Nagy jelentőségű bejelentés Keszthelyen

2021. 10 20. 08:28

 

Dr. Udvardy György beszélt a fejlesztésről.

Nemcsak a Ranolder János Római Katolikus Iskolának, hanem Keszthelynek is fontos az a beruházás, amiről dr. Udvardy György  veszprémi érsek nyilatkozott október 19-én a Balaton-parti városban. Ennek megvalósulását egy kormánydöntés 2,3 milliárd forint támogatással biztosítja.

tovább olvasom...

Megküzdöttek a túlélésért…

2021. 10 19. 09:49

A „Göcsej Harci Túra” eredményhirdetése Egerszegen

A győztes csapat tagjai: Vörös Gábor, Somkerti Patrik, Farkas Benjámin és Varga Csongor.

Megküzdöttek a túlélésért a „Göcsej Harci Túra” győztesei. A zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum 1-es csapata az országos versenyen képviselheti Zala megyét.

tovább olvasom...

Álruhában jól teljesített

2021. 10 19. 08:56

Márki-Zay Péter, a politikai házasságszédelgő

Eddigi politikai pályafutása során már bizonyította: elvei valóban nem jobbra vagy balra hajlanak, csak felfelé. A hatalom felé.
Fotó: Promenad24

Márki-Zay Péter az elmúlt 30 év eddigi legsikeresebb politikai szélhámosa. A balliberális oldalnak eladta, hogy ő a csalódott fideszes, aki meg tudja szólítani a többi csalódott fideszest, márpedig nélkülük nincs kormányváltás… Azzal az aprósággal eddig senki sem foglalkozott, hogy csalódott fideszesek – legalábbis a választás szempontjából érdemi számban! – olyanok, mint a jeti vagy a Loch Ness-i szörny: sokan beszélnek róluk, de még senki sem látta őket. (A fideszes szavazók értékpreferenciái ugyanis – családtámogatás, Magyarország szuverenitása és biztonsága, megszorítások helyett pénzt a gazdaságba stb. – érvényesültek az elmúlt 12 évben.)

tovább olvasom...

Zalai vadászbelharc…

2021. 10 18. 10:55

Még októberben tisztújító közgyűlés lesz?

Talán már magasles nélkül is látható a végkifejlet.
Fotó: Wikipédia

Most, a nagy sikerű magyarországi vadászati világkiállítás után néhány nappal talán némileg ünneprontónak tűnhet az egyik zalai vadásztársaságnál kialakult helyzetet érintő cikkünk. Ám ez most aktuális, hiszen a napokban érdemi változásra nyílt lehetőség ebben a régóta húzódó ügyben.

tovább olvasom...

Az egyik legjobban teljesítő a lenti üzem

2021. 10 18. 10:50

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter, Antal Béla műszaki igazgató, valamint Járomi Judit és Laurent Musy ügyvezető igazgatók (b-j).

A koronavírus-járványt követő gyors gazdasági kilábalásban fontos szerepe volt a lakásépítések robbanásszerű növekedésének Magyarországon, hazánk ebben a tekintetben harmadik helyen állt az Európai Unióban az előző negyedévben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter október 15-én Lentiben.

tovább olvasom...

Elhunyt Kovács Sándor, a ZTE egykori labdarúgója

2021. 10 18. 10:32

Kovács Sándor (álló sorban balról a második) a ZTE csapatában 1966-ban, a szezon indulásakor. Álló sor (balról): Prokisch K., Kovács S., Madár K., Czotter B., Kajtár Gy., Viola Gy., Lang J., Kocsis T., Madár G. és Pyber István (edző). Guggoló sor: Borbély Gy., Fehér I., Fábián I., Szabó R., Bita J. és Tóth J. (kapus).
Fotó: archív

Nyolcvanöt éves korában meghalt Kovács Sándor, a ZTE egykori labdarúgója.

tovább olvasom...

Gyurcsányék trójai falova

2021. 10 18. 09:41

Előtérben az előválasztás győztese, Márki-Zay Péter, a háttérben a bukott Karácsony Gergely.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ellenzéki előválasztásnak nevezett bohózat miniszterelnök-jelölt jelölti versenyének győztese Márki-Zay Péter lett, jócskán megelőzve Dobrev Klárát.

tovább olvasom...

Bűnügyi felügyelet alatt a zalai orvos

2021. 10 18. 09:34

Vesztegetés alapos gyanúja miatt folyik az eljárás

Magánrendelés állami kórházban?…
(A fotó illusztráció)

Előbb az MTI (a police.hu-ra hivatkozva) jelentette meg a hírt október 13-án, majd két nappal később a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől érkezett a tájékoztatás. Íme mindkét közlemény:

tovább olvasom...

Egy régen várt nagy bravúr

2021. 10 18. 09:19

Szerafinov (31) megszerzi a ZTE első gólját.

Október 16-án a ZTE FC egy nem várt nagy sikerrel ajándékozta meg szurkolóit és önmagát.

tovább olvasom...

Nagyberuházások területigényeiről döntöttek Zalaegerszegen

2021. 10 15. 10:59

Balaicz Zoltán földterületek el- és átadásáról adott tájékoztatást.

A már értékesített terület későbbi bővítésére újabb önkormányzati területeket ad el Zalaegerszeg a német Metrans közúti-vasúti logisztikai központjának, a leendő M76-os gyorsforgalmi út építéséhez pedig az államnak ingyenesen ad át területeket a város – közölte pénteki sajtótájékoztatóján a zalai megyeszékhely polgármestere.

tovább olvasom...