A keszthelyi Major Veronika aranyérmes a riói sportlövő világkupán

2023. 09 18. 11:11

Major Veronika (középen) nagyszerű eredményt ért el.

Major Veronika aranyérmet nyert a 25 méter pisztoly versenyszámban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyének vasárnapi napján.

tovább olvasom...

Az e-on az egyik legjobb rezsicsökkentő?

2023. 09 18. 11:06

Az internethasználókra is gondolni kellene…

Nem először fordul elő, hogy áramszünet miatt munkanapokon a délelőtti és a koradélutáni órákban nincs internetkapcsolat szerkesztőségünkben. Nem nálunk szünetel az áramszolgáltatás, hanem az internetkapcsolatot biztosító Tarr Kft. bázisán.

tovább olvasom...

Davis Kupa-siker Keszthelyen

2023. 09 18. 09:51

A nagykanizsai Füle Mátyás is győzött

A győztes magyar csapat, Fajta Péter, Valkusz Máté, Marozsán Fábián, Nagy Zoltán szövetségi kapitány, Füle Mátyás és Piros Zsombor (b-j) a tenisz Davis Kupa Magyarország – Törökország osztályozó mérkőzései után a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban 2023. szeptember 16-án.

Az újonc Füle Mátyás megnyerte az utolsó, tét nélküli egyest, így a magyarok 4-0-ra legyőzték Törökországot a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján, és februárban selejtezőt játszhatnak a DK-döntőbe jutásért.

tovább olvasom...

A Momentum tovább rágja Lentiben a gumicsontot

2023. 09 18. 09:27

Ruzsics Milán és Tompos Márton (az előtérben) az utcafórumon.
Fotó: Zalatáj

Utcafórumot tartott Lentiben szeptember 15-én Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője és Ruzsics Milán, a párt Zala vármegyei elnöke a zajdai illegális és környezetszennyező gumilerakatról és a laktanya ügyeiről.

tovább olvasom...

Vesztegetés matt indult eljárás egy nagykanizsai pszichiáter és páciensei ellen

2023. 09 15. 14:12

„El akarták kerülni a nyilvánosságot”

Vesztegetés miatt indult eljárás több ember, köztük a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezetője ellen, aki budapesti közvetítőkön keresztül, jelentős összegekért kezelt privát betegeket a kórházban – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) pénteken a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Rekord nagyságú iparűzési adót várnak Zalaegerszegen

2023. 09 15. 13:23

Balaicz Zoltán elmondta, hogy közel 60 milliárd forintra nőtt a vármegyeszékhely idei költségvetésének kerete.

A város gazdasági fejlődését jól tükrözi, hogy idén minden korábbit meghaladó nagyságú, várhatóan 7 milliárd forint lesz a helyi iparűzési adóból származó bevétel Zalaegerszegen – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

tovább olvasom...

Egy sima, egy fordított

2023. 09 15. 12:54

Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyekért felelős tagja.
Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Pontus Lundahl

Ylva Johansson, az Európai Bizottság svéd belügyi biztosa szeret kötni, ismerői szerint régi hobbija a kézimunka. Szenvedélyéről minap a tévénézők is meggyőződhettek: miközben Ursula von der Leyen elnök Az unió helyzete című beszédét tartotta a parlamentben, Ylva asszony elmélyülten forgatta a kötőtűket a plenáris ülésterem bársonyszékében. Valami csíkos sálféleség készülhetett, bár az is lehet, hogy fuszekli vagy kesztyű a kisunokának. Skandináviában különösen hasznos az ilyesmi. (Máig előttem, ahogyan sok éve, még a Gyurcsány-korban Vadai Ágnes államtitkár asszony a plenáris ülés kellős közepén elővette kézitáskáját, kotorászott benne keveset, majd kihalászott egy szemcseppentő készséget, és ott azon melegében, rutinosan, ambuláns formában kezelni kezdte önmagát. A műtétet premier plánban láthatta a tévénéző. Talán a kettőslátását kezelte.)

tovább olvasom...

A sikeres életmentés után hazaérkeztek a magyar barlangi mentők Törökországból

2023. 09 15. 08:21

A Törökországban sikeres mentést végrehajtó magyar orvosokból és barlangi mentőkből álló csapat a fogadásukon a Liszt Ferenc-repülőtéren 2023. szeptember 15-én.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Hazaérkezett a törökországi barlangi mentésben résztvevő mentőcsapat, akiket szállító honvédségi repülőgép pénteken hajnalban landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A mentőcsapat fogadásánál jelen volt Lőrincz Gábor a honvédség szárazföldi parancsnokságának parancsnoka, aki gratulált a magyar mentőcsapat rendkívüli teljesítményéhez.

tovább olvasom...

211 milliárd forint zalai adóbefizetés

2023. 09 15. 07:58

A Zala Vármegyei Közgyűlés soros ülése

Dr. Kaszás Anita adott részletes tájékoztatót a szervezet zalai tevékenységéről.
Fotó: Zalatáj

Idei hetedik ülését tartotta 2023. szeptember 14-én, csütörtökön a Zala Vármegyei Közgyűlés.

tovább olvasom...

Magyarország a világ tíz legnagyobb vetőmag előállító országa között van

2023. 09 14. 14:05

Erős, nagy hagyományokkal rendelkező ágazat.

Magyarország a világ tíz legnagyobb vetőmag előállító országa között van – hangsúlyozta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Bayer Hungaria Kft. nagyigmándi vetőmagüzemének új automata csomagoló gépsorának csütörtöki átadóján.

tovább olvasom...