Pelikán elvtárs bevallotta, hogy kik robbantották fel az Északi Áramlat gázvezetéket

2023. 03 13. 09:09

Pelikán József és Dániel Zoltán itt még a Duna-parton szövi az összeesküvést.
Fotó: Domonkos Sándor

Úgy tűnik, hogy végre felszáll a köd a Balti-tengeren, s fény derül arra, hogy kik is robbantották fel az Északi Áramlat 2 gázvezetéket.

Eddig csak barkochba-játék zajlott, a németek az oroszokat gyanúsították, ahogy az amerikaiak is. Oroszország sem maradt adós, megemlítve, hogy Joe Biden, az USA elnöke maga jelentette ki: „el tudjuk intézni.” Aztán meglepetésre a németek újabb bűnöst találtak, az ukránokat gyanúsítva.

Ebbe az aljas játszmába természetesen magyar szál is keveredhetett. Kitalálták, hogy ezeket a renitens magyarokat sem lehet kihagyni, ha valami disznóságot rá kell kenni valakire. Könnyen elképzelhető, hogy az egykori Búvár Kund, Zotmund lovag, I. András seregének XXI. századi reinkarnációja merült le a tenger mélyére. A génjeiben van a képesség, hiszen Búvár Kund közel ezer évvel ezelőtt a német-római császár hajóit megfúrva küldte azokat a hullámsírba.

Aztán évtizedekkel később felrobban az Északi Áramlat 2 gázvezeték…
Fotó: AP

Még meg sem tudta emészteni a közvélemény a hírt, a magyar ellenzéki EP-képviselők is képtelenek voltak rendkívüli gyűlést összehívatni Brüsszelben, hogy szankciókat követeljenek a gázvezetéket robbantó Orbán-kormány ellen, amikor váratlan dolog történt. Pelikán József, az örökös gátőr, A tanú című film főszereplője jelentkezett a hatóságnál. A David Pressman amerikai nagykövet által érzékenyített magyar Justitia-lovagoknak bevallotta, hogy továbbra is jó kapcsolatot ápol Dániel Zoltánnal, akit egykor munkatársa, Galván Tivadar mutatott be neki. Akkor még nem sejtette, hogy békaemberekkel is találkozni fog, ám ez a Dániel Zoltánnal való megismerkedés után valósággá vált.

A börtönből kiszabadulva évtizedekig nem találkoztak, aztán 2022-ben ismét előkerült Dániel Zoltán. Egy doboz volt nála. Megosztotta a nagy titkot a gátőrrel: az Északi Áramlat 2 gázvezeték felrobbantásának tervdokumentációja lapult a ládikóban. Magától a miniszterelnöktől kapta. Hamarosan újra találkozik a békaemberekkel, aztán irány a Balti-tenger.

Pelikán József hosszasan elgondolkodott, aztán eszébe jutottak Virág elvtárs évtizedekkel korábbi szavai, majd megszólalt:

– Dániel elvtárs! Nem lenne jobb ezt a dobozt bevarrni egy ürgebőrbe? Úgy nem lenne feltűnő!…

Ekler Elemér