A tanú című szatírával kezdi az évadot a Hevesi Sándor Színház

2022. 06 17. 08:24

Évadzáró ülést tartottak.
Fotó: ZTV

Magyar szerzők műveit, klasszikus történelmi drámákat és világirodalmi remekműveket mutat be a 2022/2023-as évadban a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, amelynek első bemutatója a film alapján készült A tanú című szatíra lesz – közölte a teátrum igazgatója csütörtökön, az évadzáró társulati ülésen.

tovább olvasom...

Menetrend szerinti járatot indított a Wizzair Sármellékről

2022. 06 17. 08:08

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a Wizzair első Dortmund-Hévíz menetrend szerinti járata érkezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Sármelléken.

Csaknem másfél évtized után indult ismét menetrend szerinti repülőjárat a Sármellék-zalavári repülőtérről; a Wizzair heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal.

tovább olvasom...

A sportok királynőjének szolgálója (2.)

2022. 06 16. 14:10

Szakály István 75 éves lett

Szakály István egyik kedvenc festménye előtt. A Budai Nagy Antal utca Jákum utcába torkolló szakasza évtizedekkel ezelőtt.
Fotó: Zalatáj

Szakály István, a zalaegerszegi, zalai atlétika kiemelkedő egyénisége 75 éves lett. A vele készített interjú most nem az eredmények, különböző statisztikai adatok felsorolására törekszik, hanem Szakály Istvánt, a magánembert igyekszik bemutatni. Természetesen a sport, az atlétika nem hiányozhat beszélgetésünkből.

tovább olvasom...

Álláspontok, különbségek

2022. 06 16. 11:42

Nem a mi háborúnk (1.)

Az orosz-ukrán háború számos eddig megválaszolatlan kérdést hozott napvilágra.
Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Magyarországon 2022 tavaszán zajlott le a legutóbbi parlamenti választás, ami elhozta a Fidesz–KDNP-pártszövetség által tizenkét éve irányított országban az újabb elsöprő, kétharmadnál is nagyobb győzelmet. A választásokat megelőző hónapokban, már jóval a hivatalos kampánykezdet előtt hatalmas küzdelem folyt a választók meggyőzéséért az információs térben. Ha csak a médiában zajló küzdelmet vesszük alapul, a későbbi, utcahosszal nyerő kormánypártok és az ellenzéki koalíció hangereje azonos intenzitással volt hallható, ami azt is sugallhatta, hogy az ellenzék győzelme ugyanúgy esélyes, mint egy szerény többséggel a kormánypártoké.

tovább olvasom...

Visszahoztak valamit

2022. 06 16. 08:44

Történelmi sikert ünnepelhetett a magyar csapat.
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Jó volt látni ezeket a címeres mezes srácokat, megdobogtatták a szívünket. Visszahoztak nekünk valami elfelejtett, édes borzongást. Több volt ez, mint jó foci. Régről várt csodát láttunk. Nemcsak a játékosaink értették meg egymást a gyepen – mi, sikerre szomjazók is magunkra találtunk. Magyar emberben elképesztően mély érzelmeket csalt elő ez az éjszakába nyúló nyári futballest.

tovább olvasom...

Ingyenes filmzenei koncert Zalaegerszegen

2022. 06 16. 08:30

Ezúttal a Dísz-téren július 3-án

A sajtótájékoztató résztvevői.

A tavalyi filmzenei koncert nagy sikerére tekintettel idén is megrendezi a show-elemekkel tűzdelt nagyszabású produkciót a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, hangzott el a városházán tartott sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Müller - álláshirdetés

2022. 06 16. 08:20

tovább olvasom...

Megválasztották a nemzeti agrárgazdasági kamara Zala megyei tisztségviselőit

2022. 06 15. 11:38

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zalamegyei küldöttgyűlése 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket, köztük a NAK megyei elnökét, Sabján Krisztián Lászlót.

tovább olvasom...

A zalaegerszegi focicsoda (2.)

2022. 06 15. 11:04

Fél évszázada jutott fel az NB I-be a ZTE

Ünneplés a Budapesti Spartacus legyőzése után.
(Zalai Hírlap korabeli száma)

1972 június 18-án a Fősped Szállítók otthonában elért győzelem az NB I-be jutást jelentette a ZTE számára. Egy héttel később, június 25-én az NB I B-s bajnokság zárófordulójában egy másik fővárosi csapattal, a Budapesti Spartacussal mérkőzött a már NB I-esnek számító ZTE. A kérdés csak az volt, hogy miképpen búcsúzik a másodosztálytól az egerszegi együttes, maradéktalan örömmel kezdődhet-e az ünneplés.

tovább olvasom...

Indul az államilag támogatott diákmunka program Zala megyében is

2022. 06 15. 10:41

A tényleges foglalkoztatás 2022. július elsejével indulhat.

Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Zala megyei tanulók július-augusztusban. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.

tovább olvasom...