Mi, antiszemiták

2023. 01 17. 09:19

A németek vádolják Magyarországot, ez viccnek is rossz

A nyakatekert gondolatmenet szerint a zsidó állam is antiszemita, ugyanis Izraelben hideglelést kapnak a spekuláns Soros Györgytől.
Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert

Uborkaszezon lehet a német politikában, mert megint arról cikkeznek, mekkora az antiszemitizmus a fideszes Magyarországon. A Berliner Zeitung azt írja, „történelmileg az európai cionista mozgalmat kezdetben részben keresztények támogatták, akik azért szorgalmazták a zsidó államot, mert attól tartottak, hogy a zsidók aláássák hazájuk etnikai homogenitását”. A lap szerint Magyarország a bizonyíték arra, hogy ez az „antiszemita hagyomány” ma is él Európában. Példa erre, hogy a migránsáradat indulásakor Magyarországon nyomban megjelentek a Soros Györgyöt ábrázoló plakátok. Vagyis rögtön elkezdtünk zsidózni.

tovább olvasom...

MTVA: történelmi megállapodás

2023. 01 16. 13:53

2032-ig a magyar közmédia közvetíti az összes nyári és téli olimpiát

Papp Dániel: – Az M4 Sport a magyar olimpiai csapat hivatalos otthona.
Fotó: MTVA

A 2024-es párizsi ötkarikás játékokat követően, 2026 és 2032 között is az összes nyári és téli olimpiát az M4 Sport és a magyar közmédia közvetíti – jelentette be Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

tovább olvasom...

Veszélyesen sugároz a frisshirek.hu adótornya

2023. 01 16. 13:35

– avagy riportféle az alibánfai lakossági tájékoztatóról

Azt is írd bele a cikkbe, hogy szerkesztőségünk várja az adományokat!…
Rajz: Farkas László

Az újságírói teljesítmény csúcsát súrolja (természetesen alulról) az a „cikk”, amit a Frisshirek szerzője alkotott a tervezett alibánfai adótorony kapcsán.

tovább olvasom...

Kormányzati támogatás a zalaegerszegi uszoda működtetéséhez

2023. 01 16. 10:48

63,8 millió forintos állami támogatást kapott az uszoda a működtetéshez.

2022 őszén kormányzati támogatásban részesült Zalaegerszeg város, amivel a drasztikusan megemelkedett energiaárak miatt segítették az új uszoda és tanuszoda működését az utolsó negyedévre (október-november-december).

tovább olvasom...

Újabb kormányzati támogatás a kanizsai uszodának

2023. 01 16. 10:01

Az uszoda nyitva tartása továbbra is biztosított.

A kormány több mint 31 millió forint vissza nem fizetendő újabb támogatásban részesíti a nagykanizsai uszodát, így az elhibázott európai uniós szankciók miatt megemelkedett rezsiköltségek ellenére az uszoda nyitva tartása továbbra is biztosított.

tovább olvasom...

Zöldeket beszél

2023. 01 16. 09:04

A tűzrőlpattant asszonyka nem mindenkinek nyilatkozik.
Fotó: Mirkó István

Fegyelmi eljárást kezdeményez a ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakciócsoport Baranyi Krisztina polgármester ellen, merthogy a „zöld-fehér kerület” vezetője nem szolgáltatott adatot a kormánynak a rezsiköltségekkel kapcsolatban, s így elestek több száz millió forintnyi költségvetési támogatástól.

tovább olvasom...

Újra Budai Lóránt lett Jászberény polgármestere

2023. 01 16. 08:25

Szavazás a Palotásy János Zeneiskolában 2023. január 15-én.
Fotó: Pesti József

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), korábbi polgármester nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben, ahol a képviselő-testület tizennégy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

tovább olvasom...

Letartóztatás az eszteregnyei gyilkosság kapcsán

2023. 01 16. 07:57

Az áldozat háza Eszteregnyén.
Fotó: Horváth Attila

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 2023. január14. napján elrendelte annak a férfinek és nőnek a letartóztatását, akiket a2023. január 11-én este Eszteregnyén holtan talált férfi meggyilkolásával gyanúsítanak.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: beléptünk a veszélyek korába

2023. 01 13. 14:53

Orbán Viktor: – A „brüsszeli frusztráció” csapódik le az Erasmus-ügyben is.

Nem zárható ki, hogy 2022-re úgy emlékezünk majd vissza, mint arra az érve, amikor beléptünk a veszélyek korába, Magyarország azonban az összes veszélyre aktívan reagált – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő együttérzését fejezte ki a Budapesten csütörtökön este meggyilkolt rendőr hozzátartozói felé.

tovább olvasom...

Lakossági tájékoztató és rendkívüli testületi ülés

2023. 01 13. 14:39

– avagy az alibánfai torony (4.)

A torony – bár az alapozás már megtörtént – egyelőre nem épül tovább…

Január 12-én este nagy érdeklődéssel kísért lakossági tájékoztatóra került sor az alibánfai faluházban. A fokozott részvétel köszönhető volt annak is, hogy a település lakossága először kaphatott annak a Vodafone-toronynak a létesítéséről nyilvános, személyes tájékoztatást, aminek az alapjait már le is rakták a falu belterületén.

tovább olvasom...