Miért akadozik az átvétel a zalaegerszegi hulladékudvarban? (2.)

2023. 09 11. 11:22

 

Szeptember elsején jelent meg honlapunkon az a cikk, ami a zalaegerszegi hulladékudvarban tapasztalt kellemetlenség miatti panaszokkal foglalkozott. Mint írtuk, július elsejétől a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. a terület gazdája és felelőse. A kellemetlenséget az eddigi információk szerint az átállás nehézségei okozzák.

tovább olvasom...

Döntetlennel folytatódott a veretlenségi sorozat

2023. 09 11. 08:46

Varga Barnabás (b) és Kerkez Milos (k), valamint a gólszerző Sallai Roland.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a cseh csapattal a vasárnapi barátságos mérkőzésen.

tovább olvasom...

Felfüggesztett börtönt kapott a gyűrűsi lótolvaj

2023. 09 08. 10:12

Az őshonos lovakból álló ménesből kötött el állatot a tolvaj.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki több köbméter akácfát vágott ki és egy lovat is elkötött.

tovább olvasom...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

2023. 09 08. 09:31

Kiemelik a vízből a Balatonba zuhant rendőrségi helikoptert Balatonszéplak közelében.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter Balatonszéplak közelében csütörtök délután, a balesetnek nincs súlyos sérültje – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.

tovább olvasom...

Városházi dzsungel

2023. 09 08. 09:21

A Városháza belső udvarát magára hagyták. Az „árnyékfőpolgármester” biciklisávfestéssel, méhlegelő-tervezéssel, szivárványzászló-lengetéssel múlatja az idejét.
Fotó: Metropol.hu

Már a Városháza udvarát is felveri a gyom – írja a Metropol.hu. Karácsony Gergely rezidenciáján áldatlan állapotok uralkodnak, még a főváros vezetőinek autói is méteres gazban parkolnak. Aki allergiában szenved, magára vethet… (Az épületegyüttes belső udvarára földi halandó nem léphet be, csak a Főpolgármesteri Hivatal dolgozói. A Metropol fotósai azonban a feldúlt kertészek segítségével mégis bejutottak a terepre, saját szemükkel láthatták az elképesztő dzsungelt.)

tovább olvasom...

A magyarok belgrádi győzelmükkel nagyot léptek a részvétel felé

2023. 09 08. 08:57

A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtező G-csoportjában játszott Szerbia-Magyarország mérkőzés elején.
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re győzött Szerbia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki rangadóján, így megerősítette vezető helyét a csoportban.

tovább olvasom...

Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok lett

2023. 09 08. 08:44

Keleti Ágnes (j2) budapesti otthonában, mellette Schmidt Ádám (j), Wladár Sándor (b2) és Deutsch Tamás.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Péntektől Keleti Ágnes a legmagasabb kort megélt olimpiai bajnok a világon, egyben a harmadik legidősebb élő olimpikon.

tovább olvasom...

Nagy Bálint: folytatódik a balatoni bringakörút felújítása

2023. 09 08. 08:15

Pali Róbert, Vonyarcvashegy és Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere, valamint Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára (b-j) a balatoni bringakörút felújításáról tartott sajtótájékoztatón 2023.szeptember 7-én.

Balatonudvari és Vonyarcvashegy között, összesen 10,5 kilométernyi szakaszon folytatódik a balatoni bringakörút felújítása – jelentette be csütörtökön Balatongyörökön az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára.

tovább olvasom...

Bölcsőde alapkövét tették le ma Zalaegerszeg-Andráshidán

2023. 09 07. 15:12

Sifter Rózsa Zala vármegyei főispán, Vigh László, Vitályos Eszter, Balaicz Zoltán, Domján István önkormányzati képviselő és Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke (b-j) az andráshidai városrészben épülő minibölcsőde alapkőletételi ünnepségén.

Magyarországon 2010-hez képest mostanra mintegy 90 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, megháromszorozódott azoknak a településeknek a száma, ahol ez az ellátás igénybe vehető – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Ünnepi felvonulással kezdődik

2023. 09 07. 10:38

Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen

A fotó egy korábbi fesztiválnyitó ünnepi felvonulásán készült.
Fotó: Seres Péter

Szeptember 8-án, pénteken 16 órától fesztiválnyitó ünnepi felvonulással kezdődik az idei Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen. A Városházától a Széchenyi téri nagyszínpadig vonulnak a résztvevők:

tovább olvasom...