Petar Rakicevic az ötödik légiós a ZTE-nél

2022. 07 11. 13:03

Újabb játékos írt alá a Zalakerámia-ZTE KK-hoz, a szerb Petar Rakicevic is elkötelezte magát az együtteshez. Érkezésével gyakorlatilag kialakult Sebastjan Krasovec vezetőedző kerete a következő szezonra.

tovább olvasom...

Kinőtte a Liszt-iskola udvarát

2022. 07 11. 08:52

Óriási sikere volt a filmzene-koncertnek

Zsúfolásig megtelt a Dísz tér.

A tavalyi népszerű koncert után, amit Kertvárosban, a közösségi térré alakított korábbi kertmoziban (a felújított Liszt iskola udvarán) tartottak, az idei előadás a Dísz térre költözött a hatalmas érdeklődés miatt.

tovább olvasom...

Nepop, konyec!

2022. 07 11. 08:20

Hol lesz neki stratégiai nyugalma?

Karácsony Gergely, s az akkor még rendkívüli és meghatalmazott asszonyka. Ásó, kapa, nagyharang sem választhatja el őket. Sőt, még Zelenszkij sem…
Fotó: privatbankar.hu

Komoly tisztogatási hullám kezdődött minap az ukrán diplomáciában. Volodimir Zelenszkij elnök gyors egymásutánban négy nagykövet talpára kötött lapulevelet – köztük a Budapesten szolgáló túlmozgásos Ljubov Nepopéra.

tovább olvasom...

Takács Zoltánt választották polgármesternek Garaboncon

2022. 07 11. 08:11

Magabiztosan nyerte a választást Garaboncon Takács Zoltán.

Takács Zoltán független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Zala megyei Garaboncon – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

tovább olvasom...

Tavares és Sargentini „méltó” utódja

2022. 07 08. 13:05

Milyen végzettséggel rendelkezik GwendolineDelbos-Corfield?

GwendolineDelbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetője.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Nyílt levélben fordult a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsághoz (LIBE) amiatt, hogy kiderítsék, hogy GwendolineDelbos-Corfield EP képviselő milyen végzettséggel rendelkezik.

tovább olvasom...

Korai volt a tápos legény öröme

2022. 07 08. 11:27

Dobóatléta a pácban

Fekete-Győr András, a füstgyertya-ejtés nolimpikon bajnoka.
Fotó: Havran Zoltán

Fekete-Győr András lefokozott momentumos néptribun mentelmi jogának felfüggesztését kérő indítvány érkezett az Országgyűléshez a bíróságtól, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított közvádas ügyben – jelentette be Kövér László még a parlament hétfői ülésén. Mint tudjuk, a szőrös nolimpikon egy 2018-as Kossuth téri ellenzéki randalírozás során füstbombát hajított az Országház előtt álló rendőrökre. A házelnök az indítványt megvizsgálásra átküldte az Országgyűlés mentelmi bizottságának. Az ügy valószínűleg az őszi ülésszakban kerül a testület elé.

tovább olvasom...

Zalai strand lett a legjobb

2022. 07 08. 10:24

A vonyarcvashegyi Lido strand.
Fotó: We Love Balaton

A balatoni strandminősítő megmérettetésre az idén 45 strand üzemeltetője jelentkezett, közülük a legmagasabb pontszámot a vonyarcvashegyi Lido strand kapta, és 28 strand nyerte el a legjobbaknak járó, ötcsillagos Kék Hullám Zászlót – hangzott el a Balatoni Szövetség (BSZ) díjkiosztó ünnepségén Július hetedikén Révfülöpön.

tovább olvasom...

„Magyarország nélkül valószínűleg már régen elveszett volna Európa”

2022. 07 08. 10:14

Az EU többet foglalkozik a genderideológiával, mint saját polgáraival

Az osztrák politikus szerint az unió nem törődik az állampolgáraival.
Fotó: Európai Parlament

Orbán Viktor egy új, friss konzervatív-hazafias mozgalom arca lehet a kontinensen – mondta a Magyar Hírlapnak Harald Vilimsky. Kulcsfontosságú, hogy megőrizzük a konszenzusos döntéshozatalt az Európai Unióban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti delegációvezetője, Harald Vilimsky szerint. Hangsúlyozta, meg kell védeni Európa külső határait, Orbán Viktor pedig az új európai jobboldal élére állhat.

tovább olvasom...

Munkájukra nagy szükség van

2022. 07 08. 08:28

Vizsgát tettek az idei falu- és tanyagondnoki képzés résztvevői

A sikeres vizsgát tett hallgatók a vizsgabizottság tagjaival és a közgyűlés elnökével.

Zala megyében második alkalommal szervezte meg és bonyolította le a megyei önkormányzat a falu-és tanyagondnoki alapképzést. A hallgatók 2022. július 7-én tettek eleget a szóbeli vizsga követelményeinek.

tovább olvasom...

Ha a demagógia fájna, Békesi üvöltene

2022. 07 08. 08:08

Megint jönnek, fenekednek

Most Békesi volt az ügyeletes aggódó…
Fotó: MTI/Marjai János

Ezen a héten Békesi László egykori szocialista pénzügyminiszter aggódott a magyar gazdaság állapotáért – valószínűleg ő volt az ügyeletes. (Valaki egyszer összeszámolhatná, hány ilyen siránkozást olvashattunk/hallgathattunk eddig a túloldal látnokaitól. Egy kaptafára készülnek a bölcsességek, bár látni, előadóik igyekeznek színezni az ökörségeiket.).

tovább olvasom...