Lemondott a hottói polgármester

2021. 09 21. 08:45

Nem indokolta döntését

Balról Vincze Ferenc, mellette Halász Ernő István alpolgármester, aki az új polgármester megválasztásáig irányítja a falut.
Fotó: Zalatáj

A hottói önkormányzat hivatalos oldalán olvasható az a tájékoztatás, hogy a község polgármestere, Vincze Ferenc 2021. augusztus 31. napi hatállyal lemondott tisztségéről.

tovább olvasom...

Koltai Tibor újra színre lép (5.)

2021. 09 21. 07:57

„Karácsony úgy tudja, hogy nem ő, hanem Dobrev lesz a jelölt”

Koltai Tibor: – Még párton belül is irigykednek egymásra anyagilag.
Fotó: Zalatáj

Folytatjuk beszélgetésünket Koltai Tiborral, aki független jelöltként indul Zala megye 1. számú választókerületében a 2022-es országgyűlési választáson.

tovább olvasom...

Miért akarnak Európai Egyesült Államokat?

2021. 09 20. 10:48

Globalista véghajrá az európai nemzet­államok felszámolására

Raffay Ernő tényfeltárása a hazaárulásig terjedő aknamunkát mutatja be.
Fotó: Facebook

Társadalomkutatóként, tanárként, közszereplőként, ha csak leszorították pályájáról, szinte jól járt. Hazánkban ez a „gondolati és véleménynyilvánítási szabadság” szinte napjainkig hajszálra így működött, mint az atlanti térség más orszá­gai­ban. Az összeesküvés-elméletinek titulált könyvek legfeljebb magánkiadásban jelentek meg, olyan filmek sem készülhettek, amelyek a legcsekélyebb mértékben is sugározták történelmünk háttér-meghatározottságát.

tovább olvasom...

Álmodik a (politikai) nyomor

2021. 09 20. 09:28

Egyedül az önbizalom nem hiányzik Karácsony Gergelyből.
Fotó: mindenszo.hu

Megjelent Budapest virtuális főpolgármesterének újabb óriásplakátja.

tovább olvasom...

A megye büszkeségeit díjazták

2021. 09 20. 09:09

Ünnepi közgyűlés Zalaegerszegen

A díjazottak vezető közéleti személyiségek társaságában. Első sor, balról: Németh Lajos, dr. Novák Anett, Szántó Kata, Kovácsné Kővágó Anna, Novák Katalin, dr. Ádám Veronika, Dömötörfi Lívia, Molnár Zoltánné, Tencz Károly. Hátsó sor, balról: Vigh László, Ekler Gergely, Cseresnyés Péter, dr. Kvarda Attila, dr. Pál Attila, Vizi E. Szilveszter, dr. Sifter Rózsa, Balaicz Zoltán és Rigó Csaba Balázs.
Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Szeptember 18-án, szombaton a Megyeháza Deák-termében került sor a Zala Megyei Közgyűlés ünnepi ülésére. A rendezvényen részt vett Novák Katalin Családokért felelős tárca nélküli miniszter, dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja, Cseresnyés Péter államtitkár, miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Ekler Gergely, a Miniszterelnökség stratégiai és koordinációs ügyekért felelős államtitkára, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg, Balogh László Nagykanizsa polgármestere, Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, továbbá számos zalai település polgármestere, a megye közéleti személyiségei, díszpolgárai.

tovább olvasom...

A védelmi ipar szakképzési hátterét teremtik meg Zalaegerszegen

2021. 09 17. 11:59

Tanévnyitó 2021. szeptember elsején a Ganz Ábrahám Technikumban. 6,5 milliárd forintos korszerűsítés kezdődik.

A védelmi ipari szakképzés infrastrukturális feltételeit teremti meg a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Technikumának több mint 6,5 milliárd forintból megvalósuló teljes körű korszerűsítése – közölte Palkovics László pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Az én műemlékem

2021. 09 17. 09:40

Pályázatot hirdetett a Zala Megyei Kormányhivatal

Immár nyolcadik alkalommal hirdette meg pályázatát a Zala Megyei Kormányhivatal.
Fotó: Gergály Renáta

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Zala Megyei Kormányhivatal ismét meghirdette az épített környezetünk kiemelkedő elemeinek bemutatását célzó rajz és fotó pályázatát iskolások számára.

tovább olvasom...

Tovább csökkent a bűncselekmények és balesetek száma Zalában

2021. 09 17. 09:03

Vereckei Csaba kedvező adatokról számolt be.

A Zala Megyei Közgyűlés a veszélyhelyzetre irányadó jogszabályok következtében egy év elteltével tarthatott ismét rendes ülést szeptember 16-án. Dr. Pál Attila elnöki beszámolóját követően a testület személyi kérdésben hozott döntésével a Zala Megyei Közgyűlés Nemzetiségi Bizottságába az év során elhunyt Dalnoki Szilárd (Momentum) képviselő helyére lépett párttársát, Elekes István képviselőt bizottsági tagnak megválasztotta, aki az ülés elején letette képviselői esküjét.

tovább olvasom...

Ferenc pápa hazánkban tett látogatásáról is beszélt

2021. 09 16. 08:23

„Megérintett a magyarok ökumenikus szellemisége, családvédelme és környezettudatossága”

Fotók: MTI

A magyarok „számos értékéről” beszélt Ferenc pápa a Szlovákiából a Vatikánba tartó repülőúton az őt kísérő újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetésen, melyen beszámolt a budapesti találkozókról, hangsúlyozta az oltakozás fontosságát, és érintette az egyház álláspontját is a melegházasságokról.

tovább olvasom...

Halálra gázoltak egy gyalogost Zalaszentgróton

2021. 09 15. 13:05

Fotók: MTI/Varga György

Két autónak is nekiütközött és egy gyalogost is elgázolt járművével egy autós kedd délután Zalaszentgróton. A balesetben a gyalogos életét vesztette – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

tovább olvasom...