Horn zsidózik

2023. 04 14. 09:56

Az antiszemitázós Hornt nem zavarja, hogy Magyarország igen jó kapcsolatot ápol Izraellel.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Nagyon rossz állapotban van a magyar társadalom és gazdaság, a kormány azonban nem kínál megoldást, ehelyett ismét előhúzta a Soros-kártyát, azt a bevett eszközt, amellyel olcsón meg lehet kezdeni a Fidesz hívő tagozatában a nyálképződést elindító kampányt – nyilatkozta a Hírklikknek Horn Gábor. Az SZDSZ-alapító ember úgy látja, a filantróp Soros György azért lett Orbán „főgonosza”, mert ellentétben a fiatal Orbánnal, a mai Orbán a nyílt helyett a zárt társadalomban, a másság helyett annak az elutasításában gondolkodik; emlékezzünk csak az elképesztő károkat okozó, iszonyatos homofób, menekültellenes kampányaira. A miniszterelnök szerinte tudatosan kihasználja a Magyarországon létező antiszemita érzelmeket: „A zsidó származású »spekuláns« jól megtestesíti a két világháború között használt nagy kövér zsidó jelképet.” Az antiszemitázós Hornt nem zavarja, hogy Magyarország igen jó kapcsolatot ápol Izraellel. (Lehet, hogy Benjamin Netanjahu is hadilábon áll a zsidó néppel?)

tovább olvasom...

Természetkárosítás miatt indult büntetőeljárás a kilőtt farkas ügyében

2023. 04 13. 15:03

A svájci jeladós farkast Hidasnémeti környékén lőtte ki egy vadász.
Fotó: Facebook/Gruppe Wolf Schweiz

Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás – a sajtóhírek szerint – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilőtt farkas ügyében – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának MTI-hez csütörtökön eljuttatott válaszából.

tovább olvasom...

Egy nemzet ereje…

2023. 04 13. 14:48

Novák Katalin a Görögkatolikus Múzeum átadásán

A köztársasági elnök az átadott múzeumban.
Fotó: Novák Katalin FB-oldala

A nemzet ereje abban áll, ha hű marad lelki-szellemi és tárgyi örökségéhez – mondta a köztársasági elnök a Nyíregyházi Görögkatolikus Múzeum átadásán csütörtökön a nyírségi megyeszékhelyen.

tovább olvasom...

Elismerte bűnösségét az újudvari testvérgyilkos

2023. 04 13. 14:35

A vádlott nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról.
Fotó: Zalatáj

A Zalaegerszegi Törvényszék előkészítő ülést tartott annak a férfinak az ügyében, aki taglózó kalapáccsal ütötte agyon testvérét.

tovább olvasom...

Újabb 6 év…

2023. 04 13. 09:08

Dr. Vándor Virág kinevezése

Dr. Vándor Virág újabb hat évre kapott megbízást.
Fotó: Zalatáj

2023.április 1. napjától dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke újabb hat évre nevezte ki dr. Vándor Virágot a Zalaegerszegi Törvényszék Cégbíróságának csoportvezetőjévé.

tovább olvasom...

Addig ásta, míg beleesett

2023. 04 13. 08:50

A túlmozgásos Tordai Bencének visszanyalt a fagyi

Azt nyilatkozta a Párbeszéd-képviselő, hogy jelentéktelenek lennének a parlamentben trágárkodás és botrányok nélkül. Így is azok…
Fotó: MTI/Kovács Attila

A túlmozgásos Tordai Bence akut rohamairól már többször megemlékeztem e hasábokon. Osztom Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető diagnózisát, miszerint a Párbeszéd-képviselő fő tevékenysége a provokáció. Igaz, maga a kétségbeejtő ember sem vitatja, hogy a botránypolitizálás az őt is soraiban tudó ellenzék lételeme. Azt nyilatkozta, jelentéktelenek lennének a parlamentben trágárkodás és botrányok nélkül, csak ezek eredményeznek számukra „kattintékony” eseteket; csak így ér el az ellenzéki képviselők üzenete az emberekhez. Botrányok nélkül senkit sem érdekelnének. (Ez persze költséges mulatság. Legutóbb, amikor az Országgyűlés megszavazta Tordai esedékes büntetését, a visszaeső randalírozó közösségi oldalán gyűjtést kezdeményezett – így szokták odaát.)

tovább olvasom...

Novák Katalin felavatta Kölcsey Ferenc szobrát Nagykárolyban

2023. 04 13. 08:41

„Mi, magyarok határon innen és túl, egymásra mindenkor számíthatunk”

Kölcsey Ferenc szobrát Győrfi Lajos alkotta.

Mi, magyarok határon innen és túl, egymásra mindenkor számíthatunk – jelentette ki a köztársasági elnök Kölcsey Ferenc szobrának avatásán szerdán a partiumi Nagykárolyban.

tovább olvasom...

2 500 őshonos csemete került földbe Bezeréden

2023. 04 13. 08:13

Zalában kezdte áprilisi ültetési programját a 10 millió Fa Alapítvány

A bezerédi faültetés…

A Zala vármegyei Bezeréden elültetett 2500 őshonos fa csemetéjével indította áprilisban ültetési programját a 10 millió Fa Alapítvány.

tovább olvasom...

Szalay Annamária tette le a gyermekvédelmi médiaszabályozás alapjait

2023. 04 12. 14:18

Emlékkonferencia Zalaegerszegen

A zalaegerszegi születésű Szalay Annamáriára emlékeztek halálának tizedik évfordulóján.

Szalay Annamária volt az első fecske a gyermekvédelem szabályozásának területén, az általa alkotott szabályok az alapjai ma is a törvényeknek – jelentette ki Kocsis Máté szerdán Zalaegerszegen.

tovább olvasom...

Városi Művelődési Központ Lenti

2023. 04 12. 11:22

tovább olvasom...