Zalakarosi Fürdő

2024. 04 05. 12:00

tovább olvasom...

Dr. Tuzson Bence zalaegerszegi látogatása

2024. 04 05. 11:47

A tesztpályát is kipróbálta

Balról dr. Palkovics László, dr. Tuzson Bence és Balaicz Zoltán.
Fotó: zalaegerszeg.hu/Seres Péter

Zalaegerszegre látogatott április negyedikén dr. Tuzson Bence igazságügyi miniszter, akit a ZalaZone Járműipari Tesztpályán fogadott Balaicz Zoltán polgármester és dr. Palkovics László elnök-vezérigazgató. A miniszter a létesítmény megtekintése után tárgyalásokat folytatott az AVL kutató-fejlesztő központ, majd a Rheinmetall gyár vezetőivel.

tovább olvasom...

Muraszemenye után Zalaegerszegen

2024. 04 05. 10:39

A kormányhivatal munkatársai fogtak össze

Jobbról Németh Gábor önkormányzati képviselő, Zimborás Béla, Keszei Erika, Vigh László, dr. Sifter Rózsa, dr. Koczka Csaba, a Zalaegerszegi Járási Hivatal vezetője.

2024. április 4-én csütörtökön adtak át Zalaegerszegen a pózvai Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény lakói számára a színes papírokból, festékekből, ceruzákból és zsírkrétákból álló adományt. A rajzeszközök fedezetét a Zala Vármegyei Kormányhivatal munkatársai biztosították magánadományaikból.

tovább olvasom...

Az MSZP „árulója” látta a jövőt?

2024. 04 05. 09:05

Koltai Tibor meggondolta magát.

Zalaegerszegen a Fidesz-KDNP pártszövetség már bejelentette választási listáját. Meglepetés nincs, a polgármester-jelölt a jelenlegi városvezető, Balaicz Zoltán. A tizenkét egyéni választási körzetben ugyanazok indulnak, akik most is hivatalban vannak. A Mi Hazánk sem tétlenkedett, a párt listája ugyancsak teljes.

tovább olvasom...

Históriánk lova

2024. 04 05. 08:41

A kép illusztráció: szekelyhon.ro/Veres Nándor

Nem kell ahhoz lóbolondnak lenni (én az vagyok), hogy az ember beleszeressen a székely lóba. (A „székely” itt egy fajtát jelent, mint például a kisbéri vagy a lipicai.) Apró termetű, szeretni való lovacskát képzeljünk el, aki ugyanakkor szívós, fáradhatatlan és roppant kemény. Mindemellett végtelenül nyugodt, kezes, odaadó fajta, gyermekek oktatásához kiváló. Ahogyan mondani szokás, meglátni és megszeretni egy pillanat műve…

tovább olvasom...

Péntek esti Újpest-ZTE összecsapás

2024. 04 04. 10:33

A felvétel a 2022 november 9.-én lejátszott ZTE-Újpest (1-0) találkozón készült.
Fotó: www.egerszegihirek.hu

Hajrájához közeledik az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonja. A 27. forduló nyitómérkőzése az Újpest-ZTE összecsapás lesz április ötödikén, pénteken este 20 órai kezdettel.

tovább olvasom...

Jó ismerősük garázsát pakolták ki Lovásziban

2024. 04 04. 08:43

A lovászi lakosú, 29 éves és 22 éves férfiak – I. rendű és II. rendű vádlottak – 2022 decemberében egy helyi ismerősük házában jártak vendégségben, ahol a sértett körbe vezette őket, így a vádlottak láthatták, hogy a hogy a sértett a garázsában nagyobb mennyiségű műszaki cikket, gépeket és szerszámokat tart.

tovább olvasom...

Sok volt a csókos

2024. 04 04. 08:30

Nagy a városházi csapat, rengeteg a szakértő, a léhűtő meg a csókos.
Fotó: Facebook

Karácsony Gergely 2019-ben kelt ígérettérképének dzsungelében bolyongva nemcsak elképed a rászedett budapesti polgár – olykor harsányan fölnevet. Kínjában, persze.

tovább olvasom...

Cigaretta- és alkoholcsempészek buktak le Zalában

2024. 04 03. 10:35

A fotó illusztráció.

Alig néhány óra leforgása alatt két cigarettacsempészt fogtak el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zalában, az egyik autóban nagy mennyiségű alkoholt is találtak – tájékoztatta a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

A szalagkorlátnak ütközött az ittas hölgy

2024. 04 03. 09:33

A kiszakadt motor az úttesten maradt

A 32 éves horvát állampolgárságú nő 2023. augusztus 25-én, hajnali fél négykor az M7-es autópályán Nagykanizsa irányából Budapest felé vezette személygépkocsiját ittas állapotban, amikor a 202+050 km szelvénynél a leállósávon keresztül jobbra letért az úttestről, ahol először autója elejével a szalagkorlátnak, majd a beton vízelvezető árokban elhelyezett km szelvény táblának és egy SOS berendezésnek ütközött. A gépkocsi a szalagkorláton visszacsapódva a tetőlemezén csúszott a leállósávon és a külső forgalmi sávon át, és a belső forgalmi sávban állt meg. Az ütközések során pedig a személygépkocsi motorja kiszakadt és a külső forgalmi sávba esett, melynek egy személygépkocsi neki is ütközött. A vádlott nő könnyű sérüléseket is szenvedett a beleset során.

tovább olvasom...