Európai nagycsaládos konferencia Keszthelyen

2021. 07 09. 13:50

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (b), Varga Judit igazságügyi miniszter (j4), Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő (j3), Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (j2) és Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) polgármester (j) az egyesület és az Európai Nagycsaládos Szervezetek Szövetsége keszthelyi konferenciájának megnyitója előtt 2021. július 9-én. (A fotó rákattintva nagyítható.)
Fotó: MTI/Varga György

A családok gyarapodása nélkül nem képzelhető el fenntartható fejlődés – jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Keszthelyen a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a European Large Families Confederation szervezésében rendezett X. európai nagycsaládos konferencián tartott előadásában.

tovább olvasom...

Továbbra is biztosított a traumatológiai ellátás a Zala megyei betegek számára

2021. 07 09. 13:23

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közleménye a traumatológiai ellátásról

A kórház menedzsmentje a lehető legrövidebb időn belül újjászervezi a Traumatológiai Osztály működését.

Az elmúlt időszakban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjak mértékével. Intézményünk a megegyezés érdekében az ügyeleti díjakat jelentősen megemelte. A felmondás alatt álló traumatológusok ennek ellenére újabb követelésekkel álltak elő. Intézményünk megvizsgálta ezeket a követeléseket és kórházunk menedzsmentje a megegyezés reményében az elmúlt napokban lefolytatta utolsó tárgyalását az érintett orvosokkal.

tovább olvasom...

Halálos baleset Zalában

2021. 07 09. 11:56


Meghalt egy férfi, aki autójával árokba csapódott péntek reggel Misefa határában – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 07 09. 11:27

Üzenet egykori iskolavárosomnak (1.)

 

A Winkler Lajos Vegyipari Technikum 1.d. osztálya iskolai kiránduláson. A nagykanizsai diákévekre szívesen emlékszem vissza (a fotók rákattintva nagyíthatók).
Fotó: archív


Vajon hol van már Kanizsa egykori patinája, az egykor polgári értékekkel bőven megáldott város varázsa? Hogy alakulhatott ki a jelenlegi helyzet, ami méltatlan a település múltjához, történelméhez? A visszaemlékezés szubjektív, de őszinte. S nem is lehetne más, hiszen egy boldog időszak krónikája. Arról az időszakról szól, amikor e sorok szerzője ennek a városnak a diákja volt.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg újabb ékessége lesz

2021. 07 09. 10:58

Jó ütemben épül az uszoda

A fotók rákattintva nagyíthatók.

Minap sajtóbejárás keretében tekinthették meg az újságírók Zalaegerszeg egyik nagyberuházásának munkálatait, ahol Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, s a kivitelező cég képviselője adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről.
Az építkezés az év végére befejeződik, januárban indul a próbaüzem, tavasszal már igénybe vehetik a zalaegerszegiek és a környező települések polgárai.

tovább olvasom...

Pénzmosás gyanúja miatt több mint 160 millió forintot foglaltak le a zalai rendőrök

2021. 07 09. 10:37


Több mint 160 millió forintot foglaltak le a zalai rendőrök és két embert őrizetbe vettek különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás megalapozott gyanúja miatt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Épül a bringapark Zalaegerszegen

2021. 07 09. 10:25

A leendő helyszín…

Sajtótájékoztatón mutatták be a 80 százalékos készültségi fokon álló Alsóerdei Sport- és Élménypark mellett épülő új bringaparkot. A tájékoztatón részt vett Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Szilasi Gábor önkormányzati képviselő, valamint Szabó Zoltán, a szakmai megvalósító Zöld Irány Egyesület elnöke, a Magyar Kerékpáros Szövetség alelnöke.

tovább olvasom...

Költöznek a zalaszentgróti szegregátumból

2021. 07 09. 09:24

500 ezer forint vissza nem térítendő támogatás a lakóknak

A Gyár utca 57-es számú ingatlan.

A Zalatáj korábban több alkalommal is foglalkozott a zalaszentgróti Gyár utcában található ingatlanok, úgynevezett szegregátumok sorsával (az írások mostani cikkünk alatt találhatók – a szerk.). Pályázatokon 200 millió forintot céloztak meg a rekonstrukcióra, ezzel szemben 140 millió forintot kaptak. Mivel ez nem lett volna elég a pályázatban előírt tartalmú felújításra, az önkormányzat lemondott a támogatásról. Az indokok között szerepelt, hogy a pályázatban szereplő megoldástól eltérő megvalósításra nem volt lehetőségük.

tovább olvasom...

Újabb ingatlanvásárlási-visszavásárlási ügy Zalaszentgróton

2021. 07 09. 08:37

Meghosszabbították a határidőt 2023 június 30-ig

A zalaszentgróti képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg a határidő meghosszabbítását.
Fotó: Zalatáj

Még mindig téma Zalaszentgróton a helyi önkormányzat és a Két Tarbuza Kft. közötti ingatlanvásárlási-visszavásárlási ügy, amit azóta jogi útra terelt a város. (Ezzel kapcsolatos írásaink jelen cikkünk alatt találhatók – a szerk.) A képviselettel a Dr. Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Irodát bízta meg az önkormányzat, noha az apparátusban négy jogi végzettséggel rendelkező munkatárs is található.

tovább olvasom...

Jó ütemben épül az Alsóerdei Sport és Élménypark Zalaegerszegen

2021. 07 08. 08:52

Fotók: Seres Péter/Facebook

Sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást (első képen) Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Gecse Péter alpolgármester, valamint Orosz Ferencné és Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselői (Galbavy Zoltán és Bognár Ákos munkájuk miatt nem tudtak jelen lenni) az 5,2 milliárd forintos támogatással, a Modern Városok Program keretében épülő Alsóerdei Sport- és Élménypark munkálatairól. A beruházás készültségi foka 80 százalékos, a műszaki átadás 2022. januárjában lesz, a próbaüzem utáni használatba adás pedig 2022. tavaszán várható.

tovább olvasom...