Történelmi lecke horvát „fiúknak”

2022. 05 30. 08:45

Fiume…
Fotó: Balázs D. Attila gyűjteménye

 

Mikor fordul egy nép kórjóslata aggasztóra? – kérdezi Németh László Kiforgatnak a múltunkból című, 1939-es írásában. A válasza: amikor a múltját elveszíti. Hát el lehet a múltat is veszíteni? – folytatja a költői kérdést. Nem őrzi meg azt az írott emlékezet: a történelem? Valamit megőriz – válaszolja –, csakhogy adatokat nagyon sokféleképpen lehet csoportosítani és értelmezni, s egy néphez is „sok múlt fabrikálható – de csak egy az, amelyik hozzátartozik; amelyikből ösztönzést, tanulságot és lelket meríthet. Jaj neki, ha ebből kiforgatják.”

tovább olvasom...

Zalai atlétaedzők kitüntetése

2022. 05 30. 08:33

Balról: Csarankó József, Laczkó László és Csikós József.

A Magyar Atlétikai Szövetség három zalai edző munkáját ismerte el a napokban. A Magyar Atlétikáért kitüntetés bronz fokozatát kapta Csarankó László (Zalaegerszegi Atlétikai Club), Csikós József (Keszthelyi VDSE) és Laczkó László (Zalaegerszegi Atlétikai Club).

tovább olvasom...

Miért volt ennyire érdekes Berki Krisztián, mitől az a halála és a temetése?

2022. 05 27. 13:10

 

„Semmiben sem volt igazán különleges… Érdekes, hogy viszonylag hosszú ideig tudta a médiafigyelmet magára irányítani…”
Fotó: Mandiner

Berki egy dologban emelkedett ki a bulvár perchősök köréből Guld Ádám médiakutató szerint: rendszeresen hozta a botrányos sztorikat, s azok minden válfaját, így megbízható ismertsége, saját márkája épült ki a folyamatos médiajelenlétnek köszönhetően. Ráadásul korántsem csak alacsony végzettségű, szegény emberek nézték, sőt.

tovább olvasom...

A „bagoly mondja verébnek” is enyhe kifejezés

2022. 05 27. 10:50

Soros György szenilitása és aljassága már-már Joe Bidenével vetekszik

Soros György úgy érzi, hogy van erkölcsi alapja kategórikus kijelentéseket tenni mással kapcsolatban.
Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

Soros György, a milliárdos tőzsdespekuláns bár általában „be szokta tartani saját szabályát, hogy nem beszél nyilvánosság előtt Orbán Viktorról”, a davosi fórumon mégis kivételt tett.

tovább olvasom...

Sajtóközlemény

2022. 05 27. 10:14

tovább olvasom...

Közel nyolcszáz álláskeresőnek segített a zalai foglalkoztatási paktum

2022. 05 27. 08:58

Pácsonyi Imre részletesen ismertette a paktum eredményeit.

Öt év alatt közel 800 álláskeresőnek segített a Zala Megyei Önkormányzat vezetésével több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult zalai innovatív foglalkoztatási paktum.

tovább olvasom...

Falu és tanyagondnoki képzés

2022. 05 27. 08:29

A Zala Megyei Önkormányzat szervezi

Vezetéstechnikai gyakorlaton vettek részt a hallgatók.

A negyedik hete tartó, elméleti és gyakorlati képzés keretében csütörtökön vezetéstechnikai gyakorlaton vettek részt a hallgatók. A tréninget Pummer Csaba r. alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője tartotta.

tovább olvasom...

Palkovics László zalaegerszegi bejelentése

2022. 05 26. 13:27

Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést

Balaicz Zoltán polgármester (balról) Palkovics László, Vigh László országgyűlési képviselő és Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Meg kell erősíteni a magyarországi energiatermelést, mert nem mindig lesz elérhető „a csövön keresztül” a gáz és az olaj – hangsúlyozta a technológiai és ipari miniszter, aki ennek érdekében az energiaellátást erősítő, hatpontos programot hirdetett.

tovább olvasom...

Országos akció: hétvégén is intézhetőek a lejárt személyi okmányok

2022. 05 26. 11:53

Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen lesz rendkívüli nyitvatartási akció.

 

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét. Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével. Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

tovább olvasom...

A kétharmadok kovácsa

2022. 05 26. 11:23

– avagy a „Fidesz lottóötöse”

Gyurcsány Ferenc még ma is abban a hitben él, hogy epeömlése a politikai retorika csimborasszója.
Fotó: Dunántúli Napló/Löffler Péter

Tizenhat éve azon merengünk, mit keres még mindig a magyar politikában Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök. Az a visszataszító ember, aki egy hónappal pártjának választási győzelme után, 2006. május 26-án, a szocialista frakció balatonőszödi ülésén elszavalta hírhedt monológját, amely azóta a politikai trágárság alfája.

tovább olvasom...