Az új Orbán-kormány

2022. 05 25. 09:46

Orbán Viktor kormányfő; miniszterek: Semjén Zsoltot általános miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős tárca nélküli miniszter; Nagy István agrárminiszter; Pintér Sándor belügyminiszter; Lázár János építési és beruházási miniszter; Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter; Varga Judit igazságügyi miniszter; Csák János kulturális és innovációs miniszter; Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter; Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter; Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter; Varga Mihály pénzügyminiszter; Palkovics László technológiai és ipari miniszter; Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter; Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter

tovább olvasom...

Sajtóközlemény

2022. 05 25. 09:24

tovább olvasom...

Háborús veszélyhelyzetet hirdetett a kormány

2022. 05 25. 08:29

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond, miután ötödik kormányának tagjai esküt tettek az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Mögötte Kövér László házelnök.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

tovább olvasom...

„Most igazán belevaló kormány kell!”

2022. 05 25. 08:15

Orbán Viktor (b8) ötödik kormányának tagjai, miután átvették kinevezési okmányukat Novák Katalin köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2022. május 24-én. Balról jobbra Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Lázár János építési és beruházási miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy István agrárminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes, a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Most igazán belevaló kormány kell, amely felelős, egyesíti az országot és kellő erőt mutat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés keddi ülésén.

tovább olvasom...

Bizonyítottság hiányában mentették fel…

2022. 05 24. 10:58

Kábítószer-kereskedelemmel vádolták a zalai férfit

A bíróság álláspontja szerint nem volt egyértelműen megállapítható, hogy a vádlott adott megbízást a drog beszerzésére.
Fotó: Zalatáj

Bizonyítottság hiánya miatt mentett fel a Zalaegerszegi Törvényszék egy zalai férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy megbízottjai nagy mennyiségű kábítószert hoztak volna be Hollandiából – tájékoztatta a törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Boney M.

2022. 05 24. 10:14

tovább olvasom...

Egy birodalom születése

2022. 05 24. 09:57

A 2008-2009-es gazdasági világválság az Egyesült Államokból indult. A Fed (az USA központi banki rendszere) épülete Washingtonban.
Fotó: wikipedia

 A történelem során több alkalommal létesültek birodalmak. A birodalmak közös jellemzője, hogy egy gazdaságilag erős, céltudatos vezetéssel rendelkező nép nyers katonai erővel rendelkezése alá von más népeket. Így volt ez Attila hun birodalma esetében, ugyanúgy, a mongolok vagy a rómaiak birodalmában. A hódítások célja pótlólagos erőforrások és jövedelmek megszerzése a birodalom uralkodó rétegei számára.

tovább olvasom...

Nem unják

2022. 05 24. 09:04

Bojár Gáborék nem tanulnak a választási kudarcból.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre, nyilatkozta Bojár Gábor liberális megmondóember minap a Hírklikknek. Csak a szokásos.

tovább olvasom...

Manninger Jenő a polgármester-jelölt Keszthelyen

2022. 05 23. 16:43

Bánhegyi Renáta és Kovács Viktória képviselőjelöltek

Manninger Jenőt és Bánhegyi Renátát a Fidesz-KDNP támogatja.

Június 26-án, vasárnap időközi önkormányzati voksolásra kerül sor Keszthelyen. Ekkor választják meg a város új polgármesterét, az április harmadikán országgyűlési képviselői mandátumot szerzett Nagy Bálint utódját.

tovább olvasom...

Magyarnak lenni jó!

2022. 05 23. 10:22

Olyan, mint az anyajegy, letörölhetetlen

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének ünnepélyes átadásán.

„Magyarnak lenni jó, a magyarság „egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.

tovább olvasom...