Halálos baleset Zalában

2021. 07 09. 11:56


Meghalt egy férfi, aki autójával árokba csapódott péntek reggel Misefa határában – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

tovább olvasom...

Kanizsa és Egerszeg…

2021. 07 09. 11:27

Üzenet egykori iskolavárosomnak (1.)

 

A Winkler Lajos Vegyipari Technikum 1.d. osztálya iskolai kiránduláson. A nagykanizsai diákévekre szívesen emlékszem vissza (a fotók rákattintva nagyíthatók).
Fotó: archív


Vajon hol van már Kanizsa egykori patinája, az egykor polgári értékekkel bőven megáldott város varázsa? Hogy alakulhatott ki a jelenlegi helyzet, ami méltatlan a település múltjához, történelméhez? A visszaemlékezés szubjektív, de őszinte. S nem is lehetne más, hiszen egy boldog időszak krónikája. Arról az időszakról szól, amikor e sorok szerzője ennek a városnak a diákja volt.

tovább olvasom...

Zalaegerszeg újabb ékessége lesz

2021. 07 09. 10:58

Jó ütemben épül az uszoda

A fotók rákattintva nagyíthatók.

Minap sajtóbejárás keretében tekinthették meg az újságírók Zalaegerszeg egyik nagyberuházásának munkálatait, ahol Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, s a kivitelező cég képviselője adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről.
Az építkezés az év végére befejeződik, januárban indul a próbaüzem, tavasszal már igénybe vehetik a zalaegerszegiek és a környező települések polgárai.

tovább olvasom...

Pénzmosás gyanúja miatt több mint 160 millió forintot foglaltak le a zalai rendőrök

2021. 07 09. 10:37


Több mint 160 millió forintot foglaltak le a zalai rendőrök és két embert őrizetbe vettek különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás megalapozott gyanúja miatt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

tovább olvasom...

Épül a bringapark Zalaegerszegen

2021. 07 09. 10:25

A leendő helyszín…

Sajtótájékoztatón mutatták be a 80 százalékos készültségi fokon álló Alsóerdei Sport- és Élménypark mellett épülő új bringaparkot. A tájékoztatón részt vett Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Szilasi Gábor önkormányzati képviselő, valamint Szabó Zoltán, a szakmai megvalósító Zöld Irány Egyesület elnöke, a Magyar Kerékpáros Szövetség alelnöke.

tovább olvasom...

Költöznek a zalaszentgróti szegregátumból

2021. 07 09. 09:24

500 ezer forint vissza nem térítendő támogatás a lakóknak

A Gyár utca 57-es számú ingatlan.

A Zalatáj korábban több alkalommal is foglalkozott a zalaszentgróti Gyár utcában található ingatlanok, úgynevezett szegregátumok sorsával (az írások mostani cikkünk alatt találhatók – a szerk.). Pályázatokon 200 millió forintot céloztak meg a rekonstrukcióra, ezzel szemben 140 millió forintot kaptak. Mivel ez nem lett volna elég a pályázatban előírt tartalmú felújításra, az önkormányzat lemondott a támogatásról. Az indokok között szerepelt, hogy a pályázatban szereplő megoldástól eltérő megvalósításra nem volt lehetőségük.

tovább olvasom...

Újabb ingatlanvásárlási-visszavásárlási ügy Zalaszentgróton

2021. 07 09. 08:37

Meghosszabbították a határidőt 2023 június 30-ig

A zalaszentgróti képviselő-testület egyhangúlag szavazta meg a határidő meghosszabbítását.
Fotó: Zalatáj

Még mindig téma Zalaszentgróton a helyi önkormányzat és a Két Tarbuza Kft. közötti ingatlanvásárlási-visszavásárlási ügy, amit azóta jogi útra terelt a város. (Ezzel kapcsolatos írásaink jelen cikkünk alatt találhatók – a szerk.) A képviselettel a Dr. Czeglédy Csaba és Társai Ügyvédi Irodát bízta meg az önkormányzat, noha az apparátusban négy jogi végzettséggel rendelkező munkatárs is található.

tovább olvasom...

Jó ütemben épül az Alsóerdei Sport és Élménypark Zalaegerszegen

2021. 07 08. 08:52

Fotók: Seres Péter/Facebook

Sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást (első képen) Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Gecse Péter alpolgármester, valamint Orosz Ferencné és Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselői (Galbavy Zoltán és Bognár Ákos munkájuk miatt nem tudtak jelen lenni) az 5,2 milliárd forintos támogatással, a Modern Városok Program keretében épülő Alsóerdei Sport- és Élménypark munkálatairól. A beruházás készültségi foka 80 százalékos, a műszaki átadás 2022. januárjában lesz, a próbaüzem utáni használatba adás pedig 2022. tavaszán várható.

tovább olvasom...

1867–2021 pénzügyes szemüvegen keresztül

2021. 07 08. 08:30

Az Európai Központi Bank.

Nem alaptalan a mondás, hogy a pénz maga a hatalom, vagy az, hogy a háborúkhoz három dolog kell, pénz, pénz és pénz. Valójában a háború sem más, mint egyfajta hatalomgyakorlás. A banális igazságok ellenére a hivatalos történetírások nagy ívben kerülik a pénz témáját, hogy a pénz milyen hatást gyakorolt és gyakorol ma is a világ történéseire.

tovább olvasom...

Egy kitűnő ötlet

2021. 07 07. 14:36

– s egy nagyszerű élmény

Fotók: Pezetta Umberto

Mint ahogy már korábban, az esemény beharangozójában írtuk, egy nagyszerű ötlet kigondolója volt Galbavy Zoltán, a megyeszékhely önkormányzati képviselője. A megvalósításban kiváló partnerekre talált a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, s a helyi Liszt Ferenc iskola tehetségei jóvoltából.

tovább olvasom...