Tabukról is beszél, hallatlan!

2022. 08 29. 11:40

Most már nem is mérgelődni, hanem csak röhögni lehet ezeken a nyugati sztárpublicistákon.
Forrás: Pexels

Ha a Frankfurter Allgemeine Zeitung Orbán Viktorról szóló írását a HVG ajánlja a figyelmünkbe, nem kell sok fantázia megtippelni: már megint fogást keres a német lap Magyarországon, netán magán a miniszterelnökön. (Annyira el van szigetelve a magyar kormányfő, hogy mélyelemzést ír róla Wibke Becker, a patinás médium munkatársa. Hadd lássa csak ország, világ, ki ez a kezelhetetlen fenegyerek, Európa rendbontója…)

tovább olvasom...

Felszentelték Pölöske plébániáját

2022. 08 29. 08:35

Másfél ezer egyházi épület újult meg vagy épült Magyarországon

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (k) beszédet mond a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templom plébániájának felújítás utáni átadásán és felszentelésén.

Az elmúlt évtizedben 1500 közösségi ház és plébánia épült vagy újult meg szerte a Kárpát-medencében – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára augusztus 28.-án a Zala megyei Pölöskén.

tovább olvasom...

Sajátjai is lehazaárulózzák

2022. 08 26. 08:35

Az önbizalma vagy az arroganciája nagyobb?
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közösségi oldalán kapkodja a levegőt Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője, amiért Novák Katalin állami kitüntetésben részesítette Geert Wilders holland politikust. Szerinte az államfő egy olyan embert tüntetett ki, aki egész karrierjét az EU szétverésére tette fel. A harcos asszonyka úgy látja, a köztársasági elnök az állami kitüntetéseket arra használja, hogy a Fidesz Európa-ellenes, szélsőjobboldali kapcsolatait építse. Merthogy ugye Geert Wilders szélsőjobboldali – ez afféle axióma Momentuméknál (talán maga a politikai hovatartozás szortírozására felkent Cseh Katalin alkotta).

tovább olvasom...

Novák Katalint fogadta Ferenc pápa

2022. 08 26. 08:21

Elkezdődhet a jövőre esedékes magyarországi pápalátogatás előkészítése

Novák Katalin magánaudencián Ferenc pápánál.

Elkezdődhet a magyarországi pápalátogatás előkészítése, miután a katolikus egyházfő magánaudienciáján megerősítette, hogy szándékában áll a látogatás – mondta el a köztársasági elnök augusztus 25-én, csütörtökön Rómában a közmédiának.

tovább olvasom...

Egyszerre lett HIV-pozitív, koronavírusos és majomhimlős egy olasz férfi

2022. 08 25. 11:11

Komplex orvosi eset (is)…
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia

Egy 36 éves olasz férfi lehet a világon az első, akit egyidejűleg fertőzött meg a majomhimlő, a koronavírus és a HIV is – számolt be az Independent.

tovább olvasom...

Zalaegerszegtől Kispáliig tartott az üldözés (2.) Frissített

2022. 08 25. 10:43

Elfogták az egyik embercsempészt

Kispáli volt a végállomás.
Fotó: facebook

Mint arról tegnap beszámoltunk, augusztus 24-én egy migránsokat szállító tehergépkocsi Kispáliban az árokba borult. A rendőrség Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton éjjel 1 órakor akarta ellenőrizni a gépkocsit, de a vezetője nem állt meg. A közeli Kispáliban ért véget az illegális fuvar, ahol az árok állította meg a kocsit.

tovább olvasom...

Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen

2022. 08 25. 09:08

A felvétel egy korábbi fesztiválon készült.
Fotó: Seres Péter

A fesztiválnyitó ünnepi felvonulás útvonala változik, ezúttal a Kazinczy téri nagyszínpadtól indul augusztus 26-án, pénteken, 16 órakor. Útvonal: Kazinczy tér, Kossuth Lajos utca, Dísz tér, Városháza előtti tér.

tovább olvasom...

„Erőt ad az összefogás, a segítőkészség”

2022. 08 25. 08:35

Zalaegerszeg jövője a régiót is érinti – interjú Balaicz Zoltánnal

2019-ben a Balaton-felvidéken, a Tóti hegy tetején. 2019 volt az utolsó normális esztendő, az utolsó „békeév”.

Embertpróbáló hónapok, évek vannak mögöttünk, s az előrejelzések szerint hasonlók várnak ránk. A kialakult helyzet átrendezte a terveket, a fejlesztési elképzeléseket. Nincs ez másképp Zalaegerszegen sem, annak ellenére, hogy a zalai megyeszékhelyen korában még nem tapasztalt fejlesztések valósultak meg az elmúlt években, sőt tovább tart ez a kedvező folyamat.

tovább olvasom...

Kacsa volt a gazdatüntetés

2022. 08 25. 08:18

Bálint gazda, az átverés-show hápogó sztárja

Szabó Bálint méltó követője Jakabnak, Hadházynak, Márki-Zaynak, Tordainak (a sort hosszasan lehetne folytatni)…
Fotó: Facebook

Pillanatra sem billent ki a járásából Szabó Bálint tüntetésszervező, amikor kiderült: a beharangozott 1800 traktorból és 2200 személyautóból egy megveszekedett darab sem futott be az augusztus 20-i budapesti demonstrációra. (Illetve dehogynem… Négy napra rá egy Kecső József nevű traktoros csak befurikázott – még 20-án indult el, de, mint mondta, menet közben lerobbant.)

tovább olvasom...

Zalaegerszegtől Kispáliig tartott az üldözés

2022. 08 24. 10:56

Embercsempész okozott balesetet Zala megyében

Nem állt meg Zalaegerszegen a rendőri jelzésnek, tovább közlekedett, majd Kispáliban árokba hajtott a sofőr. A rendőrök 2022. augusztus 24-én, éjjel 1 órakor Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton akartak intézkedés alá vonni egy tehergépkocsit, azonban a gépjármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyta, és továbbment, majd Kispáli, Kossuth Lajos utcában árokba hajtott. A járműből két személy elmenekült, felkutatásukat nagy erőkkel megkezdték a rendőrök.

tovább olvasom...