Fejlesztés az egerszegi Göcseji úton

2023. 09 28. 14:04

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának együttes beruházása indul 2023. október 2-án, hétfőn, 8 órától a Göcseji úton. A fejlesztés keretében először a déli oldali útszegélykövek cseréje és a járda szakaszos felújítási munkái kezdődnek a Závodszky István utcai csomóponttól a Göcseji úti temető nyugati sarkáig. A szegélybontás és építés során a déli oldali forgalmi sáv érintett szakaszon történő lezárása mellett folyik a munka, illetve a szakaszon a járdafelújítás ideje alatt csak korlátozottan biztosítható a gyalogos közlekedés.

tovább olvasom...

Az SZTE-Szedeák ellen kezd a ZTE KK

2023. 09 28. 11:48

A Göcsej Kupával és a Sopron elleni idegenbeli győzelemmel hangolt a bajnoki rajtra a Zalakerámia ZTE KK.

 

A SZTE-Szedeák ellen Zalaegerszegen október 3-án kezdi meg az alapszakaszt a 2023/24-es NB I-es férfi kosárlabda bajnokságban a Zalakerámia ZTE KK.

tovább olvasom...

A ZTE-Puskás összecsapással kezdődik…

2023. 09 28. 11:02

A 222. MTK-FTC örökrangadó következik

2023 május hetedikén a ZTE 2-1-re nyert a Puskás Akadémia ellen Zalaegerszegen.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

Az MTK és a  Ferencváros szombati összecsapása, a 222. örökrangadó lesz a kiemelkedő párharca a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának.

tovább olvasom...

Lezárt akta: hálapénzt fogadott el a zalaegerszegi nőgyógyász

2023. 09 28. 10:18

Az iratok a Zala Vármegyei Főügyészségre kerültek.

A zalai nyomozók befejezték a vizsgálatot egy 63 éves zalaegerszegi nőgyógyásszal szemben.

tovább olvasom...

Az ittas kanizsai forgalmista okozott fennakadást a vasúti közlekedésben

2023. 09 28. 10:11

A vodkásüveg magára maradt a hevenyészett ágyon.

Az 50 éves, nagykanizsai férfi – aki csaknem 30 éve a vasútnál dolgozik – 2022. december 25. napján 17 óra 15 perckor lépett szolgálatba, mint forgalmi szolgálattevő a felsőrajki vasútállomáson. A férfi feladata a hozzá tartozó szakaszon közlekedő vonatok forgalmának lebonyolítása, szabályozása volt a környező vasútállomások között. Ennek érdekében kezelnie kellett a biztosító berendezést, vagyis a vasúti jelzőket; és így engedélyezni az érkező vonatok számára a behaladást és az elindulást a távozó vonatok számára.

tovább olvasom...

Tunéziai embercsempészt ítéltek el Nagykanizsán

2023. 09 28. 08:14

Öt év börtönbüntetés és tíz év kitiltás. Ez a Városháza épületében működő Nagykanizsai Járásbíróság ítélete.

Öt év börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság szerdán egy tunéziai férfit, aki társaival a Mura folyón át, csónakkal csempészett külföldieket Magyarországra.

tovább olvasom...

„Orosz minta”

2023. 09 28. 08:03

Gulyás Márton, a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2018. február 22-én. A Partizán YouTube-csatorna későbbi vezető szerkesztője a képen nem látható Varga Gergővel közös büntetőperük másodfokú tárgyalásán volt a tárgyalóteremben
Fotó: MTI/Mónus Márton

Lista van arról, mely médiumokat akarja a Fidesz lehetetlenné tenni a szuverenitásvédelmi törvénnyel – sikoltja a HírKlikk.hu a minap. „A Schmidt Mária vezette, kormányközeli XXI. Század Intézet már márciusban egy kiadványban listázta, szerintük kik veszélyesek a média szuverenitására.”

tovább olvasom...

Novák Katalin: a gyermekvállalás menti meg a világot

2023. 09 27. 13:44

Novák Katalin (j2) megbeszélést folytat Spencer Cox-szal, Utah állam republikánus kormányzójával (b2) Salt Lake Cityben, Utah törvényhozásának épületében.

A gyermekvállalás menti meg a világot – hangoztatta Novák Katalin a Brigham Young University, az Egyesült Államok egyik vezető egyetemének diákjai előtt tartott előadásában kedden az Utah állambeli Provo városban.

tovább olvasom...

Az út szélén szabadult meg a hulladéktól a letenyei trió

2023. 09 27. 08:58

Az 50 éves, 63 éves és 45 éves letenyei férfi vádlottak 2023. február 11-én lomtalanítást végeztek egy zajki ingatlan tulajdonosának megbízásából. A vádlottak vállalták, hogy a lomtalantás során összegyűjtött hulladékot elszállítják, és a szeméttelepen leadják. Azonban a 2-3 köbméter mennyiségű hulladékot a hétvégi időpontra figyelemmel leadni nem tudták, ezért a – többek között ruhaneműket, gumiabroncsokat, mosdókagylót, és veszélyes hulladéknak minősülő elektromos berendezéseket, festékeket, vegyszereket, valamint csomagolási hulladékot tartalmazó – zsákokat a Zajk és Józsefhegy közötti útszakaszon, egy bokros területen leszórták az utánfutóról, és otthagyták.

tovább olvasom...

Rutinos kapust igazolt a ZTE

2023. 09 27. 08:48

Dombó Dávid akár be is mutatkozhat pénteken este.
Fotó: Kovács Péter

A ZTE-FC-hez igazolt az Illés Akadémián nevelkedett kapus, Dombó Dávid, aki már 16 évesen bemutatkozott a felnőtteknél. Ezt követően Vácra került, ami után visszatért Szombathelyre, majd 2014-ben kölcsönbe ment az osztrák alsóbb osztályú SV Lafnitzhoz.

tovább olvasom...