Megszületik a Világosság Gyermeke

2021. 12 23. 11:00

Rajz: Farkas László

Fellobbant az adventi koszorún a negyedik gyertyaláng. Az előbb bizonytalan-bátortalanul imbolygó tűznyelvecske egyre erősödő fénnyel hirdeti: közel a fény ünnepe, a karácsony.

tovább olvasom...

Szabó Tímea áprilisig

2021. 12 23. 08:21

„Kabul Rózsája” nem ismeri az elcsendesedést…
Fotó: MTI/Kovács Attila

Orbán Viktor keddi három és fél órás sajtótájékoztatójával kiemelten foglalkoztak a médiumok, s persze a pártok, vezető politikusok is hozzáfűzték a magukét.

tovább olvasom...

Quenton DeCosey a ZTE KK új játékosa

2021. 12 22. 08:41

Hátvéd/bedobó poszton erősített a Zalakerámia ZTE KK, ugyanis aláírta szerződését Quenton DeCosey.

tovább olvasom...

Csaknem 1,6 milliárd forintos sikeres pályázat

2021. 12 22. 08:08

A zalaegerszegi 3B Hungaria Kft. a partner

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya infrastruktúrájára támaszkodnak.

Csaknem 1,6 milliárd forint uniós támogatáshoz jutott a győri Széchenyi István Egyetem (SZE) és a 3B Hungaria Kft. járműipari pályázata – közölte az egyetem kedden az MTI-vel.

tovább olvasom...

Politikai jobb és bal helyett a mai választék globalista vagy patrióta

2021. 12 21. 11:27

Bismarck kancellár reformjai a társadalmi békét célozták.
Fotó: Wikipédia

A hétköznapokban használt egyes fogalmak – főként a politikában – már régen elveszítették eredeti jelentésüket, mégis úgy használjuk őket, mintha azok eredeti tartalma megmaradt volna. Magyarország a rövid életű, elfuserált köztársasági (Károlyi Mihály) időszakot követően és a tanácsköztársaságnak (Kun Béla) mondott véres diktatúra után 1920-ban ismét visszaállította a királysági államformát.

tovább olvasom...

Az alap a szívvel-lélekkel és örömmel végzett munka

2021. 12 21. 08:35

Diákokat díjaztak a Megyeházán

A díjátadó résztvevői.

A Zala Megyei Kormányhivatal új koncepción alapuló 2021. évi pályaválasztási programja a szakmaválasztással kapcsolatos tudatos döntés meghozatalához szükséges széles körű információk eljuttatását valósítja meg a Zala megyei általános iskolás 7-8. osztályos tanulók és szüleik részére, a koronavírus helyzetre tekintettel online formában.

tovább olvasom...

Az LMP siratóasszonya megint aggódik

2021. 12 20. 10:25

Schmuck Erzsébet ingerküszöbét még nem érte el a Mocsaras-dülő ügye.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az LMP társelnöke szerint bár a kormány minden eszközzel igyekszik magát „zöldre festeni”, az idei év sem hozott változást a Fidesz környezetpolitikájában. Schmuck Erzsébet online sajtótájékoztatóján azt ígérte: jövőre ezért nemcsak kormányváltás, de zöld fordulat is lesz.

tovább olvasom...

„A kormány gazdaságpolitikája végérvényesen megbukott”

2021. 12 20. 09:13

Barkóczi Balázs baromsága

Barkóczi Balázs (jobbról) pártelnökével, Gyurcsány Ferenccel, aki miniszterelnökként a szakadék szélére vezette az országot.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormány gazdaságpolitikája végérvényesen megbukott – kommentálta a forint árfolyamának alakulását a Demokratikus Koalíció szóvivője minap online sajtótájékoztatón.

tovább olvasom...

Már Brüsszelben sem nyerő Dobrev Klára

2021. 12 20. 09:00

Most biztosan szomorú Klára asszony.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP) képviselője lemaradt az EP szocialista frakcióvezető-helyettesi pozíciójáról – közölte Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Átadták a Zalaegerszegért díjakat

2021. 12 20. 08:37

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja

Csoportkép a díjátadó után (balról): Ülnek: Tolvaj Márta, Szabó Gyuláné, Őriné dr. Bilkei Irén, Prokné Tirner Gyöngyi, Cziborné Vincze Amália, Horváth Zoltánné. Mögöttük: Héjj Dávid miniszterelnöki biztos, Darabos Géza, Fabio Gentile, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Varga Judit igazságügyi miniszter, Balaicz Zoltán polgármester, Kereki Zoltán, dr. Sáska József, dr. Pál Attila megyei közgyűlési elnök.
Fotó: Seres Péter

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja, ezek az erős helyi közösségek pedig biztos oszlopai az országnak és annak az Európának, amely erős nemzetekre és az erős nemzetek sokszínűségére épít – jelentette ki az igazságügyi miniszter december 17-én, pénteken Zalaegerszegen.

tovább olvasom...