A kormány „elnyomja” Nagykanizsát

2023. 03 17. 13:25

Nagykanizsa, Erzsébet tér…
Fotó: Zalatáj

Nagykanizsa nemrég ismét egy jelentős mértékű kormányzati támogatásban részesült. A napokban megjelent kormányrendelet alapján Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata 286 millió forint plusz támogatást kap a kormányzattól a minimálbér és a garantált bérminimum, illetve a bölcsődei és óvodai dolgozók bérének emelésének finanszírozására.

– Mivel ezek a költségek korábban már betervezésre kerültek a már elfogadott idei évi költségvetésbe, ezért ezek a plusz támogatások nagyrészt (kb. 85%-ban) szabad forrásként fognak jelentkezni a város költségvetésében – mondta lapunknak Balogh László polgármester.

Ez újabb jelentős kormányzati segítséget jelent Nagykanizsa idei évi költségvetéséhez. Korábban szintén az idei évi költségvetéshez már érkezett 576 millió forint a megemelkedett energiaárak finanszírozására. Csak idén ezidáig 862 millió forint kormányzati támogatás érkezett a város költségvetéséhez.

– Mindezzel együtt az elmúlt évek során már több mint 2,8 milliárd forint kormányzati támogatás érkezett a város költségvetésének támogatására. Tehát a helyi baloldal valótlan állításaival szemben a jelenlegi kormányzat rendületlenül támogatja Nagykanizsát abban, hogy a megfelelő működés biztosított legyen – hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője.

z.t.