Balogh László: „…Én mégis bizakodó vagyok!”

2022. 12 07. 10:09

Beszélgetés Nagykanizsa polgármesterével

Balogh László: – Bebizonyosodott, hogy valótlan a baloldali ÉVE-frakció azon állítása, hogy a kormány nem támogatja a más politikai színezetű vezetéssel rendelkező településeket.

A nehéz gazdasági-politikai körülmények közepette is van okunk az optimizmusra, hiszen a számos rossz történés mellett vannak pozitív fejlemények is – véli Balogh László (Fidesz-KDNP), Nagykanizsa polgármestere.

tovább olvasom...

Adni jó!

2022. 12 07. 10:00

tovább olvasom...

Hadházy ismét tarhál

2022. 12 06. 14:22

Zugló és Hadházy. A zsák megtalálta a foltját…
Fotó: MTI/Soós Lajos

Hadházy Ákos független honatya, aki következetesen hangoztatja, hogy ő bizony nem fog bejárni a Parlamentbe, még mit nem, most értetlenül áll Kövér László házelnök döntése előtt, aki 950 ezer forintra büntette, amiért októberben nem vett részt két plenáris szavazáson, s ezzel túllépte az engedélyezett hiányzást. A zuglói képviselő azzal indokolta távollétét, hogy „vidéken dolgozott”. (Jé, már Zugló is vidék?)

tovább olvasom...

Kábítószercsempész kamionost és megbízóját tartóztatták le Zalában

2022. 12 06. 10:33

A Zala Megyei Főügyészség indítványára a bíróság letartóztatta a két férfit.
Fotó: Zalatáj

Több alkalommal, összesen legalább száz kilogrammnyi kábítószert hozott be Magyarországra az a kamionos, akit megbízójával együtt a múlt hét végén tartóztattak le Zalában – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

A VB-statisztikákról…

2022. 12 06. 09:36

Brazil örömtánc… Van okuk rá, hiszen Dél-Korea ellen parádés első félidőt láthattunk tőlük. Végül is biztosan nyertek 4-1-re.
Fotó: AFP

Mielőtt még a labdarúgó-világbajnokságok legjeinek hullámaiban elmerülnének a szakírók és a riporterek, egy „apróságot” ne hagyjanak figyelmen kívül, ha adatokat hasonlítanak össze. 1934-től 1978-ig mindössze 16 csapat vett részt a világbajnokságokon, 1982-től 1998-ig 24, majd 1998-től 2022-ig 32. 2026-ban pedig már 48 együttes küzd a világbajnoki címért.

tovább olvasom...

Családi tragédia Csesztregen

2022. 12 05. 09:26

Az idős férj megölte feleségét, majd magával is végzett

A tragédia részleteit a rendőrség vizsgálja.

2022. december 4-én délután holtan találtak egy idős házaspárt Csesztregen.

tovább olvasom...

Orbán Viktor: – Nehéz tél előtt állunk

2022. 12 02. 10:56

Magyarország nem támogatja a közös hitelfelvételt

Orbán Viktor: – Tragikus volna, ha a gázra és a nukleáris energiára is kiterjesztené a szankciókat az EU.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Magyarországra nézve tragikus következményekkel járna, ha az Európai Unió kiterjesztené az Oroszország elleni szankciókat a gázra és a nukleáris energiára, ezért mentesítést kell kapnunk egy ilyen döntés alól – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, amelyben arról is beszélt, hogy Magyarország elutasítja a globális minimumadó bevezetését, és azt is, hogy az Európai Unió (EU) közös hitelfelvétellel finanszírozza az ukrán állam működésének fenntartását.

tovább olvasom...

Márki-Zay Péter, mint nemzetbiztonsági kockázat

2022. 12 02. 09:02

Márki-Zay Péter kikotyog mindent… Már ez is kockázat!
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Még egy jobbikos politikus szerint is nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy Márki-Zay Péter mozgalma külföldről kapott pénzt a magyar országgyűlési választások kampányára.

tovább olvasom...

Közmeghallgatás és testületi ülés Lentiben

2022. 12 02. 08:37

A fotón balra Drávecz Gyula alpolgármester, jobbra dr. Csizmazia Bernadett jegyző, középen Horváth László.

Közmeghallgatást és soros ülést is tartott Lenti Város Képviselő-testülete. A hagyományoknak megfelelően a közmeghallgatáson Horváth László polgármester a város költségvetési helyzetét részletezte.

tovább olvasom...

Lemondatná a kormányt

2022. 12 02. 08:25

Donáth Anna igencsak feldúlt

Nekünk is lenne néhány ötletünk a kontinensasszonykának.
Fotó: Európai Parlament

„Azonnal a bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez fordultam, és kértem, hogy vizsgálja meg a pénz közvetlen odaítélésének lehetőségét a magyar önkormányzatoknak, civileknek és helyi cégeknek” – írja feldúlt bejegyzésében közösségi oldalán Donáth Anna. A Momentum uniós képviselője úgy látja, a magyar kormányzat tizenkét évig semmibe vette a közös uniós szabályokat, ezért aztán a bizottság jogosan döntött úgy a minap, hogy a mostani hétéves ciklusra járó EU-s támogatásokból háromezermilliárd forint megvonására tesz javaslatot az Európai Tanácsnak. „Évek óta tudható volt, hogy mit kellene tenniük, és mi lesz a következménye a tétlenségüknek – vonja meg a mérleget a kontinensasszonyka. – Egy olyan kormánynak, amelyik veszélybe sodor háromezermilliárd forint bevételt egy válság közepén, egy normálisan működő államban egyetlen dolga maradna: a lemondás.”

tovább olvasom...