Akácosba futott a baleset után Bödében

2023. 04 20. 10:36

Teskánd közelében szúrták ki a rendőrök

Teskánd közelében autózott a sofőr, amikor a rendőrök felismerték a járművezetéstől eltiltott férfit.

tovább olvasom...

Lányoknak nevezte a leányiskola tanulóit

2023. 04 20. 09:42

Bocsánatot kellett kérnie, majd kirúgták

„Jó reggelt lányok” – hiba volt…

Ha majd bezárják azt a „leányiskolát”, ha majd nem a normális tanárt, hanem az őt kirúgó iskolavezetést hempergetik szurokban és tollban, mielőtt eltakarítják mindet a francba, ha majd a kisebbeket „felvilágosító” idősebb „diákokat” verik végre pofán, ha majd a felháborodott normális szülők rendeznek vendettát az idegbeteg, woke tetvek között – na majd akkor mondhatjuk, hogy van remény…

tovább olvasom...

Ursula: Kérem a következőt!

2023. 04 20. 09:20

Ursula von der Leyen és Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója. Jó üzlet volt, de nem az Európai Uniónak.
Fotó: AP

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az unió közismert vakcina ladyje úgy látszik, hogy a gabonabizniszben is otthonosan mozog. Kijelentette, hogy egyoldalú megoldások helyett közös fellépésre van szükség az ukrán gabona ügyében.

tovább olvasom...

Túl az Óperencián

2023. 04 20. 08:32

– avagy Berend T. Iván Amerikából küldött bölcsességei

Az egykori marxista gondolkodó most putyinozik, orbánozik.
Fotó: YouTube

Egyelőre Keleten alkonyodik – tájékoztat tegnapi számában a Népszava szerzője, majd mindenféle statisztikák és GDP-adatok közlése után kéjes iróniával megállapítja: „A Nyugat hanyatlásáról még mintha korai lenne beszélni”. A háttérmagyarázatból megtudjuk, Közép- és Kelet-Európa autokráciába fordult országaiban a Nyugat-ellenesség és a Nyugat úgymond lezüllése és hanyatlása középponti témává vált, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor úgyszólván naponta beszél erről. „Az orosz diktátor kijelentette, hogy a nyugat-európai országok saját gyökereiket tagadják meg, és ez »Európa és az európaiság végleges felszámolását fogja eredményezni«. A volt bolsevik KGB-ügynök aggodalmát fejezte ki, hogy »Európa eltávolodik keresztény értékeitől«. A homoszexualitás elfogadását pedig »az isteni hit sátáni hittel« való felváltásával azonosította. Jó tanuló módjára ugyanezt vissz­hangozza Orbán Viktor is.”

tovább olvasom...

Egyszülős központot látogatott meg a magyar és a szlovén köztársasági elnök

2023. 04 20. 08:23

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, Natasa Pirc Musar szlovén államfő, Novák Katalin köztársasági elnök és Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője (b-j) a pesti Egyszülős Központban 2023. április 19-én.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A pesti Egyszülős Központba látogatott el Novák Katalin köztársasági elnök és Natasa Pirc Musar szlovén államfő szerdán Budapesten.

tovább olvasom...

Magyarország és Szlovénia számíthat egymásra

2023. 04 20. 08:16

Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnököt a Karmelita kolostorban 2023. április 19-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Karmelita kolostorban fogadta Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Hátráltatják az esőzések a vetést Zala vármegyében

2023. 04 20. 07:59

Eddig 2500 hektáron került földbe a mag.

Megkezdődött a tavaszi vetés Zala vármegyében, de a csapadékos időjárás hátráltatja a munkát. Eddig 2500 hektáron került földbe a mag, míg az elmúlt év azonos időszakában már 8500 hektárnyi területen végeztek a vetéssel – tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-t.

tovább olvasom...

Fontos a jószomszédi kapcsolat

2023. 04 19. 13:46

Magyarországra látogatott Szlovénia elnöke

Novák Katalin köztársasági elnök (elöl, k) fogadja Natasa Pirc Musar szlovén államfőt (elöl, j) a Sándor-palota előtti Szent György téren 2023. április 19-én. Novák Katalin mögött férje, Veres István és a szlovén köztársasági elnök férje, Ales Musar (b).
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Nagyon fontos a jószomszédi kapcsolat fenntartása, mindent meg kell tenni azért, hogy a szlovén-magyar kapcsolatok olyan magas szintűek legyenek, mint eddig – mondta Natasa Pirc Musar szlovén köztársasági elnök szerdán a Sándor-palotában, miután magyar kollégájával egyeztetett.

tovább olvasom...

Késes támadás történt Németországban

2023. 04 19. 09:49

A sebesültek és az esetleges halálos áldozatok pontos száma egyelőre nem ismert.
Fotó: Getty Images

Késes támadás történt kedden a németországi Duisburgban egy edzőteremben, többen megsebesültek.

tovább olvasom...

Bekérették az orosz külügyminisztériumba az amerikai, a brit és a kanadai nagykövetet

2023. 04 19. 09:41

A három grácia… Ők képviselik az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Kanadát…
Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Bekérették az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada nagykövetét az orosz külügyminisztériumba – közölte az orosz diplomáciai tárca kedden.

tovább olvasom...