Éljen a magyar szabadság!

2022. 03 09. 14:47

tovább olvasom...

Tisztázatlan eredetigazolású faanyagot találtak Zala megyében

2022. 03 09. 12:06

65 m3 eredetigazolás nélküli faanyagot vettek zár alá.
Fotó: Nébih honlapja

Tisztázatlan eredetigazolású faanyagot, valamint túlterhelt, vagy közúti szállításra alkalmatlan járműveket találtak a tűzifa vásárlási és szállítási szabályainak ellenőrzésekor Zala megyében – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

tovább olvasom...

Zalaegerszegen a Bosch

2022. 03 09. 11:49

Tízmillió eurós kutatás-fejlesztési programot valósítanak meg

A jövő autóipari technológiáit fejlesztik és tesztelik majd.
Fotó: Origo

Csaknem 10 millió euró ráfordítással új kutatás-fejlesztési lokációt hoz létre Zalaegerszegen a magyarországi Bosch csoport – közölték március 8-án az MTI-vel.

tovább olvasom...

Sajtóbejárás az Alsóerdei Sport- és Élményparkban

2022. 03 09. 11:08

Gecse Péter alpolgármester (b2) és Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára (j), az Alsóerdei Sport- és Élménypark sajtóbejárásán.

Erős vidék nélkül nincs erős gazdaság, ezt támogatja a kormányzat egyik legsikeresebb programja, a Modern városok program (MVP), amelynek keretében mintegy 4000 milliárd forint fejlesztés valósul meg a megyei jogú városokban – közölte a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára március 8-án Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Orosz-rulett Oroszországgal

2022. 03 09. 08:58

– avagy Srebrenica üzenete

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a barabási művelődési házban kialakított segítségponton.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem tudom, hogy emlékszik-e valaki Brüsszelben, Berlinben, Hágában, vagy éppen Washingtonban az 1992-es srebrenicai etnikai tisztogatásra, a második világháború utáni legvéresebb tömeggyilkosságra. Mindez többszáz fős felfegyverzett holland haderő szeme láttára történt a kelet-boszniai konfliktus idején. Védtelen gyermeket, nőket, időseket öltek meg. Brutális, kegyetlen módon.

tovább olvasom...

Az Egységben Magyarországért toborzóirodájában

2022. 03 08. 10:28

MZP egyik víziója, amit már akkor megcáfolt, amikor még ki sem mondta…
Kép: badog.blogstar.hu

Márki-Zay Péter öt(vörös)csillagos tábornok lelkesítő hangú felhívására egymásnak adják a kilincset az Egységben Magyarországért (Demokratikus Koalíció, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd, Mindenki Magyarországa Mozgalom) toborzóirodájában.

tovább olvasom...

Küldjünk katonákat és fegyvereket Ukrajnába?

2022. 03 08. 10:10

Ellenzéki zalai képviselőjelölteket kérdeztünk

Első kérdésünkre csak Horváth Jácint válaszolt. Teljes egyetértésben van Márki-Zay Péterrel.

Miután Márki-Zay Péter, a „demokratikus” ellenzék miniszterelnök-jelöltje korábban kijelentette, hogy ők képviselik a kommunistákat és a fasisztákat is, megkérdeztük az ellenzéki összefogás zalai képviselőjelöltjeitől, hogy mi a véleményük erről nekik. A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd, s a Mindenki Magyarországa Mozgalom alkotta összefogás politikusainak tettük fel a kérdést.

tovább olvasom...

„Újra élet költözött a falvakba”

2022. 03 07. 12:30

Beszélgetés Vigh László országgyűlési képviselővel (1.)

Vigh László szerint az elmúlt időszakot joggal nevezhetjük a kistelepülések aranykorának.
Fotó: Facebook

Vigh László, Zala megye 1. számú választókerületének elnöke ötödik alkalommal méretteti meg magát az április harmadikán sorra kerülő országgyűlési választáson. A Fidesz politikusa 2006  május 15.-a óta tagja a parlamentnek. 1994 és 2014 között szülőfaluja, Felsőrajk polgármestere is volt, így van rálátása az ellenzék miniszterelnök-jelöltje által lenézett vidéki Magyarországra. Választókerületében 76 település, döntő többségében falu található.

tovább olvasom...

A kormány támogatja a hitéletet

2022. 03 07. 12:11

Gulyás Gergely és Cseresnyés Péter Nagykanizsán.
Fotó: Facebook

 A kormány támogatja a hitéletet, az egyházi intézményeknek jelentős mértékű támogatást biztosít a fejlődéshez, fejlesztésekhez – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter március 4-én Nagykanizsán.

tovább olvasom...

Védelmi Innovációs Kutatóintézet létesül Zalaegerszegen

2022. 03 07. 11:54

Palkovics László kiemelte, hogy a védelmi ipar fejlesztésének kiemelt része a Zalaegerszegen épülő harcjárműgyár.
Fotó: MTI/Varga György

Ötmilliárd forintos beruházással a zalaegerszegi járműipari tesztpályán hozza létre egyik vidéki bázisát a Védelmi Innovációs Kutatóintézet – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter március negyedikén a helyszínen.

tovább olvasom...