A Geert Wilders vezette Szabadságpárt a szavazatok 25 százalékát szerezte meg a holland választásokon

2023. 11 23. 11:27

Geert Wilders pártja eredményének nem örülnek az Európai Parlament baloldali részében.
Fotó: MTI/AP/Mike Corder

A Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) a voksok legkevesebb 25 százalékát szerezte meg a Hollandiában szerdán tartott előrehozott parlamenti választásokon – derül ki a szavazatok 98 százalékos feldolgozottsága mellett közölt részeredményekből, amelyet a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál ismertetett csütörtökön reggel.

tovább olvasom...

A ZTE esélye lehet a Debrecen rossz idegenbeli szereplése

2023. 11 23. 11:18

2023. április 23-án a Debrecen 2-0-ra nyert Zalaegerszegen. Egy vendégsiker most nagyon rosszul jönne.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

A Zalaegerszeg új vezetőedzővel fogadja szombaton a Debrecent, Márton Gábort múlt hétfőn nevezték ki a posztra. Akkor rövidtávú célként a hajdúsági ellenfél legyőzését nevezte meg, kérdés, hogy mennyire sikerült felkészítenie a csapatát. Az mindenképpen doppingolhatja a hazaiakat, hogy a DVSC a mostani szezonban még nyeretlen idegenben, öt vendégjátéka során mindössze két pontot szerzett.

tovább olvasom...

Egy világpolgár

2023. 11 23. 08:41

Frei Tamás viszont egy kulturált európai polgár. A valóságosnál sokkal nagyobb egoval…
Fotó: Wikipédia

Frei Tamás író, üzletember volt a Telex állandó műsorának vendége minap. Freiről elsőként az ugrik be az olvasónak, hogy sok éve hazug tévériportot készített egy állítólagos moszkvai bérgyilkossal, aki hatszáz dollárért vállalta kamerába mondani: egymillió dollárért hajlandó lenne lelőni Orbán Viktor miniszterelnököt.

tovább olvasom...

Megkezdték a karácsonyi fenyőfák kivágását Zalában

2023. 11 23. 08:15

Fenyőültetvény Surdon 2023. november 22-én.

Közismert, hogy a karácsonyi fenyőfák jelentős része Zala vármegyéből kerül az otthonokban, különösen Surd és Nemespátró, valamint környéke számít fontos szállítónak ezen a téren.

tovább olvasom...

Időseket kifosztó férfit ítéltek el Zalában

2023. 11 23. 08:01

Mérőóra-leolvasónak adta ki magát

A mérőórák hitelesek voltak, csak a leolvasó nem…
Fotó: Facebook

Mérőóra-leolvasónak mondta magát az a börtönbüntetésre ítélt zalai férfi, aki többszörös visszaesőként idős embereket a lakásukban fosztott ki – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Mi, alattvalók

2023. 11 22. 10:31

Síklaki lélekbúvár lent rekedt a marxizmus iszapjában.
Fotó: Szegedem.hu

„A magyar történelmi mentalitásban benne van, hogy mindig ott egy nagy, külső ellenség, aki ellen védekeznünk kell: törökök, Habsburgok, Trianon és az antant, aztán az oroszok. Ebbe az alapállásba, alapélménybe tökéletesen belefér, hogy ha az oroszok már elmentek, akkor Brüsszel az új Moszkva. Ez természetesnek hat egy magyar ember lelkivilágának, miközben persze egy nagy baromság […]”.

tovább olvasom...

Kényszervallatás büntette miatt elrendelt nyomozás…

2023. 11 22. 10:04

A zalaegerszegi robbantással való fenyegetés „mellékszála”

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen folyik az eljárás.
Fotó: MTI/Varga György

Tegnap írtunk arról, miképpen is áll a zalaegerszegi iskolákat tavasszal érintő bombarobbantásos ügyben a nyomozás. A rendőrségtől érdeklődésünkre azt a tájékoztatást kaptuk Sznopek Veronika sajtószóvivőtől, hogy „a folyamatban lévő nyomozás részleteiről nem áll módjukban információt adni.”

tovább olvasom...

Hazánk csapata a második kalapban

2023. 11 22. 09:06

Az EB-re kijutott válogatottak beosztása

„Irány az EB!” Magyarország egyenes ágon jutott ki a kontinensviadalra.
Fotó: MLSZ FB-oldala

Kedden lezárult a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata, melyből húsz válogatott – köztük a magyar – csatlakozott a házigazda Németországhoz.

tovább olvasom...

Kupa a kapuban

2023. 11 21. 12:20

Kitartó és kellően nyegle…
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklós zugközgazdászt, aki tenyérbemászó derűjével, infantilis vigyorával élményszerűen szokott tudósítani a kordonbontó felekezet agyzsugorított akcióiról? (Különösen a sötétséget tudja jól visszaadni.)

tovább olvasom...

Prostituáltaknak adtak bérbe szobákat Zalában is

2023. 11 21. 11:55

Vagyonelkobzás, börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.
Fotó: Facebook

A 49 éves férfi és 43 éves nő társa 2018 évtől kezdődően Nagykanizsán és más városokban – Szombathelyen, Sopronban, Győrben és Zalaegerszegen – lakásokat vettek bérbe abból a célból, hogy azokban prostitúciós tevékenységet folytató személyeknek, jövedelemszerzés érdekében szobákat adjanak ki.

tovább olvasom...