A mozdonyvezetők sztrájkot hirdettek

2022. 02 04. 10:50

Egy nyugdíjas zalai kolléga válaszolt erre

Ha egyszer elindul a vonat és az őrület…
Fotó: MTI/Jászai Csaba

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdai küldöttközgyűlése úgy döntött, hogy 2022. március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdet, ha addig nem jön létre megállapodás a 2021. évi reálkereset veszteségük kompenzálására.

tovább olvasom...

Zalai választási játékok

2022. 02 04. 09:05

Keresztes Csaba nemet mondott

Márki-Zay Péter zalaegerszegi kampányrendezvényén, balról Keresztes Csaba, Péterfi Judit kampánytanácsadó, Márki-Zay Péter és dr. Csidei Irén.

Zala megye választókerületeiben a „Fidesz-bérenc” Zalatáj „az ellenzék megtévesztése céljából” (ezt mondják egyesek – a szerk.) szándéka szerint megszólaltatja a kormányzópárt megdöntésére szövetkező ellenzéki koalíció zalai politikusait, sőt még az ellenzék ellenzékének jelöltjeit is.

tovább olvasom...

Az alaptörvény ostobaságai és tahóságai

2022. 02 04. 08:49

Márki-Zay Péter menetrendszerű agymenése

Márki-Zay Péter alkotmányjogi kérdésekben is professzor. Amolyan Mekk Elek módra…
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Joghallgató egyetemisták látták vendégül Márki-Zay Pétert a Mozaik Kör szervezésében szerdán este, ahol több más téma mellett a feles többséggel való alkotmányozás témaköre is felvetődött.

tovább olvasom...

Halálos tűzeset Hévízen

2022. 02 04. 08:22

Csütörtök kora este, tizenhét órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Hévízen, a Budai Nagy Antal utcában kigyulladt egy lakott melléképület, egy ember pedig valószínűleg bent van.

tovább olvasom...

Rémhírmagyarázók

2022. 02 04. 08:08

Balázs Péter, a megmondóember. Akinek tényleg lejárt a „mandátuma”.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Szinte még véget sem ért a moszkvai csúcs, máris megszólaltak a túloldal patinás hírmagyarázói, hogyan kell helyesen értékelnünk a keddi Putyin–Orbán-találkozót.

tovább olvasom...

Putyin Oroszország érdekeit nézi

2022. 02 03. 09:26

Lehet-e belátásra bírni Európa elmeháborodott nyugati felét?

Orbán szót ért Putyinnal, mert tárgyalóképes.
Fotó: MTI, Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Vlagyimir Putyin nem a barátunk. Ő senkinek sem a barátja; ő Oroszország érdekeit nézi. És ha ezen érdekek mentén együttműködési lehetőséget lát, akkor együtt is működik. És még az is lehet, hogy a jelenlegi világpolitikai helyzetben, az energiaválság közepette több közös pontot, kölcsönösen előnyös üzleti lehetőséget találhatunk Oroszországgal, mint eddig a történelem során bármikor. De ettől még nem szabad elveszíteni a realitásérzékünket.

tovább olvasom...

Elkészült az irányítóközpont

2022. 02 03. 08:44

Jelképes átadó ünnepség a zalaegerszegi tesztpályán

A képen Vigh László és dr. Hamar Zoltán a mintegy 8 méteres LED-fal előtt, amelyen a kamerák révén teljesen belátható a tesztpálya.

Újabb jelentős fejlesztés valósult meg a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán. A létesítmény a legmodernebb kamerákkal felszerelt, „Control Center”- épületegységgel bővült.

tovább olvasom...

A baloldal evolúciója

2022. 02 03. 08:27

Forrás: badog.hu

tovább olvasom...

Vastag bőr

2022. 02 03. 08:08

– avagy hogy is volt ez Klárika?

Akkor most ki Putyin pincsije?
Montázs: Facebook/Jeszenszky Zsolt

A Holdról jött ember valószínűleg elérzékenyülne az ellenzék három napja kidoboltatott közös nyilatkozatán, amely azt követeli, mondja le oroszországi látogatását a miniszterelnök, és tegye egyértelművé: nem leszünk gyarmat! (Az indoklás szerint az Ukrajna megszállását fontolgató, az unió megosztására játszó Putyin majd arra kér minket, áruljuk el szövetségeseinket, mondjunk le szuverenitásunkról és tegyük hazánkat katonailag védtelenné.) A fennkölt nyelvezetű riogatás azzal zárul: „Orbán ne menjen Moszkvába! Ha pedig elmegy, akkor haza se jöjjön!”

tovább olvasom...

Így sértegeti a vidéki embereket Márki-Zay Péter

2022. 02 02. 11:24

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a gyurcsányi politikát folytatja.
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A baloldal legvisszataszítóbb hagyományait tökéletesen folytatva Márki-Zay Péter folyamatosan becsmérli, gyalázza a vidéki embereket.

tovább olvasom...