Keresztkérdések Keresztes Csabának

2022. 02 07. 10:25

– avagy egy elmaradt interjú utóélete

Arra nem is merünk gondolni, hogy Keresztes Csaba csak a maszk miatt nem akar válaszolni.
Fotó: Keresztes Csaba facebook oldala

A Zalatáj választási sorozatában szerettük volna megszólaltatni Keresztes Csabát, a Demokratikus Koalíció Zala megye 1. számú választókerületének elnökét. Először elfogadta a felkérést, de néhány nap múlva – amikor konkrét időpontot szerettünk volna egyeztetni – visszakozott.

tovább olvasom...

Első írásos említésének 775. évfordulóját ünnepli Zalaegerszeg

2022. 02 04. 14:13

Balaicz Zoltán: szeretnék arra használni ezt az éve, hogy az emberek újraépíthessék a kapcsolataikat.

Az emberi kapcsolatok és a közösségek újraépítését szolgálja idén az az egész éves ünnepségsorozat, amellyel Zalaegerszeg a település első írásos említésének 775. évfordulóját ünnepli – közölte az eseménysorozatot indító pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

tovább olvasom...

A mozdonyvezetők sztrájkot hirdettek

2022. 02 04. 10:50

Egy nyugdíjas zalai kolléga válaszolt erre

Ha egyszer elindul a vonat és az őrület…
Fotó: MTI/Jászai Csaba

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdai küldöttközgyűlése úgy döntött, hogy 2022. március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdet, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset veszteségük kompenzálására.

tovább olvasom...

Zalai választási játékok

2022. 02 04. 09:05

Keresztes Csaba nemet mondott

Márki-Zay Péter zalaegerszegi kampányrendezvényén, balról Keresztes Csaba, Péterfi Judit kampánytanácsadó, Márki-Zay Péter és dr. Csidei Irén.

Zala megye választókerületeiben a „Fidesz-bérenc” Zalatáj „az ellenzék megtévesztése céljából” (ezt mondják egyesek – a szerk.) szándéka szerint megszólaltatja a kormányzópárt megdöntésére szövetkező ellenzéki koalíció zalai politikusait, sőt még az ellenzék ellenzékének jelöltjeit is.

tovább olvasom...

Az alaptörvény ostobaságai és tahóságai

2022. 02 04. 08:49

Márki-Zay Péter menetrendszerű agymenése

Márki-Zay Péter alkotmányjogi kérdésekben is professzor. Amolyan Mekk Elek módra…
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Joghallgató egyetemisták látták vendégül Márki-Zay Pétert a Mozaik Kör szervezésében szerdán este, ahol több más téma mellett a feles többséggel való alkotmányozás témaköre is felvetődött.

tovább olvasom...

Halálos tűzeset Hévízen

2022. 02 04. 08:22

Csütörtök kora este, tizenhét órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Hévízen, a Budai Nagy Antal utcában kigyulladt egy lakott melléképület, egy ember pedig valószínűleg bent van.

tovább olvasom...

Rémhírmagyarázók

2022. 02 04. 08:08

Balázs Péter, a megmondóember. Akinek tényleg lejárt a „mandátuma”.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szinte még véget sem ért a moszkvai csúcs, máris megszólaltak a túloldal patinás hírmagyarázói, hogyan kell helyesen értékelnünk a keddi Putyin–Orbán-találkozót.

tovább olvasom...

Putyin Oroszország érdekeit nézi

2022. 02 03. 09:26

Lehet-e belátásra bírni Európa elmeháborodott nyugati felét?

Orbán szót ért Putyinnal, mert tárgyalóképes.
Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Vlagyimir Putyin nem a barátunk. Ő senkinek sem a barátja; ő Oroszország érdekeit nézi. És ha ezen érdekek mentén együttműködési lehetőséget lát, akkor együtt is működik. És még az is lehet, hogy a jelenlegi világpolitikai helyzetben, az energiaválság közepette több közös pontot, kölcsönösen előnyös üzleti lehetőséget találhatunk Oroszországgal, mint eddig a történelem során bármikor. De ettől még nem szabad elveszíteni a realitásérzékünket.

tovább olvasom...

Elkészült az irányítóközpont

2022. 02 03. 08:44

Jelképes átadó ünnepség a zalaegerszegi tesztpályán

A képen Vigh László és dr. Hamar Zoltán a mintegy 8 méteres LED-fal előtt, amelyen a kamerák révén teljesen belátható a tesztpálya.

Újabb jelentős fejlesztés valósult meg a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán. A létesítmény a legmodernebb kamerákkal felszerelt, „Control Center”- épületegységgel bővült.

tovább olvasom...

A baloldal evolúciója

2022. 02 03. 08:27

Forrás: badog.hu

tovább olvasom...