A lelkünknek is kell a kárpótlás

2022. 08 15. 08:16

Mária országa, avagy a kereszténységhez hűséggel ragaszkodó Magyarország

István király Szűz Mária oltalmába ajánlotta az országot.

Vajon számontartja-e még az elistentelenedett világ, kivált Európa, hogy a katolikus egyház ma, augusztus 15-én Szűz Mária halálára és mennybevitelére emlékezik? Nem vagyok biztos benne. Nekünk, hívő magyaroknak viszont kettős okunk is van emlékezni e napon, hiszen első uralkodónk halála (1038) is erre a napra esett, s ő, István király ekkor ajánlotta fel országát Szűz Mária oltalmába. E naptól lettünk Regnum Marianum, Mária országa. Égi pártfogónk lassan évezrede óvja e reá bízott, csöppnyi hazát ebben a hitét, keresztjét, önazonosságát veszített, kacifántos világban.

tovább olvasom...

Forgalomkorlátozás Zalaegerszegen

2022. 08 12. 08:08

Az ivóvíz-hálózatot korszerűsítik.
Fotó: Zalatáj

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Zalaegerszegen, az Ady utcában zajló ivóvíz-rekonstrukciós munkák miatt forgalomkorlátozás várható a Kisfaludy S. utca és Ady E. utca kereszteződésében.

tovább olvasom...

Putyin, netán Gyurcsány?

2022. 08 11. 09:15

Vajon ki utasította a MOL-t?

Azért a szlovákoktól és a csehektől egy köszönöm jól esne. Nem rossz dolog mindig valaki háta mögé bújni…
Fotó: archív

A Molnak köszönhetően újraindult a Barátság vezeték.

tovább olvasom...

Klára, a szamaritánus nővér…

2022. 08 11. 09:04

Gyurcsányné „szívszorító” történetei

„Készülnek, Klárika? Mi is, mert a rendszerváltás csak félig sikerült.”
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktorék közönyösen nézik, hogy még sosem ért ennyire keveset a nyugdíjasok pénze, írja a közösségi oldalán Dobrev Klára, Brüsszelbe delegált szamaritánus nővér. „Nemcsak a tisztességes orvosi ellátás hiá­nya és az egyre növekvő rezsi miatt szenvednek, hanem azért is, mert a napi bevásárlás a létfenntartásért folytatott küzdelemmé vált.”

tovább olvasom...

Sajtóközlemény - Nova Község Önkormányzata

2022. 08 10. 10:11

tovább olvasom...

„Orbán inkább nyaral!”

2022. 08 10. 10:04

Kabul Rózsája országmentő szerepben

Az ember lassan már sajnálni kezdi a haragos delnőt.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Nulla fideszes képviselő jött be a parlament rendkívüli ülésére az elmúlt harminc év legnagyobb válsága közepén” – kesereg közösségi oldalán Szabó Tímea, alias Kabul. A párbeszédes honanyát legjobban az háborítja fel, hogy Orbán Viktor ráadásul elment nyaralni. Volt képe nyaralni menni! (Ráadásul a horvát tengerpartra utazott, ahol már le is fotózták egy virágos ingben. Ész megáll!) „A Párbeszéd és az ellenzék viszont itt van – nyugtat meg Tímea asszony –, mi benyújtottuk ezeket a problémákat megoldó javaslatainkat.” Azt elfelejtette hozzátenni, az ellenzékiek közül sem volt ott mindenki, a hangadók némelyike is otthon maradt: Gyurcsány, Jakab, Tordai… Magam hajlok arra, amit az egyik kommentelő ír: „Azért találták ki ezt az ülést, mert a hídfoglalások a visszájára fordultak, a kormánybuktatónak szánt hőbörgések meg szimpla kabarévá lettek.” „Orbán inkább nyaral! – süvíti a haragos delnő.

tovább olvasom...

Sajtóközlemény - Lenti Város Önkormányzata

2022. 08 10. 09:57

tovább olvasom...

A henyehegyi búcsúi szentmise

2022. 08 05. 10:13

Államalapító királyunkra emlékezünk

Hagyomány az István-napi, búcsúi szentmise.

Bár korábban egy-két alkalommal eltértek az eredeti időponttól, de már tavaly is a megszokott, délelőtt 11 órai kezdettel került sor a Henyehegyen található Szent István király kápolnánál az ünnepi tábori szentmisére.

tovább olvasom...

Össze kell fogni!

2022. 08 05. 09:57

Orbán Viktor üzenete az amerikai konzervatívoknak

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján.

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert “mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban, nyitóbeszédet tartva az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en.

tovább olvasom...

Az amerikai demokrácia menüje

2022. 08 05. 08:38

– avagy milyen a „civilizált” aljasság?

Nancy Pelosi Kínát hergeli, a férje részegen, bekábítószerezve karambolozik.
Fotó: AFP

Az Amerikai Egyesült Államoknak, vagy inkább a háttérhatalomnak Ukrajna az előétel, amit saját maga tálal fel egy Zelenszkij nevezetű botcsinálta pincér. Ukrajnában elnöknek hívják.

tovább olvasom...