Már csak az öregfiúknál tervez újabb meccset a ZTE bajnokcsapatának kapusa

2023. 05 23. 13:20

Jelenleg Turi Géza a világ legidősebb aktív futballistája az élvonalban.
Fotó: Ziccer

Jó érzéssel töltötte el, hogy 49 évesen bajnoki mérkőzésen védett, ám újabb szereplésekkel már nem számol a felnőtt csapatban Turi Géza, a feröeri bajnoki címvédő KÍ Klaksvík labdarúgócsapatának kapusedzője.

tovább olvasom...

Huhogók

2023. 05 23. 08:55

Cseh Katalin, a Momentum képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A pénzromlásért a Fidesz a felelős, írja Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője. „Ők azok, akik képtelenek hazahozni az uniós pénzeket – magyarázza. – Ők szervezik a gazdaságpolitikát, amely szerint minden rendben van. Szerintem nincs minden rendben.”

tovább olvasom...

Lövöldözőt fogtak el Zalaegerszegen

2023. 05 23. 08:16

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták.
Fotó: Zalatáj

Gáz-riasztó fegyverrel lövöldöző férfit fogtak el a rendőrök Zalaegerszegen – tájékoztatta a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

tovább olvasom...

Törvényjavaslat a földadó kivetése ellen

2023. 05 22. 09:32

Zala vármegyében jelenleg három településen van érvényben

Nagy István agrárminiszter beszédet mond a Hársfamajori öntözési közösség öntözőtelepének átadásán a Gyõr-Moson-Sopron vármegyei Újrónafőn 2023. május 18-án.
Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Benyújtották a parlamentnek a törvényjavaslatot, amely megtiltja a földadó kivetését a polgármestereknek, helyi önkormányzatoknak – jelentette be Nagy István agrárminiszter Gödöllőn, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlésén.

tovább olvasom...

Rácsos kongresszust rendezett a Momentum

2023. 05 22. 09:22

Guy Verhofstadt liberális EP-képviselő „feltüzelő beszédet mondott” a Momentum által szervezett konferencián Budapesten 2023. május 19-én.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A budavári karmelitamatinék mellett rendezvényszervezésre is jut ideje a Momentumnak. A Holnap Magyarországa konferenciák sorozat múlt pénteki eseményére azt a Guy Verhofstadt belga EP-képviselőt is meghívták, aki jövőre már nem kíván indulni az uniós voksoláson – csak nem az Európai Parlamentet megrázó korrupciós botrány miatt? (Gondolom, ezt is megkérdezték volna a jobboldali újságírók, csakhogy őket nem engedték be az eseményre; a kordonokra – és a sajtószabadságra – oly érzékeny Momentum szervezői rácsokkal kerítették körbe a konferencia helyszínét.)

tovább olvasom...

Befejeződött a nyomozás a gyűrűsi lólopás ügyében

2023. 05 19. 11:42

A rendőrségi nyomozás szerint egy lovat loptak el a ménesből.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást egy 26 éves gyűrűsi férfival szemben.

tovább olvasom...

Furgonba zsúfolva szállították a migránsokat

2023. 05 19. 11:21

Vádat emelt az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A Nagykanizsai Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy horvát és két román állampolgár férfivel szemben, akik tavaly nyáron egy átalakított furgonnal akartak külföldi állampolgárokat átcsempészni Magyarországon keresztül.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen a helyi járatokon is utazhatnak az ország- és vármegyebérletek tulajdonosai

2023. 05 19. 08:41

Balaicz Zoltán és Nagy Bálint tartott sajtótájékoztatót.
Fotó: Balaicz Zoltán FB-oldala

Zalaegerszegen a helyi járatú autóbuszokon is utazhatnak a jövő hónaptól az ország- és vármegyebérlettel rendelkezők – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

tovább olvasom...

„Az ukrajnai háború és a demográfiai válság is fenyegeti Európát”

2023. 05 19. 08:21

Novák Katalin felszólalása a New York-i konferencián

Novák Katalin felszólalása az ENSZ-konferencián.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

„A közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában dúló háború ránk is hatással van, és olyan demográfiai visszaeséssel és kihívásokkal szembesülünk, amelyekkel még korábban soha” – mondta Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön az ENSZ katasztrófák kockázatainak csökkentésére és az ellenállóképesség növelésére létrehozott Sendai Keretszerződés kapcsán tartott New York-i konferenciáján.

tovább olvasom...

TeSzedd Külsősárdon

2023. 05 19. 08:05

A TeSzedd néhány résztvevője Külsősárdon.

Külsősárdon is meghirdették a TeSzedd! hulladékgyűjtő akciót, ahogy az elmúlt években is. A falu lakói szívesen csatlakoznak vesznek részt a környezet szépítésben – számolt be az eseményről Gasparics Győző polgármester.

tovább olvasom...