Sulikukucskáló - Pacsai Általános Iskola

2024. 03 06. 09:47

 

tovább olvasom...

Erkölcsi tartás

2024. 03 06. 09:40

Ifjúként szkinhedek között tűnt fel, csak aztán keveredett rossz társaságba.

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt Molnár Zsolt MSZP-s honatya mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség. 2019 elején a BKV közbeszerzési eljárást indított a telephelyeinek informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatására; az eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc szocialista politikus, egykori miniszter pár hónapra rá találkozott egy, a társasággal kapcsolatban álló, „jelentős befolyású” férfival, akitől – tendernyerés esetére – harmincmillió forintot kért. Értesülvén a találkáról, Molnár Zsolt megkérte Baját, neki is kérjen már pénzt – negyvenmilliót – a befolyásos embertől, cserébe ő se támadja meg a szerződést. Miután a kft. elnyerte a tendert, a gyanú szerint Molnár megkapta a negyvenmilliót, ez pedig, ugye, társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés. A szocialista ember természetesen visszautasította a vádat: hallatlan, ő nem fogadott el semmiféle kenőpénzt, koholt vádak alapján próbálják besározni.

tovább olvasom...

Elásták a holttestet Zalaegerszegen

2024. 03 05. 13:20

Az áldozat azonosítása még folyamatban van

A Zala vármegyei rendőrök három óra alatt elfogták azt a két férfit, akik úgy megverték egyik ismerősüket – akit a rendőrök még nem azonosítottak –, hogy az belehalt sérüléseibe. Kezdeményezték letartóztatásukat.

tovább olvasom...

„Te semmirekellő szarházi”

2024. 03 05. 11:03

Politikusnak üzentek a Fradi-szurkolók

Az üzenet egyértelmű…
Fotó: Szajki Bálint/24.hu

A Ferencváros-Kecskemét mérkőzésre kilátogató hazai drukkerek Tordai Bencének üzentek. A Párbeszéd politikusa védelmébe vette Fekete-Győr Andrást, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év börtönbüntetésre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve.

tovább olvasom...

Kifosztotta, meglopta és bántalmazta hajléktalan társait a férfi

2024. 03 05. 11:00

Több bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.
Fotó: Zalatáj

A 25 éves zalaegerszegi férfi 2023. március 4-én a délutáni órákban ismerősével találkozott a zalaegerszegi autóbusz pályaudvaron, majd beszélgetés közben elkísérte őt a közeli élelmiszer boltba, ahol másik férfi alkoholt vásárolt. A sértett a vádlott által is jól láthatóan, a pénztárcájából készpénzzel fizetett, majd a pénztárcáját a kabátja bal oldali zsebébe tette.

tovább olvasom...

A valóság és Oroszország

2024. 03 05. 10:26

Üzenet Macronnak és Leyennek

Leyen és Macron… Nem tanultak a történelemből.
Fotó: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via AFP

Emmanuel Macron francia elnök egykori történelem tanára akár üzenhetett is volna volt tanítványának azzal a kijelentésével kapcsolatban, hogy a NATO küldene katonákat Ukrajnába:

tovább olvasom...

Csak semmi anyázás!

2024. 03 05. 10:23

A kép illusztráció.
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Újabb bizonyíték, tényleg kiadták a jelszót a világ felforgatására. Az anarchisták mindig az alapoknál kezdik, s mint mondják, az egészet csupán a demokrácia és az emberi jogok kiszélesítése érdekében teszik. Első lépés mindig a hit, a család és a hagyományos férfi-női szerepek kifigurázása. Azt tesztelik, mikor szakad el a cérna, mekkora a tűrőképességünk.

tovább olvasom...

Kinek a háborúja? (2.)

2024. 03 05. 10:20

A zalai kötődésű dr. Boros Imre közérthető módon ad választ

Boros Imre: – A nyugati pénzpiac az ukrajnai agrárium felett is uralkodni szeretne.
Fotó: YouTube

Nehéz eligazodni ebben a háborús helyzetben. Nehéz, mert a közvélemény nem kap hiteles tájékoztatást az ukrán-orosz háború valódi hátteréről, ráadásul a jelenlegi állásról sincsenek reális információk. Folytatjuk beszélgetésünket dr. Boros Imre közgazdásszal, az első Orbán-kormány Phare-ügyekért felelős miniszterével, akinek zalai kötődése közismert.

tovább olvasom...

Negyedik alkalommal indul a falu- és tanyagondnoki alapképzés

2024. 03 04. 11:38

Zala Vármegye Önkormányzata a szervező

Dr. Pál Attila köszöntötte a képzés résztvevőit. Középen Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke, a képzés gyakorlatvezetője, jobbról dr. Mester László főjegyző.

2024. március 4-én vette kezdetét Zalában a falu- és tanyagondnokok idei alapképzése. A megnyitón dr. Pál Attila, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg is őrzi emlékét

2024. 03 04. 11:25

Elhunyt Vadász György építész

Sokoldalú, integráló, értékteremtő kapocs a magyar építészet időfonalán.
Fotó: MTI/Marjai János

Életének 92. évében, 2024. március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja, a nemzet művésze – közölte az MMA Sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.

tovább olvasom...