Tényleg a Biden-adminisztráció tette ezt?

2022. 09 28. 13:08

Tucker Carlson az Északi Áramlatot ért támadásról

Tucker Carlson és a vezetékek ábrája.
Kép: Twitter

A Fox News műsorvezető-szerkesztője szerint elképzelhetetlen, hogy Putyin felelős a gázszivárgásért, azonban Joe Biden már februárban ígéretet tett arra, hogy kiiktatják a gázvezetékeket.

tovább olvasom...

Fontos bejelentést tett Balaicz Zoltán

2022. 09 28. 11:47

Balaicz Zoltán: – A döntést a közgyűlés hozza meg október 20-án.

A Zalavíz Zrt. jövőjével kapcsolatos írást jelentetett meg Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere közösségi oldalán.

tovább olvasom...

A túlnyomó többség az Oroszországhoz csatlakozásra szavazott

2022. 09 28. 11:01

Az érintett területek.
Kép: Maszol

Az ukrajnai Zaporizzsja megye orosz megszállás alá került részén a szavazók 93,11 százaléka, a szakadár Luhanszki Népköztársaságban 98,42 százaléka, a Donyecki Népköztársaságban a 99,23 százaléka, Herszon megyében pedig 87,05 százaléka szavazott az Oroszországhoz való csatlakozásra a szeptember 23. és 27. között megtartott népszavazáson.

tovább olvasom...

Orbán volt az ármány

2022. 09 28. 09:38

Ráadásul arra is vetemedtek, hogy egymás mellé ültek egy lépcsőn…
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ahogyan várható volt, harsány jajveszékelés kíséri Nyugat-Európában az olasz jobboldal választási győzelmét. A The Guardian szerzője, Roberto Saviano például odáig ment, hogy a minap kerek perec lefasisztázta Giorgia Melonit, a kormányfői poszt várományosát, amiért a politikus asszony az „Isten, haza, család” jelszóval kampányolt. Ez ugyanis állítólag Mussolini korában is közkeletű hívó szó volt. (Azért én erősen kétlem, hogy e szavak a fasizmus ismérvei lennének…)

tovább olvasom...

Zalában buktak le

2022. 09 28. 09:27

Kamionról lopott okostévéket egy román bűnszervezet

Erőszakkal elkövetett lopás büntette miatt emeltek vádat.
Fotó: Zalatáj

Magyarországon fosztott ki egy Szlovákiából Olaszországba okostévéket szállító kamiont egy öttagú román bűnszervezet, amelynek tagjai ellen most emeltek vádat – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

tovább olvasom...

Egy régi mutatványos

2022. 09 28. 09:11

Egy ízben a lónak a vesszejét ajánlotta a T. Ház figyelmébe.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Közösségi oldalán hívta harcba híveit minap Hadházy Ákos lódoktor és ellenzéki mutatványos: „Csak egy dolognak van értelme – tájékoztatott az illegalitásba vonult honatya –, visszafoglalni az állami tévét és rádiót a köz szolgálatára. Minden más csak árnyékboksz, pótcselekvés, alibizés.” Persze kapta is nyomban a hozzászólásokat: „De hiszen a köztévét meg a közrádiót állítólag a kutya sem nézi, hallgatja…”, „Minek elfoglalni? Állandóan hívnak titeket a stúdióba, de sosem mentek…” Más Petőfi-idézettel reagált: „Foglalod a k…rvanyádat!”

tovább olvasom...

A hazájában „kevésbé látható” Rutte is aggódik

2022. 09 28. 08:37

A holland kormányfővel bővült az olaszországi demokráciát siratók köre

Mark Rutte holland miniszterelnökkel (balról) bővült az Olaszországért aggódók nyugat-európaiak klubja. Élisabeth Borne francia miniszterelnök (középen) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (jobbról) már korábban bejelentette, hogy nagyon odafigyelnek Taljánországra a választási eredmények miatt.

Az olaszországi választási eredmények aggodalomra adnak okot – jelentette ki Mark Rutte holland kormányfő az Op1 tévé egyik műsorában.

tovább olvasom...

Csaknem tizennégy kilométer szennyvíz- és ivóvízvezeték újul meg Zalaegerszegen

2022. 09 28. 08:27

Mintegy 1,7 milliárd forintos beruházás a zalai megyeszékhelyen – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Mintegy 1,7 milliárd forintos beruházással összesen csaknem 14 kilométernyi szennyvíz- és ivóvízvezeték újul meg Zalaegerszegen, a rekonstrukcióval közel 60 millió forint működési költséget takarítanak meg.

tovább olvasom...

A lélek magyar formái – könyvbemutató Nagykanizsán

2022. 09 28. 08:17

A díszdobozos kiadvánnyal (balról) Miklósvölgyi János, Rajnai Miklós, Bertalan Péter, Pap Gábor és Szántai Lajos.

Nagykanizsán, a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyemeten került sor Pap Gábor művészettörténész A lélek magyar formái – műveltségünk hat alappillérre című könyvsorozata díszdobozos kiadásának bemutatójára.

tovább olvasom...

Együtt kukkol a francia miniszterelnök Ursula asszonnyal

2022. 09 27. 11:37

Franciaország figyelni fogja az emberi jogok és az abortuszhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban

Giorgia Meloni sajtótájékoztatója a választások után.
Fotó: Anadolu Agency Via Afp/2022 Anadolu Agency/Riccardo De Luca

Franciaország figyelni fogja az emberi jogok és a terhesség-megszakításhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban – mondta hétfőn Élisabeth Borne francia miniszterelnök az előrehozott olasz parlamenti választások eredményével kapcsolatban.

tovább olvasom...