Cziráki László távozik a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. éléről

2023. 01 19. 08:34

A Fidesz kanizsai szervezete szerint „süllyed a hajó”

Cziráki László egy projektnapon… Rádőlt a problémahegy?
Fotó: Zalakocka

Távozik Cziráki László vezérigazgató a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. éléről, aki 2020 közepétől látta el a tisztséget. A szakember azt megelőzően a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatójaként tevékenykedett, illetve még korábban szintén a vízműnél dolgozott osztályvezetőként, tehát a munkakörnyezet nem volt idegen tőle. Távozását január 16-án, hétfőn közölte dr. Fodor Csabával, a Vízmű felügyelőbizottságának elnökével, akit meglepett a döntés, hiszen kiváló volt az együttműködésük.

tovább olvasom...

„Ragacsa köti a semmit”…

2023. 01 19. 08:04

A szemlőhegyi poéta egyelőre hallgat…
Fotó: Földi Imre

Négy nappal az ellenzéki Budai Lóránt jászberényi győzelme után még mindig nem ismerjük Gyurcsány Ferenc véleményét a történtekről. A baloldal frontemberének számító DK-vezér – akinek pártja nem szerepelt Budai támogatói között – egy megveszekedett sort sem írt közösségi oldalán a meglepő eredményről. Sőt pódiumra sem lépett azóta.

tovább olvasom...

A bőr- és nemibeteg-gondozóban

2023. 01 18. 14:30

– avagy az adatvédelmet komolyan kell venni…

Forrás: badogblog

tovább olvasom...

Az EP Marc Angelt választotta alelnökének Eva Kaili megüresedett helyére

2023. 01 18. 14:18

Marc Angel (jobbról). Egy újabb brüsszeli okostojás. Talán méltó lesz nevéhez, s angyali távoltartással viselkedik a katari pénzeskofferekkel szemben… Nem úgy, mint elődje, Eva Kaili (balról).
Fotó: Le Soir

Marc Angel luxemburgi szocialista képviselőt választotta szerdán új alelnökének az Európai Parlament a decemberben kirobbant korrupciós ügy miatt leváltott Eva Kaili megüresedett helyére.

tovább olvasom...

Meghalt id. Tomanóczy Tibor

2023. 01 18. 13:01

A sportág meghatározó zalai egyénisége volt.

A szomorú hír még nagyon friss. Hetvennegyedik évében, türelemmel viselt betegség után elhunyt id. Tomanóczy Tibor, a zalaegerszegi, a zalai röplabdasport kiemelkedő egyénisége.

tovább olvasom...

Öregfiúk  a DK-tévében

2023. 01 18. 10:46

Bod Péter Ákos is beszállt az öregfiúk csapatába…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Most, hogy végéhez közeleg a baloldali riválisok felszalámizása, a felemás emlékezetű jobboldali expolitikusok „érzékenyítésével” próbál tovább izmosodni a Demokratikus Koalíció.

tovább olvasom...

Díszoklevél a lenti nyugdíjas pedagógusoknak

2023. 01 18. 09:43

A polgármesteri hivatal felhívása

Lenti Polgármesteri Hivatal felhívja a városban élő nyugdíjas pedagógusok figyelmét, hogy a felsőoktatási intézmények minden évben – kérelem alapján – díszoklevelet adományoznak azoknak a pedagógusoknak, akik óvónői, tanítói és/vagy tanár diplomájukat 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas) vagy 70 (rubin) évvel ezelőtt szerezték, és akik az oklevél megszerzésétől számított legalább 30 évet pedagóguspályán töltöttek.

tovább olvasom...

Béke kísérjen utadon!

2023. 01 18. 09:33

Emlékezés Mészáros Ferenc „Bubura”

Kapussá csak az érzékeny, a létezés titkaival társalgó lény bír válni igazán.

Élvonalbeli pályafutása tudatosabb futball­imádatommal egy időben, 1968-ban kezdődött. Ekkortájt labdarúgásunk a lejtőre lépett kivédhetetlenül. Éreztük, még én, a gyerek is éreztem a süllyedést ’69 és Marseille után, ám a szurkolói szívnek nem akaródzott beletörődni ebbe, s várta a reményt tartó és ígérő alakokat a lélek, a hetvenes években még egyértelműen.

tovább olvasom...

14 éves egy halálos bántalmazás gyanúsítottja

2023. 01 18. 08:13

Néhány óra alatt rendőrkézre került

Néhány óra alatt rendőrkézre került egy halálos bántalmazás 14 éves gyanúsítottja Csernely településen – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon szerdán.

tovább olvasom...

Megmaradtak a kanizsai parkolási kedvezmények

2023. 01 17. 13:27

A Deák téri parkoló. Itt és a többiben is maradnak a tavalyi díjak.
Fotó: Horváth Attila

Nagykanizsa fizetőparkoló rendszere 2023-ban is az országos átlagnál alacsonyabb óradíjakkal működik és januártól a parkolójegyek ára nem emelkedett, ami egyedülálló – jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! Egyesület közgyűlési frakcióvezetője és Horváth Jácint, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke. Dr. Fodor Csaba elöljáróban elmondta: a kanizsai parkolási rendszer abban is példanélküli, hogy míg a legtöbb városban az elmúlt időszakban kibővítették a napi fizetős időszakot, sőt hétvégére is kiterjesztették, a dél-zalai városban továbbra is hétköznap 8-16 óráig kell parkolási díjat fizetni, úgy, ahogy azt a korábbi baloldali városvezetés által bevezette.

tovább olvasom...