kerültek elő (két rimon pár, két tóramutató, két tóravért), több apró tárgy, és néhány pár cipő. A liturgikus tárgyak valószínűleg a zalaszentgróti zsinagóga holokauszt idején elrejtett kegytárgyai lehetnek.

tovább olvasom...

GreenTech szakkiállítás és Konferencia Zalaegerszegen

2021. 09 24. 08:49

A kormány célja a gyors átállás az innovatív, zöld, körforgásos gazdaságra

Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt.

A kormány célja, hogy az ország minél gyorsabban átálljon egy innovatív, zöld, digitalizált, a hulladékot is feldolgozni képes körforgásos gazdaságra – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára csütörtökön a zalai megyeszékhelyen.

tovább olvasom...

Czeglédy Csaba szerint nem szokványos az ellene folyó eljárás

2021. 09 24. 08:37

Dr. Czeglédy Csaba meg van győződve saját és vádlott-társai ártatlanságáról.
Fotó: MTI/Rosta Tibor, archív

Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó tárgyaláson csütörtökön azt állította, ezer sebből vérzik, és egyáltalán nem szokványos az ellene folyó eljárás.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 09 24. 08:06

Üzenet egykori diákvárosomnak (5.)

Az egykori vegyipari technikum egyik épülete jelenleg.
Fotó: Zalatáj

1968 januárja… Annak is az eleje. Ilyenkor sokan számvetést készítenek és fogadkoznak, hogy új életet kezdenek. Nekem eszembe sem jutott, hiszen benne voltam az új életben. Ötödik hónapja kanizsai diáknak mondhattam magam.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg is a képzési központok között

2021. 09 23. 11:57

Több mint 3700 fiatal tehetség fejlődését segíti az MCC az új tanévben

Zalaegerszegen augusztusban nyílt meg hivatalosan a központ.

Egyre nagyobb az érdeklődés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzései iránt: a tehetséggondozó idén több mint 3700 diákkal kezdi meg az oktatási évet.

tovább olvasom...

Ekler Gergely: nemzetközi színtérre lépett a KINCS

2021. 09 23. 08:08

Ekler Gergely államtitkár: – Büszkeségre ad okot, hogy Magyarország a GDP-jének csaknem öt százalékát fordítja családtámogatásra.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködési megállapodást kötött az Universitat International de Catalunya (UIC) Családtudományi Intézetével, és így nemzetközi porondra lépett – mondta Ekler Gergely, a családokért felelős tárca nélküli miniszter stratégiáért és koordinációért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Meggyilkolja a sportot a liberális propaganda

2021. 09 22. 14:09

A fekete felsőbbrendűség előtt térdeplő angol focisták a Puskásban.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szép módszeresen a sportot is szétveri a fősodratú libsizmus. Ugyanúgy, ahogyan a nyugati emberek mindennapi életét már szétverte a kötelező multikulti-imádattal, politikailag korrekt beszéddel, genderőrülettel, irányított népvándoroltatással.

tovább olvasom...