Ekler Luca 18 év után az első magyar a jelöltek között

2024. 02 27. 10:38

Három arany- és egy ezüstérem, két világcsúcs a világbajnokságon.
Fotó: Facebook/World Athletics

A paralimpiai bajnok Ekler Luca 18 év után az első magyar, aki jelöltként bekerült a legjobbak közé a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díj kapcsán.

tovább olvasom...

Az Országgyűlés megszavazta…

2024. 02 27. 10:11

A szavazás eredménye.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az X-en közzétett üzenetében üdvözölte, hogy az Országgyűlés hétfőn jóváhagyta Svédország csatlakozását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.

tovább olvasom...

Sulyok Tamás az új köztársasági elnök

2024. 02 27. 10:04

Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án.

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben – például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén – a lehető legszélesebb transzparencia híve.

tovább olvasom...

Továbbra is veretlen idén a ZTE

2024. 02 27. 09:52

Öt mérkőzés 13 pont. Erre a legvérmesebb ZTE-szurkolók sem számítottak.
Fotó: Katona Tibor

A Zalaegerszeg hazai pályán 3-1-re nyert a Kecskemét ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati játéknapján.

tovább olvasom...

Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

2024. 02 23. 09:56

Kocsis Máté és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a bejelentésen.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. Kocsis Máté közölte azt is, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.

tovább olvasom...

Börtönre ítéltek egy autóeladásokkal csaló férfit Zalában

2024. 02 23. 09:18

Jogerős az ítélet.
Fotó: Zalatáj

Jogerősen letöltendő börtönre ítélték azt a férfit, aki autók eladásából, cseréjéből próbált jövedelmet szerezni, de vevőit többször is becsapta – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

tovább olvasom...

Testi sértés bűntettében is bűnösnek találták Varju Lászlót

2024. 02 23. 09:12

Varju László az ítélethirdetés után. Balról Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.
Fotó: Facebook

Testi sértés bűntettében is elmarasztalta Varju László DK-s országgyűlési képviselőt csütörtökön kihirdetett másodfokú ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla.

tovább olvasom...

Jenő a régi

2024. 02 23. 08:14

Kaltenbach Jenő iránytűnek gondolja magát.
Fotó: MTI

A magyarok nem eléggé európai mentalitásán mereng a Párbeszéd államfőjelöltje, Kaltenbach Jenő. „Eltűnődve ennek a népnek a mentalitásán, amely olyannyira eltér a környező szláv, germán világtól, óhatatlanul el lehet jutni odáig, hogy utolsó volt a népvándorlásban, és máig sem érkezett meg igazán Európába” – írja a közösségi oldalán.

tovább olvasom...

Jó ebédhez ZTE-pontok?

2024. 02 23. 08:11

Megerősítheti pozícióját az egerszegi csapat

2023. október 28.-án a Kecskemét hazai pályán 3-1-re nyert a ZTE ellen.
Fotó: Reti Attila

Szombaton délidőben kezdődik a ZTE-Kecskemét mérkőzés az OTP Bank Liga 22. fordulójában. Az egerszegi csapat nagyszerűen kezdte a tavaszi idényt, három győzelem mellett egy döntetlent ért el, így eltávolódott a kieső helyektől. Esetleges szombati győzelmével tovább erősítheti pozícióját.

tovább olvasom...

A pacsai gyógyszerész sikere

2024. 02 22. 09:29

A fotón balról jobbra dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének tiszteletbeli alapító elnöke, Torjai Gábor, a pályázatot lebonyolító NERO Solutions Kft. ügyvezetője, dr. Lekszikov Gábor, Lukácsné dr. Fodor Enikő, a Magánygyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara összefogásával az elmúlt évben tizenharmadik alkalommal hirdettek meg pályázatot az Év gyógyszerésze címre.

tovább olvasom...