Minden másodperc számít!

2021. 11 26. 10:08

Az akadályok késlekedést okozhatnak.

Az elmúlt években általános jelenséggé vált, hogy a lakosság a város helyett egyre inkább a környező kistelepüléseken, illetve a külvárosi részeken vásárol magának ingatlant, amit lakásként, hétvégi házként használ. Ez szinte az összes zalai településen megfigyelhető.

tovább olvasom...

A családokat segítő innovatív kezdeményezéseket emelte ki Ekler Gergely államtitkár

2021. 11 25. 15:28

Átadták a Smart Family Nagydíj 2021 verseny díjait

Ekler Gergely szerint a KINCS kezdeményezése a lehető legszélesebb körben értelmezi az innovációt.

Átadták Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Smart Family Nagydíj 2021 verseny díjait csütörtökön Budapesten.

tovább olvasom...

Az egyszerű embereknek jó az ítélőképességük

2021. 11 25. 12:13

A kormány hisz a polgárok bölcsességében

Orbán Balázs szerint a technokrata út rossz.

Az egyszerű emberek képesek helyes döntéseket hozni, ítélőképességük jó, azonban a tömeges részvétellel zajló döntéshozatalt, „amelyet nyugodtan hívhatunk demokráciának”, nem mindig tartották a kormányzat megfelelő modelljének – hangoztatta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdán.

tovább olvasom...

Makovecz-díjas lett a pórszombati gyümölcsész

2021. 11 25. 11:50

Kovács Gyula elismerése

Példaszerű Kovács Gyula tevékenysége.

Buzás Péter, Makó egykori polgármestere kapta a 2020-as Makovecz Imre-díjat, a 2021-es elismerésben Kovács Gyula gyümölcsész, a magyar Tündérkert-mozgalom úttörője részesült.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 11 25. 10:43

Üzenet egykori diákvárosomnak (9.)

Kemény tél volt… Erről árulkodik a Zalai Hírlap 1969. december 21-én megjelent számának címlapja is.
Kép: archív

S beköszöntött az 1969-es nagy tél, annak is a decembere. Elérkezett a karácsonyi szünet kezdete. A nagy havazás bizonytalanná tette az utazást. Helybéli barátaim nyugtattak; nem kell rohanni, hiszen a vonatok sem mennek. Jól eltölthetjük az időt Kanizsán is. S közben talán az időjárás is meggondolja magát.

tovább olvasom...

A messziről jött ember aljassága

2021. 11 25. 09:37

Tessék kitalálni Márki-Zay Péter valódi mesterségét!
Fotó: szegedma.hu

Márki-Zay Péter, a szocliberális globalista magyar ellenzék miniszterelnök-jelöltje az utóbbi időben sokszor beszél arról, hogy álmai országában – ahol éveket töltött –, hogyan takarékoskodtak az emberek, ha megdrágult a benzin. Ja…, a messziről jött ember bármit mondhat. Márki-Zay pedig messziről jött, s még mindig nem ért haza. Test- és lélekidegen neki a jelenlegi Magyarország.

tovább olvasom...

Hadházy újabb ámokfutása

2021. 11 24. 12:44

A „nem működő” üzem…

„Hadházy Ákos, akit még a Gyurcsány-show nyertese is csak »szent őrültnek« nevez, ismét lyukra futott: egy olyan üzemről állítja azt, hogy nem működik, amely áprilisi indulása óta több mint 100 ezer darab orvosi eszközt gyártott.

tovább olvasom...

Emir Mutapcic veszi át Teo Cizmic helyét a kispadon

2021. 11 24. 09:42

– avagy mi történt a ZTE kosárlabda-csapatával? (2.)

Mielőtt folytatnánk elemző sorozatunkat a ZTE KK gyenge szereplésével kapcsolatban, egy friss információt szeretnénk megosztani olvasóinkkal. A Zalakerámia ZTE KK-tól érkezett november 23-án a következő közlemény. Nem ért váratlanul bennünket.

tovább olvasom...

Sok cápa támadja a közvagyont

2021. 11 24. 09:30

Nehéz megzabolázni a hatpárti koalíció ragadozóit

További „érdekességek” is várhatók az álarcostól.
Kép: képernyőfotó

Újabb Anonymus-videó került szerkesztőségünk birtokába, amelyen két, a városháza ügyeire rálátással rendelkező személy – egyikük hangja gyanúsan Bajnai Gordonra emlékeztet – arról beszélget, hogy hogyan is működik a „jutalékos rendszer”, amelyről már korábban közzétett egy videót a maszkos alak. A történet újabb felvonásában vélhetően Bajnai magyarázza el egy érdeklődőnek, hogy a fővárosi, hatpárti koalíció körül még a korrupciót sem egyszerű üzemeltetni, ugyanis mindig van egy másik „cápa”, aki szintén jutalékot kér a lehetséges „üzletekből”.

tovább olvasom...

Emberkereskedelem miatt ítéltek szabadságvesztésre egy zalai párt

2021. 11 24. 09:19

Jogerős a Pécsi Ítélőtábla döntése.

Emberkereskedelem miatt jogerősen két és fél, illetve két év szabadságvesztésre ítéltek egy zalai párt, mert egy náluk élő, korlátozottan cselekvőképes lány prostitúciós tevékenységét szervezték meg harmadik társuk segítségével – közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a Pécsi Ítélőtábla döntéséről kedden az MTI-t.

tovább olvasom...