Kétszer térdelt le előttünk Anglia

2022. 06 15. 10:06

„Most kell szerénynek lenni!”

Felejthetetlen este, felejthetetlen pillanat.

A jelzők elfogytak. A magyar labdarúgó-válogatott kedd esti győzelme a „farkasok” otthonában felülmúlt minden várakozást. Mint ahogy a Nemzetek Ligájában nyújtott eddigi teljesítménye is. Négy forduló után első helyen áll a sorozat legerősebb csoportjában, noha a sorsolás után az volt a legtöbbek által megfogalmazott kérdés, hogy sikerül-e pontot szerezni a hat mérkőzésen.

tovább olvasom...

A romantikus foci és az eredmények

2022. 06 15. 09:33

Szezonnyitó sajtótájékoztató a ZTE FC-nél

Dragóner Attila és Ricardo Moniz a sajtótájékoztatón.

Június 15-én a ZTE FC megkezdte a felkészülést a 2022/23-as bajnoki évadra. Ennek apropóján a klub sajtótájékoztatót tartott az újdonsült sportigazgatóval és vezetőedzővel.

tovább olvasom...

A lakáj javaslata

2022. 06 15. 09:21

Soros György kedvencei közé tartozik az Ökotárs Alapítvány.
Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Nyolc évvel az emlékezetes Ökotárs Alapítvány-ügy után a helyzet változatlan. A magyar kormány továbbra is ragaszkodik ahhoz a korábbi megállapodáshoz, amely kimondja: konszenzussal kell kijelölni a Norvég Alap milliárdjait elosztó szervezetet. Emlékezetes, Magyarország az Ökotárson kívül bárkit hajlandó lett volna elfogadni, Norvégia ellenben ragaszkodott a Soros György által támogatott szervezethez. (Miközben olyan elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt.) A norvégok azonban ebbe nem mentek bele, felfüggesztették a támogatást arra hivatkozva, „az Orbán-kormány egyoldalúan megváltoztatta az elosztás rendszerét”. Az eredménytelen tárgyalások után a teljes, hét évre járó 77 milliárd forintunkat visszatartották. Az összes pénztől elestünk.

tovább olvasom...

Dr. Sifter Rózsa a kormánymegbízott továbbra is

2022. 06 14. 13:48

Dr. Sifter Rózsa

A Magyar Közlöny 2022. évi 96. számában megjelent hivatalos közlés szerint Orbán Viktor miniszterelnök 49/2022. (VI.11.) ME határozata alapján dr. Sifter Rózsát a Zala Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá nevezte ki 2022. június 12-ei hatállyal.

tovább olvasom...

Boney M

2022. 06 14. 12:47

tovább olvasom...

Az orosz oligarcha, akit nem mer megbüntetni a Nyugat

2022. 06 14. 11:35

Vlagyimir Putyin és Vlagyimir Potanin. A nikkelmágnás lojális az orosz elnökhöz.
Fotó: Twitter

Vlagyimir Potanin nikkelmágnás az egyik leggazdagabb orosz, és lojális a Kremlhez. Ennek ellenére eddig szinte semmilyen büntetőintézkedést nem alkalmaztak vele szemben. Úgy tűnik, hogy az üzlete túl fontos a világkereskedelem számára.

tovább olvasom...

Tüttő Kata, a fővárosi közgyűlés műlovarnője

2022. 06 14. 11:22

Az energiatakarékosság újabb szakértője

Tüttő Kata kilovagol a tengerből…

A magyar baloldal újabb politikusa osztotta meg gondolatait az energiatakarékossággal kapcsolatban. Tüttő Katától, a fővárosi közgyűlés főpolgármester-helyettesétől azért nem ilyen megmosolyogtató ötleteket várnánk, hiszen hasonlókat az alsó tagozatos gyermekek is mondanának, ha megkérdeznék őket.

tovább olvasom...

Alakul a magyar mag a Zalakerámia ZTE KK-nál

2022. 06 14. 11:11

Németh Ákos marad, Zsíros Péter Szolnokról érkezik

Németh Ákos

 

Keller Iván múlt heti leigazolása után újabb két játékossal egyezett meg a Zalakerámia ZTE KK vezetése: Németh Ákos a következő szezonban is marad Egerszegen, Szolnokról pedig Zsíros Péter érkezik.

tovább olvasom...

Egynapos sebészeti ellátás Zalaegerszegen

2022. 06 14. 10:26

Félmilliárd forintból valósult meg az egynapos sebészet.

Nemrég egymilliárdos ráfordítással újult meg kívül és belül egyaránt az a zalaegerszegi orvos- és nővérszálló, most pedig újabb félmilliárdos beruházás valósult meg. Egyetlen éjszakát sem kell kórházban tölteni műtétje miatt a betegnek, köszönhetően az egynapos sebészeti ellátásnak, amelynek feltételeit a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban is megteremtették egy félmilliárd forint értékű projekt keretében.

tovább olvasom...

Hornnal házalnak

2022. 06 14. 09:45

Illusztráció. Horn Gyulát ábrázoló portré az MSZP egykori elnökének tiszteletére rendezett emlékkonferencián a XI. kerületi Villányi úti Konferencia-központban 2018. szeptember 12-én
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Mint tudjuk, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta: egy XIII. kerületi sétányt neveznek el Horn Gyuláról, az ország egykori MSZP-s miniszterelnökéről. Nem zavarta a testületet, hogy törvény mondja ki, nem viselheti közterület a nevét olyan személynek, aki önkényuralmi rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. Mint a pufajkás Horn. Az ikonhiányban szenvedő ellenzéket nyilván az motiválja, hogy – míg ki nem itta magát a hatalomból – utoljára Horn Gyula volt képes egy karámban tartani a baloldalt.

tovább olvasom...