Koltai Tibor újra színre lép (1.)

2021. 08 25. 09:57

Koltai Tibor: – Engem akkor árulónak neveztek…

Nagy megdöbbenést, vitát és haragot váltott ki a Magyar Szocialista Párt zalaegerszegi tagságában, hogy a 2014-es önkormányzati választások előtt nem sokkal visszalépett a megmérettetéstől jelöltjük, ifj. Koltai Tibor. Ő akkor ezt úgy indokolta, hogy sokkal nagyobb esély lenne a győzelemre a 10-es számú választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, ha összefognának az ellenzéki pártok. Mivel erre nem volt hajlandóság az MSZP részéről, ifj. Koltai Tibor visszalépett az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, az Együtt és a Demokratikus Koalíció közös jelöltje, Simon Erika javára. (A választást egyébként a fideszes Bognár Ákos nyerte.) Döntését nagy megdöbbenéssel fogadták az MSZP körében. Voltak, akik úgy fogalmaztak, hogy ifj. Koltai Tibor elárulta, cserbenhagyta pártját. Az exjelölt ekkor úgy döntött, hogy felhagy az aktív politizálással, s a pártnak sem maradt a tagja.

tovább olvasom...

Megkezdődnek a Gébárti Fazekas Napok Zalaegerszegen

2021. 08 25. 08:38

A kézműves alkotóház…

Megkezdődnek a Gébárti Fazekas Napok Zalaegerszegen szerdán.

tovább olvasom...

Maga esett bele

2021. 08 25. 08:09

Egy aljas politikus Ujhelyi (jobbról), balról Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.
Fotó: MTI/Soós Lajos

A magyar egészségügyről kesergett közösségi oldalán az MSZP EP-képviselője, írásához fotót is mellékelt: „A kormány persze csak tolja a hazug propagandát, de a valóság az, hogy általános ellátási bajok vannak az egészségügyben.” A bejegyzés szépséghibája (a Vadhajtások.hu szúrta ki), hogy a kép nem idehaza, hanem egy lepukkant thaiföldi kórházban készült. Vagyis a hazugságról szavaló szerző, Ujhelyi István maga „tolja a hazug propagandát”. Igaz, nincs ebben semmi meglepő, az ellenzéknél napi gyakorlat a kamukép, kamuhír, kamuriport. Elég csak a bülbülszavú Korózs Lajos „nagyszerű asszonyára”, az álmentő Athinára gondolni. (Kórházi „illusztrációval” legutóbb az LMP-s Schmuck Erzsike bukott meg, ő az oroszországi Balashikha szakadt rendelőjének folyosóját „magyarosította”.)

tovább olvasom...

Keszthely a vadászati világkiállítás egyik kiemelt vidéki helyszíne

2021. 08 24. 09:25

A keszthelyi Vadászati Múzeum megújult kiállítása az új épületszárnyban az átadóünnepsége napján, 2021. augusztus 23-án.
Fotók: MTI/Varga György

Teljességre törekvéssel jellemezte az egy hónap múlva nyíló vadászati világkiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Keszthelyen hétfőn.

tovább olvasom...

Az idő kereke

2021. 08 24. 09:11

Mihail Gorbacsov
Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Harminc éve, 1991. augusztus 19-én, egy nappal azelőtt, hogy a szovjet tagköztársaságok aláírták volna az eresztékeiben recsegő birodalom egyben tartását szolgáló megállapodásukat, a hadsereg néhány agg tábornoka puccsot kísérelt meg Mihail Gorbacsov ellen. A begyepesedett főkatonák – a Rendkívüli Állapot Állami Bizottsága – krími nyaralójában őrizetbe vették a Szovjetunió első (és utolsó) elnökét, majd megpróbálták rábeszélni, hogy „a nemzeti katasztrófa elkerülése érdekében” mondjon le. Gorbacsov persze határozottan beintett nekik, mire a megszeppent veteránok jobb híján egy közleményt adtak ki: „Mihail Gorbacsov elvtárs orvosi kezelés alatt áll, egészségi állapota miatt nem képes ellátni kötelezettségeit, teendőit az alelnök, Gennagyij Janajev veszi át”.

tovább olvasom...

A nemzettest még több ápolásra szorul

2021. 08 23. 09:28

Ha nincsenek családok, akkor egy nemzeti közösség el tud tűnni – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök egy konferencián.
Fotó: MTI/Botár Gergely

Oda jutottunk, hogy itt-ott már azzal a „progresszív” igénnyel is találkozunk, hogy az eddigi történelemnek is kompletten a kukában a helye, minden fellelhető szellemi és tárgyi örökségével együtt.

tovább olvasom...

NB II-es asztalitenisz-csapata lett Egerszegnek

2021. 08 23. 09:05

Balról Csapó Árpád, Gyöngyösi Áron, Barabás Balázs és Léránt Zsolt.

Az EVO ASE 2016-ban alakult és a megyei bajnokságban kezdte meg a szereplését. Az elmúlt bajnoki szezonban már két csapatot indított a zalaegerszegi egyesület az NB III-ban.

tovább olvasom...

Mint pusztai vándornak a jelfa

2021. 08 19. 10:22

Szent István uralkodói „programja” túlmutat korán

A koronázási jelképek, ékszerek.

„Uralkodj szelíden, alázattal, békésen, hazugság és gyűlölködés nélkül! A király koronájának legfőbb ékszerei a jótettek, ezért illő, hogy a király igazságossággal és irgalmassággal, valamint a többi keresztény erénnyel ékeskedjék.”

tovább olvasom...

Erőszakolt, s még pénzt is kapott

2021. 08 19. 10:19

Európa tragédiája…

A svéd legfelsőbb bíróság bizonyára megvizsgálta a bűnöző „évgyűrűit”…

Nyolcszáznegyvenezer koronát (mintegy nyolcvanezer eurót, vagyis körülbelül 30 millió forintot) kapott a svéd államtól egy migráns, aki megkínzott és megerőszakolt egy nőt – mindezt egy megdöbbentő bírósági ítéletnek köszönhetően – írja a magyarnemzet.hu. Hiába mondták az orvosok, hogy már felnőtt, annak ellenére, hogy ő maga is bevallotta barátainak, a svéd legfelsőbb bíróság elfogadta az általa bemutatott bizonytalan eredetű útlevelet. Tehát kiskorúnak nyilvánították, idő előtt kiengedték a börtönből, és sok pénzt is kap. Áldozata nem kapott kártérítést.

tovább olvasom...

Tábori szentmise a Henye-hegyi kápolnánál

2021. 08 19. 08:30

Államalapító királyunkra emlékeznek augusztus 20-án

A Henye-hegyi kápolnától csodálatos a kilátás Zalaegerszegre, s a többi égtáj felé is.
Fotó: Zalatáj

A hagyományoknak megfelelően államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án, délelőtt 11 órakor tábori szentmise keretében emlékeznek a hívők a magyarság legrégebbi ünnepére a Henye-hegyi kápolnánál.

tovább olvasom...