Tovább csökkent a bűncselekmények és balesetek száma Zalában

2021. 09 17. 09:03

Vereckei Csaba kedvező adatokról számolt be.

A Zala Megyei Közgyűlés a veszélyhelyzetre irányadó jogszabályok következtében egy év elteltével tarthatott ismét rendes ülést szeptember 16-án. Dr. Pál Attila elnöki beszámolóját követően a testület személyi kérdésben hozott döntésével a Zala Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottságába az év során elhunyt Dalnoki Szilárd (Momentum) képviselő helyére lépett párttársát, Elekes István képviselőt bizottsági tagnak megválasztotta, aki az ülés elején letette képviselői esküjét.

tovább olvasom...

Ferenc pápa hazánkban tett látogatásáról is beszélt

2021. 09 16. 08:23

„Megérintett a magyarok ökumenikus szellemisége, családvédelme és környezettudatossága”

Fotók: MTI

A magyarok „számos értékéről” beszélt Ferenc pápa a Szlovákiából a Vatikánba tartó repülőúton az őt kísérő újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetésen, melyen beszámolt a budapesti találkozókról, hangsúlyozta az oltakozás fontosságát, és érintette az egyház álláspontját is a melegházasságokról.

tovább olvasom...

Halálra gázoltak egy gyalogost Zalaszentgróton

2021. 09 15. 13:05

Fotók: MTI/Varga György

Két autónak is nekiütközött és egy gyalogost is elgázolt járművével egy autós kedd délután Zalaszentgróton. A balesetben a gyalogos életét vesztette – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

tovább olvasom...

A Zalakerámia marad a zalaegerszegi férfi kosarasok névadószponzora

2021. 09 15. 12:18

Balról Balaicz Zoltán, Stárics Kornél, dr. Jaramani Rafik és Hadnagy Zoltán, a Zalakerámia Zrt. gazdasági igazgatója.
Fotó: Zalakerámia-ZTE KK honlapja

A Zalakerámia Zrt. egy évvel meghosszabbította névadó szponzori szerződést a ZTE Kosárlabda Klubbal.

tovább olvasom...

A nemes cél formája és tartalma

2021. 09 15. 10:34

A Város Napja Nagykanizsán

A díjazottak és Balogh László polgármester.

„A Város Napja Ünnepi Közgyűlés küldetése, hogy középpontba állítsa közös történetünket, nagyjainkat és értékeinket, melyek megerősítése képes csak a világot kiteljesíteni a relatív egyéni emberi akarattól elrugaszkodva. Ez az ünnep ennek a nemes célnak ad formát, a kitüntetettek személyében pedig tartalmat. Nagykanizsa polgárai nevében is gratulálok városunk kitüntettjeinek – mondta szeptember 10-én Balogh László, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere.

tovább olvasom...

„Volt és van is, akitől a kitartást tanultam”

2021. 09 15. 10:23

Egy tehetség Zalalövőről

László Péter: – A sport megtanít a küzdelemre, a kitartásra.

„Legfontosabb a kitartás, a munka, amit beleteszek. A cél elérhető, nem szabad feladni az első kudarcnál.” – hangzott el László Pétertől, a zalalövői tizennégy éves kosarazó, közép- és hosszútávfutó fiútól, aki az idei Országos Diákolimpián atlétikában, a 800 m-es síkfutásban első helyezést ért el.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 09 15. 07:42

Üzenet egykori diákvárosomnak (4.)

Az egykori Zrínyi Miklós fiúkollégium bejárata. Jelenleg zárva van, felújításra vár. Köszönet Balogh Lászlónak, Nagykanizsa polgármesterének és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, hogy bemehettem, s felidézhettem a régi emlékeket.

Bevallom, megszerettem Kanizsát. Bigamista lettem. Csodáltam Nagykanizsát, s ragaszkodtam Zalaegerszeghez.

Most kanizsai barátaim mondják ugyanezt. Arra kíváncsiak, hogy mi Egerszeg titka, mi a dinamikus fejlődés magyarázata.

tovább olvasom...

Témajavaslat a kamumédiának

2021. 09 14. 12:26

Korózs Lajos a hazai kamuhírgyártás egyik nagymestere.

Ajánlom Korózs Lajosnak, Hadházy Ákosnak, Ujhelyi Istvánnak, s a többi hazai kamumédiásnak, továbbá a külföldi hazug hírgyártóknak is a Hősök terén és a környező utcákban szeptember 12-én készült fotókat a hatalmas embertömegről. Bizonyára beindul a fantáziájuk és gyakorlott kamuhírgyártóként „frappáns” szöveget is tudnak hozzá írni liberális nyugati szaktársaik nagy örömére.

tovább olvasom...

„Ez a díj minden zalaegerszeginek szól…”

2021. 09 14. 12:15

Köszöntő az év polgármestere cím alkalmából

Balaicz Zoltán: – A feladatom továbbra is: gondos gazdaként alázattal szolgálni a szülővárosomat.

Idén 26. alkalommal szervezték meg a Városi Polgármesterek Találkozóját, ezúttal Szarvason, a felújított Tessedik Sámuel Múzeumban, ahol Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere Az Év Polgármestere elismerésben részesült.

tovább olvasom...

Koltai Tibor újra színre lép (4.)

2021. 09 14. 11:05

„A hataloméhség tartja őket össze”

Koltai Tibor: – Az egerszegi kórházban rendkívül gyorsan, határozottan megoldották a kialakult problémát, ám erről az ellenzék részéről már egyetlen mondat sem hangzott el.
Fotó: Zalatáj

 – Még mindig előszeretettel használják a baloldali és jobboldali jelzőt politikai pártokra, politikusokra. Szerintem az ilyen felosztást már el kellene felejteni. Itt van például a Jobbik! Vagy a Demokratikus Koalíció! Jellemző lenne rájuk a bal- vagy jobboldali jelző?

tovább olvasom...