Megválasztották a nemzeti agrárgazdasági kamara Zala megyei tisztségviselőit

2022. 06 15. 11:38

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zalamegyei küldöttgyűlése 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Sabján Krisztián Lászlót.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi focicsoda (2.)

2022. 06 15. 11:04

Fél évszázada jutott fel az NB I-be a ZTE

Ünneplés a Budapesti Spartacus legyőzése után.
(Zalai Hírlap korabeli száma)

1972 június 18-án a Fősped Szállítók otthonában elért győzelem az NB I-be jutást jelentette a ZTE számára. Egy héttel később, június 25-én az NB I B-s bajnokság zárófordulójában egy másik fővárosi csapattal, a Budapesti Spartacussal mérkőzött a már NB I-esnek számító ZTE. A kérdés csak az volt, hogy miképpen búcsúzik a másodosztálytól az egerszegi együttes, maradéktalan örömmel kezdődhet-e az ünneplés.

tovább olvasom...

Indul az államilag támogatott diákmunka program Zala megyében is

2022. 06 15. 10:41

A tényleges foglalkoztatás 2022. július elsejével indulhat.

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Zala megyei tanulók július-augusztusban. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.

tovább olvasom...

Kétszer térdelt le előttünk Anglia

2022. 06 15. 10:06

„Most kell szerénynek lenni!”

Felejthetetlen este, felejthetetlen pillanat.

A jelzők elfogytak. A magyar labdarúgó-válogatott kedd esti győzelme a „farkasok” otthonában felülmúlt minden várakozást. Mint ahogy a Nemzetek Ligájában nyújtott eddigi teljesítménye is. Négy forduló után első helyen áll a sorozat legerősebb csoportjában, noha a sorsolás után az volt a legtöbbek által megfogalmazott kérdés, hogy sikerül-e pontot szerezni a hat mérkőzésen.

tovább olvasom...

A romantikus foci és az eredmények

2022. 06 15. 09:33

Szezonnyitó sajtótájékoztató a ZTE FC-nél

Dragóner Attila és Ricardo Moniz a sajtótájékoztatón.

Június 15-én a ZTE FC megkezdte a felkészülést a 2022/23-as bajnoki évadra. Ennek apropóján a klub sajtótájékoztatót tartott az újdonsült sportigazgatóval és vezetőedzővel.

tovább olvasom...

A lakáj javaslata

2022. 06 15. 09:21

Soros György kedvencei közé tartozik az Ökotárs Alapítvány.
Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Nyolc évvel az emlékezetes Ökotárs Alapítvány-ügy után a helyzet változatlan. A magyar kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz a korábbi megállapodáshoz, amely kimondja: konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap milliárdjait elosztó szervezetet. Emlékezetes, Magyarország az Ökotárson kívül bárkit hajlandó lett volna elfogadni, Norvégia ellenben ragaszkodott a Soros György által támogatott szervezethez. (Miközben olyan elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt.) A norvégok azonban ebbe nem mentek bele, felfüggesztették a támogatást arra hivatkozva, „az Orbán-kormány egyoldalúan megváltoztatta az elosztás rendszerét”. Az eredménytelen tárgyalások után a teljes, hét évre járó 77 milliárd forintunkat visszatartották. Az összes pénztől elestünk.

tovább olvasom...

Dr. Sifter Rózsa a kormánymegbízott továbbra is

2022. 06 14. 13:48

Dr. Sifter Rózsa

A Magyar Közlöny 2022. évi 96. számában megjelent hivatalos közlés szerint Orbán Viktor miniszterelnök 49/2022. (VI.11.) ME határozata alapján dr. Sifter Rózsát a Zala Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá nevezte ki 2022. június 12-ei hatállyal.

tovább olvasom...

Boney M

2022. 06 14. 12:47

tovább olvasom...

Az orosz oligarcha, akit nem mer megbüntetni a Nyugat

2022. 06 14. 11:35

Vlagyimir Putyin és Vlagyimir Potanin. A nikkelmágnás lojális az orosz elnökhöz.
Fotó: Twitter

Vlagyimir Potanin nikkelmágnás az egyik leggazdagabb orosz, és lojális a Kremlhez. Ennek ellenére eddig szinte semmilyen büntetőintézkedést nem alkalmaztak vele szemben. Úgy tűnik, hogy az üzlete túl fontos a világkereskedelem számára.

tovább olvasom...

Tüttő Kata, a fővárosi közgyűlés műlovarnője

2022. 06 14. 11:22

Az energiatakarékosság újabb szakértője

Tüttő Kata kilovagol a tengerből…

A magyar baloldal újabb politikusa osztotta meg gondolatait az energiatakarékossággal kapcsolatban. Tüttő Katától, a fővárosi közgyűlés főpolgármester-helyettesétől azért nem ilyen megmosolyogtató ötleteket várnánk, hiszen hasonlókat az alsó tagozatos gyermekek is mondanának, ha megkérdeznék őket.

tovább olvasom...