Ujhelyi, mint brüsszeli tudósító

2023. 07 03. 09:07

Az MSZP reménybeli megújítója – miután nem lesz jövőre EP-képviselő – új feladatot keres magának. Tudósítani szeretne Brüsszelből. Az első anyagát még Drágabolgárúr sem értékelte…
Fotó: MTI/Kovács Attila

„A magyar miniszterelnök tényleg elment a falig, de ott nem fordult meg ölelkezni, hanem jól beleverték a kobakját a brüsszeli betonba, meg is szédült tőle, azóta pedig csak árnyékbokszolva próbál pozíciót fogni” – írja Ujhelyi István független EP-képviselő a vasárnapi nyílt levelében. Szerinte a kormányfő elvesztette nagyjátékos-jellegét, és az uniótól kapott pofonok után elkezdett valahogy sodródni.

tovább olvasom...

Zsarol az ÉVE  Kanizsán, vagy csak egyezkedni akar?

2023. 07 03. 08:32

„Egyszer majd én is kérek valamit…”

Bajza u. 2., a társulás székhelye. Még…
Fotó: Facebook

A június 26.-án tartott közgyűlést követően fogalmazta meg gondolatait közösségi oldalán Balogh László, Nagykanizsa polgármestere. Tette ezt azután, hogy a többségben lévő ÉVE-frakció úgy döntött: kilép a térségi társulásból.

tovább olvasom...

Bordélyházat működtettek Keszthelyen

2023. 07 03. 08:11

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

Az 50 éves gyenesdiási férfi – I. rendű vádlott – 2007 óta bérelt egy keszthelyi ingatlant, ahol night club-ot üzemeltetett. A bárban táncoslányokat alkalmazott, akik a vendégek részére italt kínáltak, nekik táncoltak, illetve prostituáltként a vendégek rendelkezésére álltak, velük igény esetén pénzért szexuális cselekményt végeztek. Ehhez a vádlott az épületrész földszinti részén lévő 3 szobát biztosította.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: hova lett a pénz az uniós költségvetésből?

2023. 06 30. 10:59

„… majdnem minden európai uniós tagállam vezetőjének kinyílik a bicska a zsebében.”

Az Európai Bizottságnak nagyon súlyos kérdésekre kell válaszolnia az Európai Tanács ülésén: választ kell adnia arra, hogy hova lett a pénz az uniós költségvetésből, és ki felelős azért, hogy 2,5-3 év elteltével lényegében pénzügyileg a csőd szélére sodorták az Európai Uniót – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

tovább olvasom...

„Műtét” felforrósított kapával

2023. 06 30. 09:02

– avagy a gyűrűsi lólopás

Hogy mi lett a többi lóval? Homály fedi a történetet…
Fotó: Zalatáj

A Zalatáj számolt be annak idején arról, hogy az őshonos lovakból álló gyűrűsi ménesből több állat is eltűnt. Az akkori információk több ló ellopásáról szóltak. Ám a rendőrségi nyomozás során arra a megállapításra jutottak, hogy csak egyetlen lovat lovasított meg egy helybéli férfi.

tovább olvasom...

Egy szigorú prókátor „értékítélete”

2023. 06 30. 08:57

Hétpróbás zsiványok egész sorát próbálta kimosdatni a bíróság előtt prókátor uram.
Fotó: képernyőfotó

A távozó igazságügyi miniszter, Varga Judit munkásságát értékelte minap a Népszavában egyik hajdani elődje, Bárándy Péter. Aki némi kollegialitásra, visszafogott megítélésre számított utóbbi részéről, tévedett, a Medgyessy-kormány tárcavezetője alaposan leszólta Judit asszonyt.

tovább olvasom...

Jövőre 83 milliárd forint jut az önkormányzatok rezsitámogatására

2023. 06 30. 08:52

Balról Balaicz Zoltán, jobbról Balogh László, középen dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

A kormány jelentős támogatást nyújtott és nyújt ahhoz, hogy a rezsiár növekedése miatti terheket a települések kigazdálkodhassák, jövőre 83 milliárd forintot különített el az önkormányzatok rezsitámogatására – mondta Gulyás Gergely a Megyei Jogú Város Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön, Esztergomban.

tovább olvasom...

Egyházi és világi előadások a magyarföldi Fatemplom Fesztiválon

2023. 06 30. 08:14

A felvétel egy korábbi rendezvényen készült.

Háromnapos Fatemplom Fesztivált rendeznek július 14. és 16. között a Zala vármegyei Magyarföldön. Az ökumenikus templom felszentelésének évfordulóján szabadtéri koncertek, világi és egyházi előadások váltják egymást – jelentették be a Göcseji Falumúzeumban tartott programismertető sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Elfogtak egy nagykanizsai férfit, aki erőszakoskodott egy fiatal lánnyal

2023. 06 30. 08:03

A nagykanizsai rendőrök néhány órán belül elfogták a férfit.

Kényszerítés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 21 éves férfi ellen, aki erőszakoskodott egy fiatal lánnyal Nagykanizsán – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu-n.

tovább olvasom...

Felgyújtotta a társasházat az egyik lakó Keszthelyen

2023. 06 29. 10:39

A Zala Vármegyei Főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza. A kár 170 millió forint.
Fotó: Zalatáj

Egy keszthelyi nő tavaly nyáron a lakhelyéül szolgáló társasházi lakásának hálószobájában öngyújtóval felgyújtotta az ágyneműjét, amitől a szoba berendezési tárgyai is lángra kaptak, majd a tűz az épületre átterjedve az ott lakók életét és testi épségét veszélyeztette, valamint 170 milló forint kárt okozott.

tovább olvasom...