Az alap a szívvel-lélekkel és örömmel végzett munka

2021. 12 21. 08:35

Diákokat díjaztak a Megyeházán

A díjátadó résztvevői.

A Zala Megyei Kormányhivatal új koncepción alapuló 2021. évi pályaválasztási programja a szakmaválasztással kapcsolatos tudatos döntés meghozatalához szükséges széles körű információk eljuttatását valósítja meg a Zala megyei általános iskolás 7-8. osztályos tanulók és szüleik részére, a koronavírus helyzetre tekintettel online formában.

tovább olvasom...

Az LMP siratóasszonya megint aggódik

2021. 12 20. 10:25

Schmuck Erzsébet ingerküszöbét még nem érte el a Mocsaras-dülő ügye.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az LMP társelnöke szerint bár a kormány minden eszközzel igyekszik magát „zöldre festeni”, az idei év sem hozott változást a Fidesz környezetpolitikájában. Schmuck Erzsébet online sajtótájékoztatóján azt ígérte: jövőre ezért nemcsak kormányváltás, de zöld fordulat is lesz.

tovább olvasom...

„A kormány gazdaságpolitikája végérvényesen megbukott”

2021. 12 20. 09:13

Barkóczi Balázs baromsága

Barkóczi Balázs (jobbról) pártelnökével, Gyurcsány Ferenccel, aki miniszterelnökként a szakadék szélére vezette az országot.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány gazdaságpolitikája végérvényesen megbukott – kommentálta a forint árfolyamának alakulását a Demokratikus Koalíció szóvivője minap online sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Már Brüsszelben sem nyerő Dobrev Klára

2021. 12 20. 09:00

Most biztosan szomorú Klára asszony.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP) képviselője lemaradt az EP szocialista frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról – közölte Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Átadták a Zalaegerszegért díjakat

2021. 12 20. 08:37

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja

Csoportkép a díjátadó után (balról): Ülnek: Tolvaj Márta, Szabó Gyuláné, Őriné dr. Bilkei Irén, Prokné Tirner Gyöngyi, Cziborné Vincze Amália, Horváth Zoltánné. Mögöttük: Héjj Dávid miniszterelnöki biztos, Darabos Géza, Fabio Gentile, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Balaicz Zoltán polgármester, Kereki Zoltán, dr. Sáska József, dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök.
Fotó: Seres Péter

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja, ezek az erős helyi közösségek pedig biztos oszlopai az országnak és annak az Európának, amely erős nemzetekre és az erős nemzetek sokszínűségére épít – jelentette ki az igazságügyi miniszter december 17-én, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Jog és rend nélkül nem létezhet szabadság

2021. 12 20. 08:19

Szoboravató Zalaegerszegen

Farkas Ferenc szobrászművész alkotása, Mihály deáknak, a város első ismert városbírójának szobra.

Jog nélkül, rend nélkül nem létezhet szabadság, erre emlékeztessen Mihály deáknak, a város első ismert városbírójának szobra – jelentette ki december 17-én, pénteken Zalaegerszegen az igazságügyi miniszter.

tovább olvasom...

Jelentős fenntartási kérdésekről tárgyalt Zalaegerszeg közgyűlése

2021. 12 17. 11:54

A csütörtöki közgyűlés témáiról tartott tájékoztatót ma Balaicz Zoltán.

A város iparűzési adójából befolyó bevételének több mint 20 százalékát jelenti összesen a jövőre átadandó új uszodakomplexum fenntartásának, valamint a városi buszközlekedés veszteségének finanszírozása, amelynek rendezéséről csütörtöki ülésén tárgyalt a város önkormányzata – közölte pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszeg polgármestere.

tovább olvasom...

Az elefánt és a bolha

2021. 12 17. 10:41

Ujhelyi István és Tóth Bertalan szórakoztató meséje

Az MSZP betonerős csapata Ujhelyi Istvánnal és Tóth Bertalannal, kiegészülve a félmilliárdos csődtömeg Karácsony Gergely főpolgármesterrel.
Fotó: Facebook

Az MSZP-nek van csapata Európában, míg Orbán Viktor „egyedül focizik”, de „onnan is csak öngólt rúg” – mondta Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, aki Tóth Bertalannal, az MSZP társelnökével közösen, az európai szocialisták csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozóját követően tartott online közvetített sajtótájékoztatót.

tovább olvasom...

Elkészült a Rezi úti körforgalmú csomópont Keszthelyen

2021. 12 17. 10:28

Jobbról: Vizi Norbert, Manninger Jenő és Nagy Bálint.

Befejeződött a 71. számú főút Keszthely, Rezi úti csomópontjának körforgalmú csomóponttá átépítése. A kivitelezés az ütemtervnek megfelelőn lezárult, így az elkészült körforgalmat az autósok már birtokba is vehették.

tovább olvasom...

Megköszönték a zalai polgárőrök áldozatvállalását

2021. 12 16. 12:04

Fotó: Zalai Hírlap

 A felkérés után szinte azonnal szolgálatba álltak a polgárőrök, hogy a kormány által meghirdetett oltási akcióhetek alatt segítsék az oltópontok munkáját. Ezt az áldozatvállalást köszönték meg december 14-én, a zalaegerszegi Megyeházán tartott rendezvényen.

tovább olvasom...