Zalakarosi Fürdő

2023. 12 01. 09:16

tovább olvasom...

Zalaegerszeg megint gazdagabb lett

2023. 12 01. 09:05

Varga Mihály: a magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett

Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Technológiai Park új épületének átadásán.

A magyar gazdaság a fejlesztések évtizedébe lépett; a gyártás és építés 2010-es években elért sikere után a következő évtized a fejlesztésekről szól – jelentetti ki a pénzügyminiszter a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs és Technológiai Park épületének átadó ünnepségén csütörtökön.

tovább olvasom...

Esküt tettek a választási bizottság tagjai

2023. 12 01. 08:38

Ülést tartott a Zala Vármegyei Közgyűlés

A november harmincadikán tartott közgyűlésen esküt tettek a választási bizottság tagjai. Jobbról középen dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

A november harmincadikán megtartott közgyűlésen a közmeghallgatást követően a testület az első napirend keretében megválasztotta a Zala Vármegyei Területi Választási Bizottságot, amelynek tagjai: dr. Ferenczi Csongor, dr. Szép Attila és dr. Tuboly János, valamint póttagjai: dr. Dániel Csaba és dr. Németh Tamás. A megválasztott bizottsági tagok a közgyűlés előtt le is tették választási esküjüket.

tovább olvasom...

Román betörőpárost fogtak el Zalában

2023. 11 30. 13:30

A zalai rendőrök tetten értek egy román állampolgárságú párt, amikor ismét betörtek egy keszthelyi telefonszaküzletbe.

tovább olvasom...

Az aranyember aranyköpései

2023. 11 30. 08:59

Surányi – elvtársaihoz hasonlóan – mindenhez (is) ért. Ő bizony nevelné, gatyába rázna a magyar társadalmat.
Fotó: MTI/Kovács Attila

A leharcolt politikai figurák ismételt színrelépése megerősíti az embert, a Jóisten mentse meg az ilyenektől ezt a sokat szenvedett nemzetet. Ez jutott eszembe minap, amikor a Telex Témában című műsorában Surányi György exjegybankelnök elemezte az ország gazdasági helyzetét. Megtudtuk, az infláció csökkenése nem a magyar kormány intézkedéseinek, hanem az EU szankcióinak köszönhető. Szerinte ugyanis az európai, illetve a G7-es szankciók működnek; ennek következménye, hogy a gáz- és a villamosenergia-árak a tavaly szeptemberi csúcsról egytizedükre csökkentek.

tovább olvasom...

Talán nem kellene ennyire sietni

2023. 11 30. 08:41

Lionel Messi: kétségtelenül zseniális labdarúgó…
Fotó: Getty Images

A FourFourTwo Lionel Messit nyilvánította a 21. század legjobb labdarúgójának. Azon túl, hogy a nemzetközi futballmagazin nem téved az argentin játékos zsenialitásában, még jövőbelátó is.

tovább olvasom...

Önerős beruházással bővítette autóipari kapacitásait a zalaegerszegi ZMT Hungary

2023. 11 30. 08:25

Önerős beruházással fejlesztettek.

Több mint 350 ezer eurós önerős beruházással bővítette autóipari gyártósorait a zalaegerszegi ZMT Hungary Kft., de már újabb gépsorok beállításait is tervezik –  mondta szerdán a helyszínen tartott avatáson a cég ügyvezetője.

tovább olvasom...

Újra a ringben

2023. 11 29. 15:15

Juhász Ferenc baloldali aktivista.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Juhász Péterről, a hajdani Együtt felekezet elnökéről legutóbb akkor hallottunk, amikor az elbukott 2018-as országgyűlési választás után (0,66 százalék) tarhálás keretében összekalapozta az államnak visszajáró 150 millió forintos kampánytámogatást.

tovább olvasom...

Bemutatták a palackok visszaváltására alkalmas automatákat

2023. 11 29. 08:25

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Pethő Zsolt vezérigazgató a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. palackok visszaváltására szolgáló automatáinak sajtóbemutatóján.

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya – mondta a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten.

tovább olvasom...

Zalából még elszökött, de Fejér vármegyében elkapták

2023. 11 28. 14:33

Emberölésért körözték a török terroristát

Emberölésért és fegyveres terrorszervezet tagjaként körözték a hatóságok azt a 23 éves török férfit, akit társával embercsempészként fogtak el Magyarországon – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

tovább olvasom...