Köd Zugligetben

2023. 07 20. 08:35

Kossuthot és Petőfit csak Mr. Pressman látta a büféből jövet.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Meseország mindenkié alkotói ugyanolyan hősök, mint Kossuth Lajos vagy Petőfi Sándor – magyarázta a közönségnek David Pressman nagykövet az Amerikai Egyesült Államok zugligeti rezidenciáján tartott hétvégi pride pikniken. Bár a vendégeket nem hökkentette meg a hasonlat, kíváncsi lennék, mit szólnának e párhuzamhoz a magyar história említett nagyjai odafönt.

tovább olvasom...

Nem fér a bőrébe…

2023. 07 20. 08:16

Kit képvisel ez a kerge asszony?

„Aki titeket hülyének néz, nem téved.”
Fotó: Illyés Tibor

A Momentumnál ezúttal Cseh Katalin intézett kirohanást a kormány ellen. (Gondolom, ő volt az inspekciós.) Azt írja, a Fidesz elköltötte az államkassza utolsó forintjait a kampányban, hogy az osztogatással növelje az esélyeit. „Orbán még két hete is azt mondta, hogy nem lesz megszorítás. Ez gigantikus hazugság […]” Azon is háborog, hogy „megszüntették a katát” – ami persze épületes marhaság, nem szűnt meg a kata, utánanézhetett volna a pattogó asszonyka. „A Fidesz addig tudott úgy-ahogy kormányozni, amíg az európai gazdaság növekedése magával húzta a magyart, és ömlött Brüsszelből az ingyenpénz. […] Kapkodás van, megszorítás, és közben persze azért kicsit lopnak is” – írja a Brüsszelben ármánykodó asszonyka (aki viszont 4,5 milliárd forintnyi EU-támogatást „haza tudott hozni”). „Hülyének néznek minket” – zárja bejegyzését. („Aki titeket hülyének néz, nem téved” – helyesel egy kommentelő.)

tovább olvasom...

A SzámPont tanfolyamai

2023. 07 20. 08:10

tovább olvasom...

Őrizetbe vettek egy hálapénzt elfogadó orvost

2023. 07 18. 11:23

Őrizetbe vettek egy hálapénzt elfogadó szolnoki orvost a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói hétfőn – olvasható a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

25 ezer LED-izzó érkezett Zalaegerszegre

2023. 07 18. 11:00

Augusztusban kezdődik az ingyenes égők kiosztása

A Keresztury VMK-ban szortírozzák az izzókat.

Az európai energiaválság negatív hatásait látva Zalaegerszegen számos energetikai fejlesztést indította el, hogy csökkentsék a kiadásokat és az energiafüggőséget. Ennek jegyében ingyenes lakossági energiatakarékos égőcsere programot is hirdettek. Május 31-ig regisztrálhattak azok a zalaegerszegi lakosok, akik ingyen szerettek volna energiatakarékos LED-izzókhoz jutni.

tovább olvasom...

Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy tanárával dulakodó nagykanizsai diákot

2023. 07 18. 10:34

A mobiltelefon volt a konfliktus forrása.
Fotó: Facebook

Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy 15 éves általános iskolás diákot, aki ellen korábban közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat, mert dulakodott egy tanárával – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

tovább olvasom...

Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő

2023. 07 18. 09:42

tovább olvasom...

Külföldi egyetemisták építészeti víziói Nagykanizsáról

2023. 07 18. 09:32

Hét külföldi építészhallgató választotta Nagykanizsát.

A Budapesti Műszaki Egyetem hét külföldi építészhallgatója választotta idén diplomamunkája témájaként Nagykanizsa kiemelkedő értékeinek, épületeinek újragondolását. A spanyol, szerb, brazil, finn, orosz, török, egyiptomi és vietnámi egyetemisták új tervekkel vagy meglévő épületeink áttervezésével tettek sikeres vizsgát az egyetemen, köszönhetően kanizsai származású oktatóiknak, Schrammel Zoltán építésznek, a Műszaki Egyetem egyetemi adjunktusának és kollégájának, Grédics Gyula mesteroktatónak.

tovább olvasom...

Golden Garden Invest Kft.

2023. 07 18. 09:13

tovább olvasom...

Elkészültek az új hidak Gébárton

2023. 07 18. 09:02

A vandálok már „dolgoztak”

Az elmúlt években jelentős fejlesztések valósultak meg Zalaegerszegen, a Gébárti-tó környékén. Most újabb állomásához érkezett a folyamat. Erről közösségi oldalán közölt részleteket Balaicz Zoltán polgármester:

tovább olvasom...