Major Veronika döntőbe jutott a világkupa-viadalon

2024. 05 09. 09:55

A keszthelyi sportlövő készülhet a pénteki fináléra

Major Veronika formája bíztató a közelgő olimpia előtt.
Fotó: ISSF

Major Veronika, a Keszthelyi Erdész LK versenyzője bejutott a női sportpisztoly pénteki fináléjába a Bakuban zajló sportlövő világkupa-viadalon.

tovább olvasom...

Kihasználta a sértett jóhiszeműségét a kanizsai nő

2024. 05 09. 08:44

Csalás büntette miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A középkorú nagykanizsai nő 2017-ben a lakóhelyük közeli kisboltban ismerkedett meg a sértett nővel, akitől arra hivatkozva, hogy gyermekeinek szeretne élelmiszert vásárolni 2000 Ft-ot kapott kölcsön, melyet időben vissza is fizetett. Ezt követően rendszeresen kereste a sértett társaságát, lakására járt beszélgetni és közöttük bizalmas kapcsolat alakult ki.

tovább olvasom...

Egy zugvillalakó…

2024. 05 09. 08:36

Ha újranyitna a Lipót, talán kórtermet neveznének el róla. Vagy a gumiszobát…
Fotó: Facebook

A Fővárosi Törvényszék után minap a Kúria is megerősítette a Fővárosi Kormányhivatal döntését, miszerint Tordai Bence párbeszédes politikus jogellenesen építkezett Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerületben. A zsivány honatya még 2016-ban vásárolta azt a parasztházat, amelynek helyére hamarosan egy 150 millió forint értékű luxusvillát építtetett. A hatóságok megállapították: nem felújítás, hanem illegális építkezés történt. Hoppá! (Tordai szerint természetesen az egész csak egy politikai lejárató hadjárat, amelynek ő az áldozata.)

tovább olvasom...

A kultúrák közti harmonikus együttműködés

2024. 05 09. 08:27

Magyarország és Kína szövetsége

Papp Dániel (b), Schmitt Pál (j3) és Sen Haj-hsziung a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Budapest Marriott Hotelben 2024. május 8-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyarország és Kína közötti történelmi szövetség ragyogó példája a kultúrák közötti harmonikus együttműködésnek – mondta Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen szerdán Budapesten.

tovább olvasom...

Orbán Viktor fogadta a kínai államfőt

2024. 05 09. 08:17

Orbán Viktor miniszterelnök (középen jobbról) fogadja Hszi Csin-ping kínai elnököt (középen balról) a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2024. május 8-án. Hszi Csin-ping mellett balról felesége, Peng Li-jüan.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

tovább olvasom...

Folyamatos a gumihulladék elszállítása

2024. 05 09. 08:10

A közbeszerzési keret ezúttal 1500 tonna. (A fotó illusztráció).

Újabb 1500 tonna gumihulladékot szállíttat el a kormányhivatal a volt laktanya területéről.

tovább olvasom...

Járműipari Innovációs Nap Zalaegerszegen

2024. 05 09. 08:00

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői: moderátor: Dian Gergely (DimarSysKft.), előadók: dr. Szauter Ferenc (Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpont), Kachichian Lucienne (Continental Automotive Hungary Kft.), Süle-Farkas Viktória (Audi Hungaria Zrt.), Gudra Gábriel (Robert Bosch Kft.).

Nagy érdeklődés kísérte a Széchenyi István Egyetem Zalaegerszegi Innovációs Parkja és a Széchenyi István Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja által szervezett Járműipari Innovációs Napot, amelyet május 6-án rendeztek meg a ZalaZONE-on.

tovább olvasom...

Akikre Egerszeg is büszke

2024. 05 08. 14:48

Mindegy, hogy férfi vagy női…

Farkas Sándor (középen) fanatizál… Balról Kis Attila, Dobi Antal, Földesi Attila, jobbról Polster Péter, Boronyák Róbert gyúró.
Fotó: Décsy László

Amikor kedd este befejeződött a Diósgyőr-Győr női kosárlabda-döntő, s a borsodiak boldogan ünnepelték első bajnoki aranyérmüket, egyből az jutott eszembe, hogy az utóbbi évtizedek történetében van két edző, aki már férfi és női csapattal is végzett az első helyen. S ez a két szakember ráadásul zalai, zalaegerszegi.

tovább olvasom...

Hidrogénbuszt tesztelnek Zalaegerszegen

2024. 05 08. 11:15

Májusban találkozhatunk egy ilyen busszal Egerszegen.

Zalaegerszegen kiemelten fontos témaként kezelik a környezetvédelmet, a klímaváltozás elleni küzdelmet. Klímastratégiát dolgoztak ki, melynek fontos része a zöld, környezetkímélő hulladékgazdálkodási fejlesztések megvalósítása, a megújuló energiaforrások használata, az energiatakarékosság, az újrahasznosítás, a zöld közlekedés és a még több zöld terület.

tovább olvasom...

A szomszédban a magyar haderőn gúnyolódnak

2024. 05 08. 10:57

Valójában aggódniuk kellene

Magyarországon 2,4, Szlovéniában 1,3 százalék a mutató.

Szlovéniában egyesek úgy érzik, érdemes viccelni a magyar hadsereggel, pedig az országuk az egyik legrosszabbul teljesítő NATO-tagállam a haderőfejlesztésben.

tovább olvasom...