Bukott miniszterelnök oktat kormányzásról, „verőlegény” erkölcsről

2023. 01 06. 08:25

Keltenék a hangulatot

A nemzet gratulációjára számít a momentumos EP-képviselő asszonyka, akinek családi cégét sokmilliárdos sikkasztással hozták hírbe.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Nem az a baj, hogy kritikát kap a kormányzat. Ez normális, sőt elengedhetetlen, a demokrácia része. Az ember akkor szisszen fel, ha bukott miniszterelnök magyarázza, hogyan kell országot kormányozni; ha „verőlegény” oktat ki erkölcsről, illemről; ha ateista kvízmester tart bibliaórát; ha bukott pénzügyminiszterek magyarázzák, hogyan kell költségvetést készíteni stb.

tovább olvasom...

Európa-szerte betöréseket elkövető román bűnbandát lepleztek le Zalaegerszegen

2023. 01 05. 14:31

A sikeres akciót bejelentő sajtótájékoztató.

Európa több országában is az áruházak falát megbontva nagy értékű műszaki cikkeket zsákmányolt az a négy román férfi, akit a zalai rendőrök lepleztek le nemzetközi együttműködésben.

tovább olvasom...

Pápának kijáró ceremóniával vettek végső búcsút a volt egyházfőtől

2023. 01 05. 14:07

A 95 esztendős korában elhunyt emeritus pápát, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra.

Noha már nem volt a katolikus egyház feje, pápának kijáró ceremóniával vettek végső búcsút csütörtökön Rómában XVI. Benedek nyugalmazott pápától, aki az óév utolsó napján, 95 évesen hunyt el egy vatikáni kolostorban.

tovább olvasom...

Beteljesedett!

2023. 01 05. 11:14

A foci „régi” örömjátékát őrizte Pelé

Sorrendet emlegetni Pelé esetében felesleges lenne.

Mert Anglia volt az aktuális világbajnok, Bobby Charlton, Jackie Charlton, Bobby Moore nevét hallottam 1967–1968-ban kezdő futballimádóként állandóan, ám nagy áhítattal mégis Peléét ejtették ki néhány évvel idősebb társaim, hiszen legjobbként a brazilt tartották számon, ez nem volt vitás.

tovább olvasom...

XVI. Benedek nemes népnek tartotta a magyarokat

2023. 01 05. 09:01

XVI. Benedek pápa megáldja a híveket a vatikáni Szent Péter téren 2011. december 31-én. XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje, 2022. december 31-én, 95 éves korában elhunyt.
Forrás: MTI/AP/Pier Paolo Cito

Írásai tükrözték kristálytisztán megfogalmazott mély hitét, végtelen nagy tudását és prófétai meglátásait is – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Vertse Márta, a Vatikáni Rádió magyar szekciójának korábbi főszerkesztője, aki többször személyesen is találkozott a múlt héten elhunyt XVI. Benedek pápával. Vertse Márta felidézte ezeket a találkozókat és azt is, hogy milyen kapcsolat fűzte Magyarországhoz a néhai pápát.

tovább olvasom...

Végállomás, nem megy tovább?

2023. 01 05. 08:33

Lejárt a jegyük

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, mellette Kunhalmi Ágnes társelnök 2022. október 23-án. A végelgyengülést mutató párt élharcosai.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Tovább erőltetné az előválasztást és az összefogást a végelgyengülés jeleit mutató MSZP. Komjáthi Imre társelnök szerint több, korábban felbomlott alapszervezetük is újjáalakult, és sorra lépnek be új tagok a pártba – ehhez képest évek óta a parlamenti küszöb alá mérik a felekezetet, tavaly nyáron egyes kutatások csupán egy-két százalékos támogatottságot mutattak.

tovább olvasom...

Az „Arany Könyv” Bagodba is eljutott

2023. 01 05. 08:07

Emlékezés XVI. Benedek pápára

Polgár József és az „Arany Könyv” 2016. szeptemberében.

Ahogy arról az év utolsó napjának délelőttjén a híradásokból értesülhettünk, 95 éves korában elhunyt a 2013-ban leköszönt szentatya, XVI. Benedek.

tovább olvasom...

Egy ordas nagy blöff

2023. 01 04. 08:43

Két posta közül egyet sem sikerült újranyitni Kanizsán

A palini posta zárva maradt.

Az „alap”, hogy az ÉVE múltkori, decemberi közgyűlési húzása után nem nyithat ki újra a kiskanizsai posta, az viszont meglepő, hogy a frakció által kiválasztott és preferált palini sem. Avagy: minél rosszabb, annál jobb.

tovább olvasom...

A kacifántos szex apostolai

2023. 01 04. 08:10

A Budapest Pride résztvevői vonulnak a Vámház körúton.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nincs megállás, már vidékre is kiterjesztik érzékenyítő programjukat a hazai LMBTQ-szervezetek – Budapest mellett Pécsen és Szegeden is oktatási projektet indítanak a kacifántos szex apostolai.

tovább olvasom...

Pátosz nagykanállal a szemlőhegyi fáklyalángtól

2023. 01 03. 09:43

Ziháló keblére próbálja ölelni híveit a DK poétája.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ipari méretekben ontja ránk szabadverseit Gyurcsány Ferenc költő és hadvezér. Reggel, éjjel meg este. Milyen különös, hogy a szemkilövőhegyi pártvezér-politikus Gyurcsány mellett létezik egy magasan szárnyaló, hexameterben verselő, megríkatni akaró Gyurcsány is.

tovább olvasom...