Egy migránsgyámolító „leleplező”

2023. 11 06. 09:47

A szolgalelkűségbe is bele lehet betegedni…
Fotó: Hír TV / YouTube

„Van itt minden, mint a Fradi-kolbászban: al-Kaida, Iszlám Állam, Hamász és a tálibok. A lényeg, hogy meglegyen az egyenlőségjel az Euró­pába igyekvő bevándorlók és a terroristák között” – leplezte le minap a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés igazi célját Hardy Mihály a Klubrádióban. A cél egyértelmű, magyarázta a humorista: a jövő júniusi választásokig forrásponton kell tartani a bevándorlók veszélyeiről szóló témát, ezzel kell riogatni a magyar közönséget.

tovább olvasom...

Lélegzetvételi lehetőség

2023. 11 06. 09:38

A kupagyőztes ZTE 1-0-ra nyert a sereghajtó Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Erre mondják, hogy 6 pontos meccs volt.
Fotó: Kisvárda Master Good honlapja

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-1 (0-0)

tovább olvasom...

Orbán Viktor: az európai politikát súlyos kihívások uralják

2023. 11 03. 14:21

Orbán Viktor miniszterelnök (k) felszólal a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján.

Az elmúlt időszak globális fejleményei viharosak voltak, és az európai politikát súlyos kihívások uralják – mondta a miniszterelnök pénteken Asztanában, a Türk Államok Szervezete 10. csúcstalálkozóján.

tovább olvasom...

Papíron nincs sok esély

2023. 11 03. 11:03

2023. július 30.-án a ZTE „fordított pályaválasztóként” 2-0-ra kikapott a Kisvárdától.
Fotó: ztefc.hu/Horváth Krisztián

A Haladás ellen nehezen megnyert (2-1) kupamérkőzés után még komolyabb erőpróba vár a ZTE FC csapatára vasárnap délidőben Kisvárdán. A jelenleg sereghajtó együttes győzelem esetén ugyanis kieső helyre taszíthatja az egerszegi csapatot. Jelentős formajavulásra, s főleg sokkal jobb védekezésre lesz szükség akár az egy pont megszerzéséhez is. Az elmúlt hetek gyenge játéka nem sok jóval kecsegtet. Ráadásul a következő bajnoki találkozóra is idegenben kerül sor az MTK ellen. A 16 közé jutott ZTE-re a Magyar Kupában is nehéz erőpróba és hosszú utazás vár, mert a Diósgyőr ellen kell pályára lépnie vendégként.

tovább olvasom...

Okosváros szóvivője

2023. 11 03. 09:25

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes. A Ciceróra hajazó beszédtechnikus…
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Hogy mégis valami látszata legyen, mennyire égető szüksége van Budapestnek egyszerre négy főpolgármester-helyettesre (fejenként havi 1,3 millióért, megspékelve pazar prémiumokkal), az érintettek rendszeresen be-bemennek valamelyik haveri tévéstúdióba, és mesélnek legújabb korszakos elképzelésükről. (Ez kisebb rizikó és kevesebb blamázs, mint kimenni a nép közé, ahol sarkosabban kérdeznek.)

tovább olvasom...

Halálos baleset történt Bocfölde és Sárhida között

2023. 11 02. 16:03

Egy ember meghalt, egy pedig súlyos sérülést szenvedett csütörtökön a Zala vármegyei Bocfölde és Sárhida között történt balesetben – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

tovább olvasom...

Orbán Viktor Asztanában

2023. 11 02. 10:30

Tovább bővülhet a Magyarország és Kazahsztán közötti gazdasági együttműködés

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök sajtónyilatkozatot tesz tárgyalásuk után Asztanában, az elnöki palotában 2023. november 2-án.

Bár Magyarország és Kazahsztán gazdasági együttműködésének a volumene még nem elég magas, ebben nagy növekedést értek el, és megteremtették az alapját annak, hogy a következő években ez akár egy nagyságrenddel bővüljön – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Asztanában, ahol hivatalos kétoldalú találkozón vett részt Kaszim-Zsomart Tokajev államfővel.

tovább olvasom...

Zászlóba csavart emlék

2023. 11 02. 09:12

„1956 november elejét írtuk, talán épp halottak napját…”
Fotó: AFP

Ha olykor elsétálok az erzsébetvárosi Dob utca Nagykörút mögötti első sarkánál, a Hársfa utcánál mindig megállok. Hát itt történt? Tényleg ezen a körbekövezett, kisárgult fűvel szegélyezett aszfaltdarab helyén ásták azt a gödröt? Mintha még érezném a járdára dobott, sáros föld szagát… Apám mellett álltam, a kezét szorítottam, mellettünk néhány szótlan idegen, egyikük vállán puska volt.

tovább olvasom...

Számla Brüsszelnek…

2023. 10 31. 11:28

Ha már várják a migránsokat

Angela Merkel (jobbról) és Ursula von der Leyen, a két migránsbarát grácia…
Fotó: primapagina.tv.hu

A migránsáradat nem csitul, a szerb-magyar határ déli oldalán már-már elviselhetetlen a helyzet, de nálunk sem sokkal jobb.

tovább olvasom...

Ha nem tetszik, nem közlik

2023. 10 31. 09:59

Állítólag minálunk dühöng a cenzúra

Novák Katalin nem a Politico, az Európai Unió szájíze szerint nyilatkozott, nem is közölték az interjút. Természetesen Magyarországon tiporják lábbal a sajtószabadságot…
Fotó: MTI/Sándor-palota

Interjút készített a Politico a közelmúltban Novák Katalinnal. Ám a beszélgetés nem jelent meg, ugyanis az államfő válaszai nem nyerték el a brüsszeli portál tetszését. – Nehéz elfogadni ezt a fajta liberalizmust – reagált a parlagi tempóra a köztársasági elnök minap egy másik interjúban.

tovább olvasom...