Fentebb stíl

2024. 03 04. 09:26

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. április 17-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Sikerült megint adni az ürüléknek egy pofont, kedves fideszesek!” – írja közösségi oldalán a maga emelkedett nyelvezetével Szabó Tímea. (Az ember általában felszisszenve hallgatja a párbeszédes honanyát, kicsit sajnálja is; talán nehéz gyermekkora volt szegénynek…) Most speciel azzal a nemrég megjelent rendelettel van baja, amely átvilágítaná a gyermekvédelmi intézmények vezetőit.

tovább olvasom...

Virágzás Zalában

2024. 03 04. 09:22

Virágzó kökény (Prunus spinosa) Balatonmagyaród közelében 2024. március 3-án.

tovább olvasom...

Rettenetes Iván

2024. 03 04. 09:15

Iván bácsi a messzi Amerikából jegyzi intelmeit…
Fotó: YouTube

Az új esztendőben sem kell nélkülöznünk Berend T. Iván intelmeit. A Magyar Tudományos Akadémia egykori elnöke minap a nemzetrontó Orbán-rezsimet leplezte le a Népszava hasábjain. Már megint. A kilencvennegyedik évében járó Iván bácsi a messzi Amerikából jegyzi bölcsességeit. Nem mindennapi teljesítmény ez attól a marxista gondolkodótól, aki – míg 1990-ben át nem költözött az Egyesült Államokba – az MSZMP Központi Bizottságának oszlopos tagjaként hirdette a kommunizmus nagyszerűségét.

tovább olvasom...

Vége a jó sorozatnak

2024. 03 04. 09:05

A kisvárdai Branimir Cipetic (b) és a zalaegerszegi Mim Gergely az OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Kisvárda Master Good – Zalaegerszegi TE FC mérkőzésen a kisvárdai Várkert Stadionban 2024. március 2-án.
Fotó: MTI/Balázs Attila

A kieső helyen álló Kisvárda 1-0-ra nyert otthon a Zalaegerszeg ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

tovább olvasom...

A keszthelyi Major Veronika újabb EB-aranya

2024. 03 04. 08:03

Jákó Miriam, Major Veronika és Fábián Sára Ráhel (b-j), az aranyérmes magyar csapat tagjai, a női pisztolyosok csapatversenyének döntője után az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokságon Győrben, az Audi Arénában 2024. március 2-án.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Ismét aranyérmet nyert a Fábián Sára Ráhel, Jákó Miriam, Major Veronika összeállítású magyar trió a női pisztolyosok csapatversenyében a győri légfegyveres Európa-bajnokságon.

tovább olvasom...

Zalaegerszegen született jogerős ítélet

2024. 03 01. 13:26

Német jóvátételi pénzekkel csaltak magyar elkövetők

Az előkészítő ülésen már jogerős ítélet született.

Pénzmosás miatt ítéltek el Zalaegerszegen két nőt, aki a német államtól hamis dokumentumokkal megszerzett világháborús jóvátételi pénzeket fogadott több bankszámlára – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

tovább olvasom...

Miskolc után Kisvárdára utazik a ZTE

2024. 03 01. 11:50

2023. november 5.-én 1-0-ra nyert a ZTE Kisvárdán.
Fotó: kisvardafc.hu

A ZTE kedden Miskolcon játszott Magyar Kupa-mérkőzést, szombaton pedig Kisvárdán lép pályára a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

tovább olvasom...

Hamis motorfűrészeket foglaltak le Zalában

2024. 03 01. 11:21

A pénzügyőrök mintegy 800 db terméket foglaltak le.
Fotó: illusztráció/MTI

Több száz hamis motorfűrészt és alkatrészeket találtak a pénzügyőrök Zalában egy Bulgáriából Horvátországba tartó furgonban – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

tovább olvasom...

Kinek a háborúja? (1.)

2024. 03 01. 11:05

A zalai kötődésű dr. Boros Imre közérthető módon ad választ

Dr. Boros Imre: – A nyugatnak nevezett szféra több tekintetben is meggyengült.
Fotó: hirado.hu

A zalai polgárok egy része a közösségi portáloknak köszönhetően azért hozzájut olyan információkhoz is az ukrán-orosz háború kapcsán, amit nem Brüsszelben, Washingtonban, vagy Kijevben fogalmaznak meg. Jelentős azonban azoknak a száma, akik nem használnak internetet, s a televízióban sem éppen a híreket nézik. A Zalatáj Kiadó lapjainak olvasói talán ezért is várnak érthető, egyszerű magyarázatot arra, hogy miért is folyik az ukrán-orosz háború, s kik is vívják azt valójában.

tovább olvasom...

Euróbecsípődés

2024. 03 01. 10:49

Alelnök úr megkérdezhetné a főnökét: Tényleg, miért nem vezettük be az eurót, elnök úr?
Fotó: Youtube.com

Euróbevezetés, nem 400 forintos euró kell a magyar családoknak! címen adott ki közleményt a DK. Arra hívják fel a figyelmet, hogy ismét zuhan a forint árfolyama, „Orbán Viktor szándékosan gyengíti a forintot”, emiatt pedig megszorítások jöhetnek. „Belátható távolságba került a 400 forintos euró, így az államadósság is gyorsan nőhet” – magyarázza Molnár Csaba ügyvezető alelnök. (Nem kedvelem az űzött tekintetű embert, kivált a stílusát: üvölti, hörgi, visítja a mondókáját.) A proklamáció lényege: a kormányváltás után ki kell jelölni az euróbevezetés dátumát, máskülönben Orbán Viktor tönkreteszi a forintot, és újabb megszorításokat vezet be. Majd jön a szokásos blabla: a magyar családok már alig tudják kifizetni a bevásárlást, a dráguló benzint és a hiteltörlesztőket, de ők majd kisöprik a milliárdos elittel és az orbáni pedofilhálózattal együtt ezt a rendszert az országból stb.

tovább olvasom...