Csomó a kákán

2023. 09 19. 09:20

Odze szerint az Orbán-féle keleti nyitás csak mese.
Fotó: Nők Lapja

Hogy sikeres lehet az Orbán-kormány keleti nyitása, az abból is sejthető, hogy igyekszik lesajnálni a kákán is csomót kereső Hírklikk.hu. Ezúttal bizonyos Odze György exdiplomata fejti ki a portálnak, miért rossz Magyarország Kína-politikája. (Emberünk a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányok alatt Pekingben volt tanácsos; kisujjában a demagógia.)

tovább olvasom...

Haladás-ZTE a Magyar Kupában

2023. 09 19. 09:07

A felvétel egy előkészületi Haladás-ZTE mérkőzésen készült. Most tétmeccsen csap össze a két csapat.
Fotó: Szekeres Péter

A bajnokságban legutóbb bronzérmes Debreceni VSC a másodosztályú ETO FC Győrrel, a bajnoki címvédő és Konferencia-liga-főtáblás Ferencváros pedig a Puskás Akadémiával találkozik a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában, amelynek tétje a nyolcaddöntőbe jutás.

tovább olvasom...

Lendvai szaporítószervei

2023. 09 19. 08:59

Egy elnyűhetetlen proletárhumorista.
Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagyot szólt a napokban megrendezett V. Budapesti demográfiai csúcs. Nem is elsősorban a méretei miatt (négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi és civil szervezeti vezető vett részt az eseményen), hanem az ott elhangzott előadások kapcsán: hogyan teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok és a következő generációk számára.

tovább olvasom...

„Üres bölcsők világáért nem érdemes harcolni”

2023. 09 19. 08:56

Novák Katalin felszólalása New Yorkban

Novák Katalin a hétfői tanácskozás levezető társelnöke volt.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A béke hiányában sok, a fenntartható fejlődés érdekében tett erőfeszítés kerülhet veszélybe, vagy maradhat eredménytelen – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök hétfőn New Yorkban, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok értékeléséről tartott magas szintű tanácskozásának levezető társelnökeként.

tovább olvasom...

Állóképesség, ügyesség, történelmi tudás

2023. 09 18. 11:41

Egerszegi siker a Göcsej Harci Túra vármegyei döntőjén

A képen balról dr. Böröndi Gábor, dr. Sifter Rózsa, Bene Csaba és Cseresnyés Péter.

A 16. alkalommal megrendezett Göcsej Harci Túra vármegyei döntője a zalaegerszegi Ganz-technikum csapatának sikerével zárult. Ennek értelmében tavasszal az országos haditorna verseny döntőjében ez az együttes képviselheti Zalát. Ebben az évben Zalaszabar volt a helyszín, ahol dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke mondott köszöntőt. A harci túrát dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja nyitotta meg szeptember 14-én.

tovább olvasom...

A keszthelyi Major Veronika aranyérmes a riói sportlövő világkupán

2023. 09 18. 11:11

Major Veronika (középen) nagyszerű eredményt ért el.

Major Veronika aranyérmet nyert a 25 méter pisztoly versenyszámban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló világkupaversenyének vasárnapi napján.

tovább olvasom...

Az e-on az egyik legjobb rezsicsökkentő?

2023. 09 18. 11:06

Az internethasználókra is gondolni kellene…

Nem először fordul elő, hogy áramszünet miatt munkanapokon a délelőtti és a koradélutáni órákban nincs internetkapcsolat szerkesztőségünkben. Nem nálunk szünetel az áramszolgáltatás, hanem az internetkapcsolatot biztosító Tarr Kft. bázisán.

tovább olvasom...

Davis Kupa-siker Keszthelyen

2023. 09 18. 09:51

A nagykanizsai Füle Mátyás is győzött

A győztes magyar csapat, Fajta Péter, Valkusz Máté, Marozsán Fábián, Nagy Zoltán szövetségi kapitány, Füle Mátyás és Piros Zsombor (b-j) a tenisz Davis Kupa Magyarország – Törökország osztályozó mérkőzései után a keszthelyi Helikon Teniszcentrumban 2023. szeptember 16-án.

Az újonc Füle Mátyás megnyerte az utolsó, tét nélküli egyest, így a magyarok 4-0-ra legyőzték Törökországot a tenisz Davis Kupa keszthelyi osztályozóján, és februárban selejtezőt játszhatnak a DK-döntőbe jutásért.

tovább olvasom...

A Momentum tovább rágja Lentiben a gumicsontot

2023. 09 18. 09:27

Ruzsics Milán és Tompos Márton (az előtérben) az utcafórumon.
Fotó: Zalatáj

Utcafórumot tartott Lentiben szeptember 15-én Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője és Ruzsics Milán, a párt Zala vármegyei elnöke a zajdai illegális és környezetszennyező gumilerakatról és a laktanya ügyeiről.

tovább olvasom...

Vesztegetés matt indult eljárás egy nagykanizsai pszichiáter és páciensei ellen

2023. 09 15. 14:12

„El akarták kerülni a nyilvánosságot”

Vesztegetés miatt indult eljárás több ember, köztük a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezetője ellen, aki budapesti közvetítőkön keresztül, jelentős összegekért kezelt privát betegeket a kórházban – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) pénteken a police.hu oldalon.

tovább olvasom...